popaganda_bansky_1

Μπορεί να έχουμε βαρεθεί πια να ακούμε για Banksy, αυτό όμως που στήσανε τρεις άλλοι νέοι καλλιτέχνες με αφορμή ένα από τα “χτυπήματά του” στην Νέα Υόρκη έχει να  μας πει πολλά για το πως λειτουργεί σήμερα η σύγχρονη τέχνη Το τρίο έστησε ένα περίπτερο στο Central Park με πανομοιότυπα έργα του Banksy αλλά με μια πινακίδα που έγραφε “Ψεύτικα Έργα Βanksy”. Τα πουλούσαν μάλιστα και με νόμιμα πιστοποιητικά μη αυθεντικότητας! Αποτέλεσμα; Ξεπούλησαν σε λιγότερο από μία ώρα, μέχρι και την πινακίδα αγόρασε κάποιος! (Ως γνωστόν πριν μια εβδομάδα ο Banksy έστησε περιπτεράκι στο πάρκο που πουλούσε μικρά έργα με την αυθεντική υπογραφή του.Τρεις άνθρωποι μόνο αγόρασαν τα έργα των $30.000 (τουλάχιστον) τα οποία δίνονταν για μία μέρα μόνο προς $60 με αποτέλεσμα 8.500.000 μόνιμοι κάτοικοι της πόλης της Νέας Υόρκης συν περαστικοί να αυτομαστιγώνονται έκτοτε κατ’επανάληψη.) “Όλα ήταν ακριβώς ίδια”, δήλωσε το τρίο των καλλιτεχνών, “εκτός από δύο πράγματα- η συνείδηση του κόσμου και το γεγονός ότι τα δικά μας έργα δεν είχαν καμία αξία. Εννοείται ότι δεν θα είχαμε πουλήσει τίποτα αν δεν είχε προηγηθεί χαμός στα μέσα με τον Banksy. Αυτό όμως θέλαμε κ’εμείς να δείξουμε, να συμπληρώσουμε κάτι σ’αυτό που λέει εκείνος με την δράση του για την φύση αυτού του θορύβου που γίνεται και βέβαια για την αξία της τέχνης. Τα χτυπήματα του έχουν δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα αβεβαιότητας για τα πάντα και μέσα σ’αυτήν την ατμόσφαιρα αβεβαιότητας δημιουργήσαμε κ’εμείς το Fake Banksy”.

popaganda_condom

Σίγουρο σεξ χωρίς προφυλακτικό 

Aφήνοντας την αβεβαιότητα στην τέχνη πάμε χαρούμενα στην αβεβαιότητα στο σεξ στην οποία λίαν συντόμως φαίνεται ότι μπαίνει ένα οριστικό τέλος. Έρχονται τα στιγμιαία τεστ αφροδισίων νοσημάτων! Φανταστείτε ότι είστε ένας millenial (η γενιά που μόλις ενηλικιώθηκε) ο οποίος  ψάχνεται για  “φάση”. Εν τέλει κάτι παίζεται και πριν φτάσει εκείνη η μαγική στιγμή αντί για προφυλακτικό βγάζετε απ την τσέπη σας το πάμφθηνο τεστ μιας χρήσης, σε μέγεθος οδοντόβουρτσας και επί τόπου αλληλοτεστάρετε ο ένας τον άλλον. Βέβαιοι πλέον για την σεξουαλική υγεία και των δύο, επιδίδεστε χαλαρά σε ‘ό,τι κι αν είναι αυτό που περνάει την σήμερον ημέρα για φάση-σεξ  με το κεφαλάκι εντελώς ήσυχο! (Ε, ρε και να’ χανε τέτοια κάποιοι baby boomers τότε….). Η startup εταιρία που έχει αναπτύξει τα τεστ ονομάζεται πολύ ταιριαστά Boston Microfluids και λέγεται ότι ίσως και να αντιπροσωπεύει το μέλλον της ιατρικής.

popaganda_robroach_1

Hello master of the universe!

Ο Greg Gage και οι συνάδελφοι του στην Backyard Brains ανέπτυξαν ένα γκάτζετ και ένα app που σου επιτρέπουν να κοντρολάρεις το μονοπάτι ενός εντόμου. To όνομα αυτού Roboroach. Ίσως να το βρίσκετε πολύ ανατριχιαστικό αλλά είναι ιδιαίτερα πιθανό να εμπνεύσει μία ολόκληρη νέα γενιά νευροεπιστημόνων! Είναι και πολύ ενδιαφέρον το πως λειτουργεί. Στο εσωτερικό της κατσαρίδας υπάρχουν νευρώνες (που μοιάζουν πολύ με εκείνους του ανθρώπινου εγκεφάλου) οι οποίοι αισθάνονται το άγγιγμα, τις δονήσεις η και την χημεία των πραγμάτων. Τους χρησιμοποιούν σαν γλώσσα, η σαν μύτη στις κεραίες τους και μέσω αυτών βρίσκουν τον δρόμο τους στον μάταιο κόσμο. Όταν χώσεις μέσα στις κεραίες ένα μικρό καλώδιο, λαμβάνεις σε παλμούς τις πληροφορίες καθώς αποκωδικοποιούνται και αποστέλλονται στο εγκέφαλο. Μεσώ του Roboroach και του κινητού αλληλεπιδράς στις κεραίες για να επηρεάσεις την συμπεριφορά του εντόμου. Μία μόνο από τις εναλλακτικές χρήσεις που ερευνούν για το μέλλον οι επιστημονικές ομάδες είναι η χαρτογράφηση κτιρίων που έχουν καταρρεύσει με σήματα που εκπέμπουν σμήνη ρομποκατσαρίδων  με σκοπό την διάσωση παγιδευμένων ανθρώπων.

Φαντάσματα και καράφλες 

Το diedinhouse.com που έσκασε τώρα στην Αμερική είναι ένα app με το οποίο για $ 11.99 μόνο, μαθαίνεις πριν αγοράσεις  η νοικιάσεις σπίτι αν ποτέ πέθανε κανείς εκεί μέσα και όλες τις υπόλοιπες αιματηρές λεπτομέρειες! Το νέο app έγινε ο φόβος και ο τρόμος όχι των φαντασμάτων αλλά των μεσιτών τελικά διότι ενδεχόμενος θάνατος εντός ρίχνει τις τιμές 15-25% επί τόπου. Αλλά και να καραφλιάσατε λίγο με όλα αυτά, δεν έγινε και τίποτα καθότι είμαστε πολύ πιο κοντά στο φάρμακο της φαλάκρας. Ερευνητές κατάφεραν να κλωνοποιήσουν τριχοθυλάκια, τα μικροσκοπικά «εργοστάσια» παραγωγής μαλλιών, χρησιμοποιώντας δερματικά κύτταρα από δότες. Τα αποτελέσματα τους είναι πολύ ενθαρρυντικά!