Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
28.09.2021

Η ΔΟΕ δίνει προθεσμία στη Λευκορωσία να εξηγήσει γιατί η Τσιμανουσκάγια αρνήθηκε να πάει στο Μινσκ

Η 24χρονη σπρίντερ, επρόκειτο να αγωνιστεί στα 200 μέτρα των γυναικών τη Δευτέρα, ωστόσο όπως καταγγέλλει, την οδήγησαν παρά τη θέλησή της στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστεί σε πτήση για να επιστρέψει πίσω στην Λευκορωσία.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση της σπρίντερ Κριστίσνα Τσιμανούσκαγια, η οποία κατέφυγε στη πολωνική πρεσβεία στο Τόκιο τη Δευτέρα αφού αρνήθηκε τις εντολές της ομάδας της να επιβιβαστεί παρά τη θέλησή της σε πτήση προς τη Λευκορωσία, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας.

Εκπρόσωπος της ΔΟΕ δήλωσε την Τρίτη ότι περιμένει έκθεση αργότερα από την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας σχετικά με το περιστατικό που συγκλόνισε τους Αγώνες. Η Βαρσοβία προσέφερε στην Τσιμανούσκαγια ανθρωπιστική βίζα, ενώ η ίδια αναμένεται να ταξιδέψει στην Πολωνία εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς, δήλωσε ότι η επιτροπή είχε μιλήσει δύο φορές με την αθλήτρια τη Δευτέρα, ότι βρισκόταν σε ένα ασφαλές μέρος και ότι η ΔΟΕ έπρεπε να γνωρίζει όλα τα γεγονότα πριν προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

«Περιμένουμε και ζητήσαμε μια έκθεση από την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας για σήμερα», δήλωσε ο Άνταμς, προσθέτοντας ότι η ΔΟΕ εξακολουθεί να συγκεντρώνει τα γεγονότα. «Το θέλουμε [η έκθεση] σήμερα. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε επίσημη έρευνα. Πρέπει να καθορίσουμε τα πλήρη γεγονότα. Πρέπει να ακούσουμε όλους τους εμπλεκόμενους».

Ερωτηθείς εάν μια απόφαση της ΔΟΕ για το θέμα θα ληφθεί κατά τη διάρκεια των Αγώνων, ο Άνταμς είπε ότι δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί πόσος χρόνος θα χρειαστεί η έρευνα. «Αυτό προφανώς μπορεί να πάρει χρόνο. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει αυτό», είπε.

Η Τσιμανουσκάγια, 24 ετών, επρόκειτο να αγωνιστεί στα 200 μέτρα των γυναικών τη Δευτέρα, αλλά είπε ότι την Κυριακή την έβγαλαν από το δωμάτιό της στο Ολυμπιακό Χωριό και την οδήγησαν στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστεί σε μια πτήση για να επιστρέψει πίσω στην Λευκορωσία, αφού επέκρινε προπονητές της ομάδας.

Τον Μάρτιο, η ΔΟΕ αρνήθηκε να αναγνωρίσει την εκλογή του γιου του Λουκασένκο Βίκτορ ως επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας. Τόσο ο πατέρας όσο και ο γιος απαγορεύτηκε να παρακολουθήσουν τους Αγώνες τον Δεκέμβριο.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.