Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Μάσκες από την Αφρική ενάντια στην πανδημία

Η Luisarda εργάζεται σε ένα μικρό εργαστήριο ραψίματος στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης, όπου ράβει στυλάτες και μοντέρνες υφασμάτινες προστατευτικές μάσκες capulana.
Φωτογραφίες: EPA / RICARDO FRANCO

 

Η Luisarda Matsinhe, 26 ετών, είναι φοιτήτρια στο τελευταίο έτος  της σχολής δημοσιογραφίας στο Escola Superior de Jornalismo στο Μαπούτο, πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης. Παράλληλα, εργάζεται σε ένα μικρό εργαστήριο ραψίματος, όπου ράβει στυλάτες και μοντέρνες υφασμάτινες προστατευτικές μάσκες προσώπου. Θα αποτελέσουν μια εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους για τους πελάτες του μαγαζιού και, εκτός από την προστασία εναντίον του Covid-19, θα προάγουν την Αφρική μέσα από την πολυχρωμία των υφασμάτων capulana και την φαντασία των χαρακτηριστικών γραφικών μοτίβων τους που αντιπροσωπεύουν την κουλτούρα της Αφρικής. 

Η Μοζαμβίκη είναι χώρα της νοτιοδυτικής Αφρικής και πρώην αποικία της Πορτογαλίας μέχρι το 1975. Βρέχεται από τον Ινδικό ωκεανό και προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να επουλώσει της πληγές ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου που κράτησε δεκαέξι χρόνια και τυπικά έληξε το 1992. Θεωρείται ένα από τα φτωχότερα κράτη της ηπείρου.

Η κυβέρνηση της Μοζαμβίκης  στις 8 Απριλίου ανακοίνωσε ότι η χρήση προστατευτικών μασκών στις μεταφορές και τους οικισμούς θα καταστεί υποχρεωτική, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η επέλαση της πανδημίας του κορωναϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19. 

Μάσκες capulana. Μαπούτο, Μοζαμβίκη, 10 Απριλίου 2020.

Η Rosa Eugenia φοράει μια μάσκα capulana από αυτές που ράβει η Luisarda Matsinhe. Μαπούτο, Μοζαμβίκη, 10 Απριλίου 2020.

Luisarda Matsinhe, 26 χρονών, τελειόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας και δημιουργός των όμορφων capulana μασκών. Μαπούτο, Μοζαμβίκη, 10 Απριλίου 2020.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.