ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η άλλη πλευρά της #EurovisionGR

BINTEO: Οι απολυμένοι των καταστημάτων Metropolis για μία ακόμη χρονιά διαμαρτυρήθηκαν έξω από την ελληνική φιέστα, ζητώντας τα δεδουλευμένα τους από τον πάλαι ποτέ εργοδότη τους, Ανδρέα Κουρή.
Βίντεο: Γιάννης Δρακουλίδης
Φωτογραφίες: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος
Eurovision

Όποιος βγει στον πηγαιμό για τον ελληνικό τελικό της Eurovision, εκτός από celebrities θα συναντήσει και διαδηλωτές. Αυτό συμβαίνει τα τρία τελευταία χρόνια με τους απολυμένους των Metropolis να βρίσκονται παραδοσιακά έξω από τις συγκεκριμένες διοργανώσεις του ομίλου MAD, του Ανδρέα Κουρή, δίνοντας έναν επίμονο αγώνα προκειμένου να υποχρεώσουν τον επιχειρηματία να καταβάλει μισθούς και τις αποζημιώσεις που τους οφείλει έπειτα από τις απολύσεις τους ως ιδιοκτήτης των καταστημάτων Metropolis.

Παρά την χαμηλή τηλεθέαση του τελικού (13.6%), τα παράπονα για το φως και τον ήχο στο εσωτερικό, στον εξωτερικό χώρο του ΕΝΑΣΤΡΟΝ συγκεντρώθηκαν δεκάδες άνθρωποι για να διαμαρτυρηθούν και να υποστηρίξουν τους απολυμένους μαζί με συνελεύσεις γειτονιών, πρωτοβουλίες και πρωτοβάθμια συνδικάτα. Όπως αναφέρει η συνέλευση απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis «μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια διαπιστώσαμε ότι ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής θεωρεί ότι μπορεί να αγοράζει μια μεγάλη επιχείρηση, να της βάζει λουκέτο μέσα σε τέσσερα χρόνια, ότι μπορεί να απολύει εργαζόμενους με χρωστούμενους μισθούς και μη καταβάλλοντας αποζημιώσεις που ξεπερνούν συνολικά τα 600.000 ευρώ αξιοποιώντας τις οφειλές αυτές για να διοργανώσει όλο και περισσότερα σόου, χρωστώντας στο δημόσιο και φεσώνοντας ολόκληρη την αγορά με αρκετά εκατομμύρια ευρώ».

http://youtu.be/9kaXeAXJGUE

Είκοσι περίπου μέρες πριν από τον ελληνικό τελικό ήρθε και το λουκέτο στο τελευταίο κατάστημα και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφού την Τετάρτη 25/2 εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση περί κήρυξης σε πτώχευση της εταιρείας Metropolis από εταιρεία προμηθευτή-πιστωτή που κατατέθηκε στις 17/12/2014. Το MAD TV του Ανδρέα Κουρή αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση από το κράτος τη συνδιοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision και τον τελικό της 4ης Μαρτίου με αντάλλαγμα διαφημιστικό χρόνο χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα η σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών

Για την ιστορία η Ελλάδα θα ταξιδέψει στην Βιέννη, όπου θα διεξαχθεί ο 60ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός της Eurovision, με το τραγούδι «Οne Last Breath» της Μαρίας-Έλενας Κυριάκου…

Eurovision
 
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.