pop-krios

Κριός

Πολλές φορές η συμπεριφορά μας στηρίζεται όχι μόνο σε απλές υποθέσεις που κάνουμε σχετικά με τα κίνητρα των άλλων, αλλά και σε ερμηνείες. Στη δεύτερη περίπτωση είμαστε περισσότερο βέβαιοι για μια ενδεχόμενη αδικία που οι άλλοι διαπράττουν εις βάρος μας, με αποτέλεσμα τα λόγια μας να είναι, ίσως, απόλυτα. Πόσο βέβαιος όμως μπορεί να είναι κανείς για τις ερμηνείες του, ειδικά όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος στον τρίτο οίκο του και δεν ζητάει διευκρινίσεις; Γιατί πολλές φορές αυτό που μας περνάει από το μυαλό ότι συμβαίνει είναι αυτό που έχουμε μέσα μας: Ένας άνθρωπος με αίσθηση μειονεξίας, θα θεωρήσει την ασυνέπεια του φίλου του ως εσκεμμένη, ένας άνθρωπος με ναρκισσιστικές τάσεις μπορεί να νιώσει ότι ο ασυνεπής είναι εξωφρενικά άδικος, ο ίδιος όμως ο ασυνεπής, μπορεί απλώς να ξεχάστηκε και τίποτα παραπάνω, και συνεπώς καμία από τις προαναφερθείσες ερμηνείες να μην ισχύει. Προτού συμπεριφερθείς απόλυτα, διερεύνησε το πρώτα. Και αν δυσκολεύεσαι με τον προφορικό λόγο, επειδή φοβάσαι ότι θα ξεφύγεις και θα τα χώσεις, μπορείς να στείλεις ένα μέιλ, που στην τελική το πρώτο χέρι μπορεί να σου βγει επιθετικό, αλλά μετά θα το σουλουπώσεις και θα έχει όσο αυστηρό ή επιεική τόνο θέλεις. Αλλά το να μην εκφράζεσαι καθόλου, σίγουρα δεν είναι λύση. Παρεμπιπτόντως, ο Ήλιος και ο Ερμής μπορεί να σε οδηγήσουν σε μια ενδιαφέρουσα συμφωνία ή να φέρουν μια συμφωνία από το παρελθόν που για κάποιο λόγο μπλόκαρε.

line-630
pop-tavros

Ταύρος

Επειδή η ανάγκη σου να είσαι ασφαλής είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο έντονες, κατά κάποιο τρόπο οσφραίνεσαι τις περιόδους που οικονομικά μπορεί να υποστείς κάποιες καθυστερήσεις και λαμβάνεις αναλόγως τα μέτρα σου, οπότε προφανώς θα έχεις προνοήσει για κάποιες μέρες μέσα στον Ιούνιο που είναι λίγο “άγονες”. Αν δεν έχεις προνοήσει, προνόησε τώρα. Όμως, παρ’ όλα αυτά, ο Ήλιος και ο Ερμής, και οι δύο στον οίκο των οικονομικών σου, συνεργάζονται άψογα, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Οι φάσεις οικονομικής ανασφάλειας μειώνονται σταδιακά, και σε τελική ανάλυση σίγουρα κάτι έμαθες μέσα από αυτές τις διαδικασίες: ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, ότι τα χρήματα δεν έχουν τόση σημασία, όσο έχει η ύπαρξη πραγματικού νοήματος στη ζωή σου, ότι έρχονται και φεύγουν και ότι η συναισθηματική ασφάλεια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να στηριχτεί σε αυτά. Το εξαιρετικό είναι ότι η Αφροδίτη, η πλανητική σου μητέρα, βρίσκεται στο ζώδιό σου και σε φέρνει κοντά σε νέους ανθρώπους και πιθανώς νέα εγχειρήματα.

 

line-630

pop-didymoi

Δίδυμοι

Πολλές φορές νιώθουμε ότι κάτι φρενάρει την πορεία μας, ότι οι άλλοι μπορεί να προχωράνε χωρίς πολλά εμπόδια και ότι η δική μας μοίρα μας κρατάει πίσω. 1. Όλοι συναντούν εμπόδια, είτε είσαι σε θέση να το δεις εσύ αυτό είτε όχι. 2. Δεν πρόκειται περί μοίρας, τουλάχιστον σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό πρόκειται περί ψυχολογίας. Αυτά στα οποία θα ήταν καλό να επενδύσεις είναι η στοχοθέτηση και ο έρωτας (με τον στόχο σου). Και τι είναι αυτό που σε εμποδίζει ενδεχομένως να ερωτευθείς τον στόχο σου και να τα δώσεις όλα σε αυτόν; Μπορεί να υπάρχουν πολλοί ξεχωριστοί λόγοι για τον καθένα. Διερεύνησε όμως μήπως έχεις “μάθει”, από παλιά, να αποστερείς τον εαυτό σου από τα πράγματα που χρειάζεσαι. Πολλοί για παράδειγμα αρκούνται αναγκαστικά σε μετριότητες επειδή έχουν μάθει ότι αυτές τους αξίζουν και ότι τα παραπάνω αξίζουν στους άλλους. Για αυτό δεν διεκδικούν τον άνθρωπο που θέλουν, δεν προωθούν τη δουλειά τους, δεν φροντίζουν τον εαυτό τους. Μόλις ξεκαθαρίσεις αυτά τα εμπόδια, που δεν είναι παρά σκέψεις δικές σου, έχεις ελπίδες ο δρόμος να ανοίξει.

 

line-630
pop-karkinos

Καρκίνος

Όλοι έχουμε τις εμμονές μας και πολύ πιθανό και εσύ, και ακόμη πιο πιθανό αυτές να έχουν να κάνουν με το παρελθόν. Μερικές φορές είναι σαν να προσπαθείς να αναδομήσεις τις παλιότερες εμπειρίες σου για να δεις με διαφορετικό τρόπο το παρόν και το μέλλον σου. Φυσικά και το παρελθόν θέλει επεξεργασία, ιδίως κάποιες ασάφειες ή δυσκολίες που νιώθεις ότι κουβαλάς μέχρι τώρα, και ίσως για αυτό να έχεις ανάγκη από μοναχικότητα, ορισμένες φορές. Αυτές τις μέρες μπορούν να γίνουν πράγματα που δεν τα περιμένεις και να ενθουσιαστείς. Αν κάποιος σου έλεγε ότι πρέπει να τολμήσεις να μετατρέψεις σε σκέψη ή λόγια τις μεγαλύτερές σου επιθυμίες τι θα σκεφτόσουν ή θα έλεγες;

Υ.Γ. Κι όμως, υπάρχει ακόμη ο Δίας στο ζώδιό σου ο οποίος άλλαξε, αλλάζει ή θα αλλάξει προς το καλύτερο έναν σημαντικό τομέα της ζωής σου και αυτό πρέπει να σου δίνει ελπίδα.

Ο Γιώργος Σαλαμάς δεν είναι αστρολόγος, αλλά η αστρολογία είναι ένα από τα πολλά του χόμπι -όπως είναι το διάβασμα, ο ύπνος, ο ύπνος, ο ύπνος και το φαγητό- και τη θεωρεί μια καλή αφορμή για επικοινωνία. [email protected]com/ facebook.com/gsalamas
Μπορείς να μάθεις περισσότερα για αυτόν στην προσωπική του ιστοσελίδα www.mind-lab.gr

Στην επόμενη σελίδα Λέοντες, Παρθένοι, Ζυγοί και Σκορπιοί μάθετε τι σας περιμένει!