Μπορεί όλοι να μιλάνε για τα καθημερινά έργα του Banksy στην Νέα Υόρκη για όλον τον Οκτώβρη εμένα όμως με έχει εξιτάρει περισσότερο η πιθανότητα να πιάστηκε στα πράσα. Εθεάθη λένε κάποιος με κασκέτο να επισκευάζει ένα έργο του Banksy στο πίσω μέρος φορτηγού . Να είναι άραγε αυτός;   Οι θεωρίες πολλές: από το ότι είναι πρώην χασάπης ονόματι Robin Banks του οποίου οι γονείς δεν γνωρίζουν την δράση και τον έχουν για πετυχημένο διακοσμητή μέχρι ότι πρόκειται για μια κολεκτίβα καλλιτεχνών και ουχί ένα πρόσωπο. Θα δείξει, όλο και κάτι άλλο θα παρουσιαστεί καθώς ετοιμάζει τα υπόλοιπα έργα του μήνα!

popaganda_terry_richrardson

Εκείνες όμως τις μέρες του μήνα…

Τσάι και αντιπάθεια να το πω; Θλιβερότατο μου φάνηκε πάντως το θέμα που ξέσπασε για τον διάσημο φωτογράφο Terry Richardson. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν και οι φωτογραφίες που τράβηξε της Μiley Cirus με ελάχιστη περιβολή. Παράλληλα βγήκαν στην φόρα από διάφορες μεριές καταγγελίες για την συμπεριφορά του απέναντι σε νεαρά μοντέλα σχετικές με σεξουαλικές παρενοχλήσεις χειρίστου είδους κατά τις οποίες οι νεαρές φοβόντουσαν να αντιδράσουν μήπως τις απολύσουν τα πρακτορεία που τους είχαν κλείσει την δουλειά αλλά και γιατί ήταν πολύ άπειρες και φοβισμένες. Σε μια περίπτωση ένα γνωστό μοντέλο ονόματι Jamie Peck παρακάλεσε να μην την υποχρεώσουν να αφαιρέσει το κιλοτάκι της κατά την φωτογράφηση διότι βρισκόταν σε μέρες περιόδου. Τότε ο Richardson της ζήτησε να αφαιρέσει το ταμπόν της γιατί ήθελε να φτιάξει tampon-tea. Επέμενε να τον αποκαλεί θείο και γδύθηκε και εκείνος εντελώς. Στην κατάληξη της ιστορίας ένας βοηθός πέρασε ψύχραιμα μια πετσέτα στην Peck …

popaganda_downtown_abbey

Τα βάσανα της γυναίκας δεν έχουν όμως τελειωμό, μέχρι και στην μυθοπλασία του νέου κύκλου του Downton Abbey (spoiler warning) ώσπου έπεσε ένας άγριος βιασμός.  Η σειρά είχε καταντήσει βαρετή με τους ατελείωτους διαλόγους για οικονομικά και φόρους κληρονομιάς και κάτι έπρεπε να αλλάξει. Εξαιρετικά καλογυρισμένος ο βιασμός της Anna Bates, ανέβασε άμεσα την τηλεθέαση όπως διάβασα στην Guardian. Ζούμε όμως σε έναν κόσμο όπου υπάρχει πολύ σοβαρή βία απέναντι στις γυναίκες, όπου το 90% των περιπτώσεων βιασμού δεν καταγγέλονται στην αστυνομία και μόνο 7% από το υπόλοιπο 10% καταδικάζεται. Οπότε δεν μπορείτε να βρείτε κανέναν καλύτερο τρόπο να ταρακουνήσετε το κοινό σας;

Και μια και είμαστε σε φεμινιστικό κλίμα ορίστε και η Gloria Steinem ιέρεια του φεμινιστικού κινήματος που απεφάνθη για το ακραία πλέον διαδεδομένο κακοποιημένο θέμα και κοριτσάκι Miley Cirus. Ερωτηθείσα για το κατά πόσον κάνει κακό στο φεμινιστικό κίνημα η Miley με τα καμώματα της είπε ξεκάθαρα ένα “όχι”. Όλοι στον πλανήτη ελπίζουμε αυτό να βάλει ένα οριστικό τέλος στην κουβέντα γιατί δεν αντέχουμε άλλο! Πάντως το σκεπτικό της ήταν το εξής: “Θα ευχόμουν να μην χρειαζόταν να ξεγυμνωνόμαστε για να μας δώσουν σημασία..έτσι όμως που είναι στημένο το παιχνίδι οι γυναίκες αναγκάζονται να πάρουν αποφάσεις. Για παράδειγμα ο διαγωνισμός Miss America με όλες του τις φάσεις. Είναι ωστόσο η πιο σημαντική πηγή υποτροφιών για γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν ένας διαγωνισμός βασισμένος αποκλειστικά στην εμφάνιση ήταν η πιο σημαντική πηγή υποτροφιών για άνδρες θα λέγαμε: “ορίστε, γι αυτό είναι μπροστά η Κίνα” Σωστά; Είναι γελοίο. Αν πρέπει να αλλάξουμε κάτι, αυτό είναι η κουλτούρα μας και όχι να κατηγορούμε τα άτομα που παίζουν το μόνο διαθέσιμο παιχνίδι!

Και επειδή με όλα αυτά ενδέχεται να μας χρειαστεί, μην ξεχάσω, έρευνα σοβαρή απεφάνθη ότι το καλύτερο γιατρικό κατά του hangover είναι η Sprite!