panellhnies2013-650x866

Μαίρη Συνατσάκη, tv presenter – ραδιοφωνική παραγωγός

Θυμάμαι να είμαι πολύ αγχωτικό παιδάκι. Από πολύ μικρή ανησυχούσα για διάφορα που είτε βρίσκονταν στην φαντασία μου είτε ήταν πραγματικά, όπως και να είχε δεν με αφορούσαν καθόλου.

Όταν πλησίαζε η περίοδος των Πανελληνίων, εκεί στην Τρίτη Λυκείου, υπολόγιζα πως το άγχος θα με τσακίσει, καθηλώσει, ακινητοποιήσει για τα καλά. Κι αγχωνόμουν για το άγχος (Τρελοκόριτσο).

Την πρώτη μέρα των εξετάσεων έδινα Ιστορία. Κοιμήθηκα στη 1 το βράδυ και ξύπνησα στις 4 για επανάληψη, ωράριο που θα διατηρούσα καθ’ όλη την διάρκεια των εξετάσεων, και έφυγα από το σπίτι μια ώρα νωρίτερα από την ώρα που άνοιγε το σχολείο (η απόσταση σπίτι-σχολείο ήταν 15 λεπτά με χαλαρό περπάτημα) με ένα μπουκαλάκι νερό και μια κασετίνα με 200 μπλε στυλό και την ταυτότητά μου.

Την πρώτη φορά που βρέθηκα μπροστά στο τετράδιο των εξετάσεων είχα ταχυπαλμία. Με ένοιαζε μόνο να δω τα θέματα για να αναγνωρίσω αν υπάρχουν οι πληροφορίες στο μυαλό μου. Κάπου εκεί στην ανακοίνωση των οδηγιών και των θεμάτων, το μέσα μου άρχισε να μετατοπίζει την ενέργειά του από το άγχος στο “ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΜΑΙΡΗ!!!” (Μωρή δεν λέμε ποτέ γιατί είναι χάλια λέξη, αλλά για κάποιο λόγο, ειπωμένη γηπεδικά σε εμψυχώνει.)

Εν ολίγοις (κι ας ξενερώσετε/θυμώσετε/με βρίσετε) για μένα, η περίοδος των Πανελληνίων ήταν μια από τις καλύτερες της ζωής μου!

Και κάποτε στην Mary-Land (το blog μου) είχα εξηγηθεί γι αυτήν την περίεργη τοποθέτησή μου.

«Εκείνες τις 15 ημέρες, ήμουν συγκλονιστικά αγχωμένη, φοβερά δημιουργική, σε τρελή εγρήγορση και τελικά περνούσα αξέχαστα.

Δεν το λέω μόνο σαν γιαγιά που θυμάται τα παλιά. Αν πάρετε λίγο χρόνο και δείτε συνολικά την τωρινή σας κατάσταση (όχι μόνο αν είσαστε σε φάση εξετάσεων, αλλά γενικότερα σε κάποια πολύ πιεστική περίοδο) θα αντιληφθείτε ότι το σώμα σας και το πνεύμα σας είναι τώρα έτοιμα να τα ζορίσετε και να τα ξεζουμίσετε για να σας χαρίσουν την καλύτερη τους απόδοση, αρκεί να τα εκμεταλλευτείτε και να τα προστατεύσετε.

Δηλαδή αν δείτε το ποτήρι μισογεμάτο, και φτιάξετε ένα προγραμματάκι και τρώτε σωστά και μπείτε σε mood ότι τώρα αυτό που κάνετε έχει και την πλάκα του, νομίζω θα είναι λιγότερο χάλια.

Γενικά το παραπάνω μοτίβο, κάνει αρκετά πράγματα λιγότερο χάλια.

Και σε λίγα χρόνια θα τα θυμόμαστε αυτά και θα γελάμε. Και θα μας λείπουν. Όσο κι αν δεν το πιστεύετε.

Γιατί έτσι είναι η ανθρώπινη φύση.

Νοσταλγική».

Πέρυσι είχα φτιάξει και ένα χαζοβιντεάκι με «συμβουλές» για τις εξετάσεις που μάλλον δεν βοήθησε κανέναν αλλά oh well.

Είναι αυτό.

http://youtu.be/n_fmBozqfzY

Έχετε παλέψει για όλα εδώ και πολύ καιρό. Τώρα είναι η στιγμή σας. Και αφού θα το ζήσετε, ζήστε το. (#vathy)

Η Μαίρη Συνατσάκη εκπέμπει ραδιοφωνικά κάθε μέρα 14.00-16.00 στον Ρυθμός FM 94.9, τηλεοπτικά κάθε Δευτ.-Τετ.-Παρ. στο MAD παρουσιάζοντας το “Homemade” και διατηρεί το mairiboo.com 

1 2 3 4