Λατρεύω τα φεστιβάλ φαγητού που γίνονται στην πόλη μας. Κάποια από αυτά όπως το The Food Market, το Burger Festival και το Athens Street Food Festival γίνονται ήδη κάποια χρόνια και αναμένουμε στο τέλος αυτού του μήνα να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το Taste of Athens, ένα από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά φεστιβάλ παγκοσμίως.

Παρακολουθώντας λοιπόν την πορεία τους από την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, πιστεύω ότι κάθε χρόνο γίνονται όλο και καλύτερα, πιο οργανωμένα και πιο “user friendly”. Τα συμμετέχοντα περίπτερα έχουν αντιληφθεί τη δυναμική των διοργανώσεων και το ενδιαφέρον του κόσμου και έχουν εξοπλιστεί καλύτερα με προσωπικό και υλικά σε αντίθεση με τις πρώτες χρονιές όπου πολλοί ανέβαζαν την ταμπελίτσα του sold out τις πρώτες ώρες λειτουργίας του εκάστοτε φεστιβάλ. Επιπλέον στις εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ένας επισκέπτης, έχουν προστεθεί δρώμενα, σεμινάρια, διαγωνισμοί, μουσικές και ειδικά διαμορφωμένες περιοχές για τα παιδιά.

Πιστεύω λοιπόν ότι έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, τόσο από άποψη διοργάνωσης όσο και από άποψη εμπειρίας και αρχίζουμε να πλησιάζουμε δειλά αλλά σταθερά μεγάλα φεστιβάλ φαγητού του εξωτερικού, έχοντας βέβαια πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε.

Ποιά είναι λοιπόν τα βήματα που πρέπει να γίνουν αλλά και τα λάθη που πρέπει να διορθωθούν ώστε να ανταποκρίνονται τα φεστιβάλ μας στις απαιτήσεις της εποχής αλλά και του κόσμου που τα επισκέπτεται;

Η τοποθεσία

Είμαι συναισθηματικά δεμένη με το παλιό αμαξοστάσιο Αθηνών, αφού εκεί παρέλαβα το βραβείο μου ως το καλύτερο “Lifestyle Blog” για το 2015 από το Marie Claire. Είναι ένας υπέροχος χώρος, με βιομηχανική urban ατμόσφαιρα και βολεύει που είναι μέσα στο κέντρο της πόλης. Αλλά μην γελιόμαστε, είναι πλέον μικρός.

Αντιλαμβάνομαι ότι χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότεροι Αθηναίοι επισκέπτονται το Athens Street Food Festival, το Beer Festival και το Burger Festival που πραγματοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο. Επιπλέον κάθε χρόνο αυξάνονται τα περίπτερα, τα stages μουσικής αλλά οι ανάγκες ασφάλειας και άνεσης των χιλιάδων επισκεπτών τους.

Θεωρώ λοιπόν ότι το παλιό αμαξοστάσιο Αθηνών ήταν ο ιδανικός χώρος μέχρι σήμερα, αλλά πλέον είναι μικρός, έχει πάρα πολύ ζέστη τόσο λόγω του κόσμου όσο λόγω και της διαμόρφωσης του χώρου και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συγκεκριμένων φεστιβάλ. Επιπλέον δημιουργείται τρομερή φασαρία αφού λόγω τις μικρής αποστασης μεταξύ των περιπτέρων και των stages, ακούς ταυτόχρονα μουσική, έναν διαγωνισμό που πραγματοποιείται σε ένα περίπτερο, την εκπομπή ενός ραδιοφωνικού σταθμού που αναμεταδίδεται ζωντανά αλλά και την βουή που πολύ λογικά δημιουργεί τόσος κόσμος. Τις ώρες αιχμής δε, πολύς κόσμος τρώει όρθιος επειδή δεν υπάρχουν αρκετά τραπεζοκαθίσματα.

Πιστεύω λοιπόν ότι θα πρέπει οι επόμενες διοργανώσεις να πραγματοποιηθούν σε μεγαλύτερους χώρους ώστε να υπάρχει πιο ομαλή λειτουργία, άνεση αλλά και περισσότερες επιλογές φαγητού, αφού θα μπορούν να προστεθούν ακόμα περισσότερα περίπτερα. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο madameginger.com