Φωτογραφία: Γιάννης Δρακουλίδης/FOSPHOTOS

Φωτογραφία: Γιάννης Δρακουλίδης/FOSPHOTOS

ΜΟΥΣΙΚΗ Spiritual και όσο πιο ελεύθερη jazz είναι η Οδός. Αλλά και πολλά blues προ ηλεκτρισμού, καμμένα hip  hop beats, α, και exotica, για πάντα. Περνάω περιόδους μουσικά και γενικώς αισθητικά, δεν κολλάω στα ίδια ερεθίσματα, αλλά πάντοτε με ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο η πρόθεση του καλλιτέχνη.

ΒΙΒΛΙΑ Τελειώνω το “Πολιτικές του Βίου: Ειρωνεία” του Θεοφάνη Τάση και ξεκινώ τον “Μαριάμπα” του Σκαρίμπα. Συλλέγω παλαιά βιβλία εσωτερισμού και όχι μόνο, με μανία. Δεν διαβάζω όμως και τόσο συχνά λογοτεχνήματα, προτιμώ όταν διαβάζω κάτι να μαθαίνω μέσα από αυτό ή να προβληματίζομαι. Για χαλάρωση, προτιμώ την ποίηση από ένα μυθιστόρημα.

ΤΑΙΝΙΕΣ Βλέπω πολλές ταινίες και ντοκιμαντέρ. Βλέπω τόσες που δεν ξέρω εάν τις αφομοιώνω τελικά. Και με τη μουσική ισχύει αυτό πλέον κι έχει να κάνει καθαρά με το free downloading. Αν το καλοσκεφτείς, καθημερινά προσπερνάμε έργα της διάνοιας με τεράστια ευκολία, ενώ τόσοι άνθρωποι έχουν μοχθήσει φοβερά για να δημιουργηθούν αυτά. Κι αυτό συμβαίνει επειδή τα κατεβάζουμε τσάμπα. Δεν νομίζω τελικά πως μου αξίζει αυτό το τσάμπα, αλλά άντε να το κόψεις.

Φωτογραφία: Νίκος Νικολόπουλος

Φωτογραφία: Νίκος Νικολόπουλος

INTEΡNET Συνήθως ενημερώνομαι τα πρωινά από τα site γνωστών ελληνικών και ξένων εφημερίδων, μπαίνω κάνα Facebook, ανεβάζω φώτος στο blog μου, χαζεύω τέχνη  σε άλλα blogs. Κατεβάζω, το είπαμε αυτό. Περνάω περιόδους “έρευνας”, έχω 25 tabs ανοιχτά ταυτόχρονα και πάω από το ένα θέμα στο άλλο. Μετά αφομοιώνω την τόση γνώση (!) λιώνοντας με τις σειρές που κατέβασα.

ΣΠΟΡ Περπατάω εν τάχει την Πειραϊκή εδώ κι ένα χρόνο και αυτή η απλή βόλτα μου έχει αλλάξει τη ζωή, ηρεμεί η κεφαλίς! Μισή ώρα πήγαινε προς το Πασαλιμάνι, στάση για ξεκούραση/”διαλογισμό” στα βραχάκια κοιτώντας τη θάλασσα και πάλι πίσω. Ανά περιόδους ρίχνω και καμιά γιόγκα.

TV Λέω ότι δεν βλέπω τηλεόραση εδώ και τόσα χρόνια αφού έχω βγάλει και την κεραία του σπιτιού, αλλά αυτό είναι μέγα ψέμα αφού κατεβάζω μανιωδώς ξένες σειρές! Κολλήματα του τελευταίου διμήνου: Utopia, Bron, Orange is the new black, True Detective και Ηouse of Cards (το αυθεντικό του BBC, όχι το αμερικάνικο με τον Spacey). Επίσης μία φορά το χρόνο ξαναβλέπω το The League of Gentlemen για να το εμπεδώσω.

http://youtu.be/WaymiS2YjcQ

ΤΑΞΙΔΙ Λόγω live και κοινωνικής ιδιοσυγκρασίας κάθε μήνα όλο και κάπου αλλού βρίσκομαι, κοντά ή μακρυά. Μόλις γύρισα από Αυστρία και φεύγω Καθαρά Δευτέρα για Βασιλίτσα για το τρίτο Homegrown Snowboard event, μετά Σπέτσες. Προσπαθώ να κρατώ επαφή με τις Οινούσσες, το νησί από το οποίο κατάγομαι. Δεν λέω ποτέ όχι σε ταξίδι, θέλω να πάω παντού και να τα δω όλα. Προτιμώ τη φύση από μια φαντασμαγορική μεγαλούπολη. Μου αρέσουν τα απομακρυσμένα παλιά μοναστήρια και οι ιεροί χώροι ανεξαρτήτου θρησκείας ή χρονολογίας.

ΤΩΡΑ Ετοιμάζω προσωπικό album, ζωγραφίζω αρκετά, μαθαίνω πιάνο. Βγάζουμε δικό μας υλικό και κάνουμε live με Swing Shoes, κάνω live επίσης με το Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη αλλά και με το Δημήτρη Βασιλάκη.