Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
16.06.2021

Βίβιαν Γουέστγουντ και Ναόμι Κάμπελ ζητούν ανάληψη δράσης για την κλιματική αλλαγή [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Γουέστγουντ ξεκίνησε την καριέρα της συμμετέχοντας παράλληλα σε εκστρατείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πιστεύει ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οφείλονται στο χάσμα που δημιουργήθηκε από την κοινωνική δομή.

“Κάτι πρέπει να συμβεί φέτος, αλλιώς θα έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ” αναφέρει η σχεδιάστρια μόδας η Βίβιαν Γουέστγουντ (Vivienne Westwood) επισημαίνοντας την ανάγκη δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη διάρκεια συζήτησης με το μοντέλο Ναόμι Κάμπελ για το Vogue UK.

Οι δύο ακτιβίστριες για κοινωνικά θέματα και την προστασία του περιβάλλοντος σε βίντεο που έχει δημοσιεύσει το βρετανικό περιοδικό μόδας συζήτησαν για την “κακοδιαχείριση” του πλανήτη και τη σημασία της ανάληψης δράσης σε μια εποχή που η κλιματική κρίση είναι τόσο σοβαρή “που το σπίτι μας ουσιαστικά καίγεται”. “Δεν αρκεί να ζείτε τη ζωή που έχετε ήδη” συνέχισε η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας. “Πρέπει να μείνετε προσηλωμένοι στα τρία Rs: (reduce) μείωση, (reuse) επαναχρησιμοποίηση, (recycle) ανακύκλωση”.

Η Ναόμι Κάμπελ συνάντησε για πρώτη φορά την Βίβιαν Γουέστγουντ όταν ήταν 16 ετών και η φίλη της, μοντέλο Κέιτ Μος ζητούσε επίμονα από την Γουέστγουντ να ψάξουν τα αρχεία του οίκου μόδας της. Η σχεδιάστρια μόδας πήγε για τσάι με τα δύο μοντέλα.

“Καθίσαμε και συζητήσαμε για το πώς θα έχουμε επίγνωση για τον κόσμο” θυμήθηκε η Ναόμι Κάμπελ. “Αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο σε μένα. Ήταν η περίοδος που άρχισα να εργάζομαι με τον Νέλσον Μαντέλα στη Νότια Αφρική, γι ‘αυτό ήταν όλα καινούργια για μένα ακόμα. Ξέρετε, έχουν τώρα αυτές τις πομπώδεις λέξεις, όπως φιλανθρωπία. Εγώ το έκανα, επειδή ήθελα να το κάνω» συμπλήρωσε.

Η Γουέστγουντ ξεκίνησε την καριέρα της συμμετέχοντας παράλληλα σε εκστρατείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πιστεύει ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οφείλονται στο χάσμα που δημιουργήθηκε από την κοινωνική δομή. “Είναι το σαθρό χρηματοπιστωτικό σύστημα, αυτή είναι η αιτία του όλου πράγματος, παίρνει χρήματα από τους φτωχούς και τα δίνει στους πλούσιους” είπε η σχεδιάστρια μόδας. “Και ως συνέπεια, υπάρχει αυτό το απίστευτο χάσμα που δημιουργεί την αλλαγή του κλίματος, διότι βιάζει τη γη και δημιουργεί φτώχεια”.

Τα δύο σκέλη του έργου της, η ακτιβιστική δράση για το περιβάλλον και ο σχεδιασμός ενδυμάτων συμπλέκονται, επειδή το ένα βοηθά το άλλο, όπως εξήγησε.

“Είναι πολύ, πολύ σημαντικό να φαίνεσαι υπέροχη αν θέλεις να επιχειρηματολογήσεις για ένα ζήτημα, γιατί τότε οι άνθρωποι σε παίρνουν σοβαρά” υπογράμμισε.

Όταν η Κάμπελ ρώτησε τη Γουέστγουντ “τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να διαδραματίσουν ρόλο στην προστασία αυτού του πλανήτη;” η σχεδιάστρια μόδας είπε: “Μειώστε τα ρούχα που αγοράζετε, αγοράζετε ποιότητα όχι ποσότητα και βεβαιωθείτε ότι θέλετε να συνεχίσετε να τα φοράτε. Πηγαίνετε στη δουλειά με βραδινό φόρεμα, αν θέλετε”.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.