4scrmax1

Η Nintendo φάνηκε συνεπής στο ραντεβού της παρουσιάζοντας σε Τύπο και κοινό, όπως είχε δεσμευτεί άλλωστε, περισσότερες πληροφορίες για το Switch, τη νέα της κονσόλα. Για όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει με δαύτο, πρόκειται για ένα… πολυμορφικό σύστημα ψυχαγωγίας, ικανό να χρησιμοποιηθεί τόσο στο σπίτι, επιτραπέζια, όσο και στον δρόμο ως φορητό. Το χειριστήριό του προσαρμόζεται στα μέτρα του παίκτη. Για την ακρίβεια, υπάρχουν δύο τμήματα, τα άκρα (δεξί και αριστερό με σταυρό κατεύθυνσης, μοχλούς και πλήκτρα) ενός τυπικού χειριστηρίου τα οποία η Nintendo ονομάζει Joy-Con. Αυτά μπορούν να προσαρτηθούν είτε στη βάση ενός κλασσικού χειριστηρίου για μια πιο «παραδοσιακή» εμπειρία, είτε στην οθόνη αφής για on the go συγκινήσεις.

Όταν βρίσκεται στο dock του, το Switch αποδίδει Full HD εικόνα (χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλα του τα παιχνίδια θα τρέχουν φυσικά στα 1080p), τη στιγμή που η οθόνη αφής (capacitive multi-touch 10 σημείων) του υποστηρίζει HD ανάλυση –οπότε όταν η κονσόλα λειτουργεί ως handheld, μιλάμε για 720p. Οι αντοχές της μπαταρίας της κυμαίνονται από 2,5 έως και 6,5 ώρες –η αυτονομία θα καθορίζεται προφανώς από τη χρήση και συγκεκριμένα από τον τίτλο που θα παίζει ο παίκτης (ενδεικτικά στο νέο Zelda μιλάμε για κάνα τρίωρο). Η μνήμη της κονσόλας θα είναι στα 32 GB, αριθμός που θα αυξάνεται με την προσθήκη κάρτας microSD (υποστηρίζονται έως και 256 GB σε micro SDXC κάρτα) ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνδεσιμότητα, μιλάμε για τρεις θύρες USB (2 x USB 2.0, 1 x USB 3.0), μία HDMI, Wi-Fi (με τεχνολογία 802.11ac για γρήγορο ίντερνετ).

4d8bd29973704bc18250bd7706f1bf5c_077226cfe33a4ab5a2036f3c3f3cb6c5_header

Και από παιχνίδια;

Στην παρουσίασή της η Nintendo αποδείχθηκε αρκετά φειδωλή ως προς τα παιχνίδια που θα συνοδεύσουν το Switch στα πρώτα του βήματα στην αγορά. Οι λεγόμενοι επιβεβαιωμένοι “launch” τίτλοι είναι μόλις πέντε και πρόκειται για τους 1, 2, Switch, Just Dance 2017, Skylanders: Imaginators, Super Bomberman R και The Legend of Zelda: Breath of the Wild με το τελευταίο να είναι και αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον –δείτε απλά το τρέιλέρ του και θα καταλάβετε τους λόγους. Κατά πάσα πιθανότητα στα προαναφερθέντα προστίθενται και τα Fast RMX, Has-Been Heroes, I Am Setsuna και Snipperclips ενώ σοβαρές πιθανότητες υπάρχουν και για το Cube Life: Island Survival HD.

Τα «βαριά» χαρτιά της Nintendo όπως το Mario Kart 8 Deluxe, το Splatoon 2 και το Super Mario Odyssey (ο Mario σε σύγχρονο περιβάλλον…) αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα μέσα στη χρονιά. Το ίδιο θα συμβεί με τα NBA 2K18, FIFA, The Elder Scrolls V: Skyrim, LEGO City Undercover, Minecraft: Switch Edition και το sequel του No More Heroes ενώ εκκρεμούν νεότερα για τα Ultra Street Fighter II: The Final Challengers, Rayman Legends: Definitive Edition, τα Dragon Quest και το επόμενο Pokemon. Σημειώστε πάντως ότι οι τρίτες εταιρείες –στις οποίες τόσο ποντάρει η Ninty για το Switch- δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα σχεδόν τίποτα, οπότε οι προαναφερθείσες λίστες θα μεγαλώσουν –τα μάτια όλων φυσικά είναι στραμμένα στην πρώτη.

8scrmax3

Πότε κυκλοφορεί στην Ελλάδα και πόσο κάνει;

Πάμε τώρα στην ερώτηση του εκατομμυρίου… Αν και στην αρχή υπήρξε μια ασάφεια ως προς την ημερομηνία κυκλοφορίας της κονσόλας στη χώρα μας, εν τέλει επιβεβαιώθηκε ότι θα τη δούμε παρέα με όλες τις άλλες μεγάλες αγορές (Ανδόρα, Γιβραλτάρ, Λουξεμβούργο κλπ) στις 3 Μαρτίου. Η τιμή της βέβαια δεν έχει οριστικοποιηθεί αλλά πολύ πολύ δύσκολα θα τη δούμε να πέφτει στα 299€ όπως ελπίσαμε μόλις η Nintendo ανακοίνωσε τα $299. Ακόμα κι αν σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές το σύστημα πέσει κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 300€, στη δικιά μας –με το υπάρχον φορολογικό σύστημα- είναι αδύνατον να συμβεί. Εσείς προς το παρόν κρατήστε τα 329€ και τα 349€ και για ό,τι νεότερο οψόμεθα.

Φυσικά μένει να ανακοινωθούν τα πακέτα στα οποία θα κυκλοφορήσει αρχικά η κονσόλα όπως επίσης και οι τιμές παιχνιδιών και περιφερειακών/αξεσουάρ. Με δεδομένο ότι απομένει σχεδόν 1,5 μήνας μέχρι το λανσάρισμα του Switch όμως, τα υπολειπόμενα κομμάτια του παζλ δεν θα αργήσουν πολύ να μπουν στη θέση τους.

Λοιπόν; Τι λέτε; Σας πείθει;