Οι καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, προϋποθέτουν καλά παρέα, γαλάζια νερά και παγωμένες μπύρες. Η παρέα είναι δική σας υπόθεση, αλλά όσο αφορά για τα γαλάζια νερά και τις παγωμένες μπύρες, φέτος φρόντισε για σας ο Mythos και το Experience Cruise που διοργανώνει και θα δώσει την ευκαιρία σε δυο τυχερούς και πέντε φίλους τους, να περάσουν μια αξέχαστη εβδομάδα πλέοντας μαζί μ’ ένα ολόκληρο στόλο στον Αργοσαρωνικό

Ένας από αυτούς τους τυχερούς μπορεί να είστε κι εσείς, αρκεί να μπείτε ΕΔΩ και να γράψετε απλά τι σας κάνει τόσο τέλειους, ώστε να αξίζετε αυτή την νίκη. Δεν θέλει ντροπές και μετριοφροσύνη, αφήστε όλη σας την τρέλα να φανεί. 

Κι αν κάτι τέτοιο σας ακούγεται πρωτόγνωρο ως εμπειρία, η Popaganda φρόντισε να μιλήσει με τον Δημήτρη Λαγιόπουλο, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το www.aegeanpartylife.com και μας έλυσε όλες τις απορίες. Όταν διαβάσετε τις απαντήσεις και καταλάβετε τι συμβαίνει, καλό είναι να γνωρίζετε πως δεν είναι ανάγκη να περιμένετε τον διαγωνισμό, αφού μπορείτε να μπείτε εδώ και να κλείσετε τη θέση σας. 

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει πως οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό είναι πολύ ακριβές. Ισχύει κάτι τέτοιο; Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση και ευτυχώς που ξεκινάμε έτσι. Ο κόσμος έχει την εντελώς λάθος εντύπωση σχετικά με τις διακοπές πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, γιατί οι διακοπές αυτές μπορεί να είναι ακόμα πιο φτηνές κι από διακοπές στις οποίες πρέπει να πάρεις καράβι, να νοικιάσεις δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο, να πληρώσεις βενζίνες, εισιτήρια… Δηλαδή, οι διακοπές με ένα σκάφος μπορεί να κοστίσουν ακόμα λιγότερο από αυτές τις κλασσικές που κάνει ο Έλληνας κάθε χρόνο. Βέβαια, δεν είναι και η ίδια εμπειρία. Μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό και πιστεύω ότι αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία.

Τώρα όσο αφορά τον Αργοσαρωνικό, έχει τόσο ενδιαφέρον όσο άλλα μέρη ίσως της χώρας; Αυτή είναι η δεύτερη πιο παρεξηγημένη ερώτηση ή μάλλον απάντηση, γιατί ακριβώς ο κόσμος και πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας, όχι τόσο ο ξένος, έχει στο μυαλό του τον Σαρωνικό σαν κάτι που δεν παρουσιάζει και τόσο ενδιαφέρον και που ίσως δεν έχει τόσο ωραία πράγματα να δει ή που τα έχει ήδη δει. Αυτό συμβαίνει μόνο όταν θα πας με το φέρι μποτ ή με το δελφίνι και θα δεις για παράδειγμα μόνο τον Πόρο σαν πόλη, όταν θα πας με το ιστιοπλοϊκό το τελευταίο πράγμα που θα σε νοιάξει να δεις  είναι η πόλη του Πόρου. Είσαι όλη μέρα μες στην θάλασσα και πας σε μέρη τα οποία δεν πρόκειται να δεις ποτέ στην ζωή σου και βέβαια όλο το φωτογραφικό υλικό που έχουμε αποδεικνύει περίτρανα το πόσο απέχει αυτό που μπορεί να έχει ο Έλληνας στο μυαλό του γα τον Αργοσαρωνικό από την πραγματικότητα. Και φυσικά και οι ξένοι έρχονται και ξετρελαίνονται.

Και κάτι πιο πρακτικό… Κοιμόμαστε ο ένας πάνω στον άλλο; Κοίτα όσο αφορά το κομμάτι αυτό, πρέπει να θέλεις να το κάνεις. Δεν κοιμάσαι ο ένας πάνω στον άλλο, αλλά από την άλλη δεν είναι και ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων αλλά μια πεντάστερη εμπειρία. Είσαι μαζί με ανθρώπους απ΄όλο τον κόσμο, υπάρχουν εβδομάδες κατά τις οποίες έχουμε και 14 διαφορετικές χώρες πάνω. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος που έρχεται ζει γι’ αυτό. Είναι έναν πολυπολιτισμικό προϊόν. Έρχονται βάζουν την σημαία τους και πολλές φορές έχουμε και τέσσερις και πέντε διαφορετικές σημαίες πάνω στο ίδιο σκάφος και γενικά η εμπειρία αυτή φέρνει τόσες διαφορετικές κουλτούρες που το τελευταίο πράγμα που θα σε νοιάξει είναι αν θα κοιμάσαι στην διπλανή καμπίνα με κάποιον άλλο ή θα είσαι μόνος σου. Ίσα-ίσα που από την δεύτερη, τρίτη-μέρα και μετά αρχίζεις και το αναζητάς αυτό και όταν γυρίζεις πίσω την Παρασκευή το βράδυ και πρέπει να κοιμηθείς σπίτι σου, νιώθεις τόσο άδειος και λες τί γίνεται, πού είναι όλοι, μήπως πρέπει να ξαναπάμε; Είναι κάτι που εγώ το παθαίνω συνέχεια.

Πώς είναι η ζωή μονίμως πάνω σε ένα σκάφος, που φαντάζομαι ότι έτσι είναι πάνω κάτω η δική σου; Η δική μου είναι περίπου έτσι. Δεν μπορώ πλέον να πηγαίνω σε όλα τα ταξίδια, αλλά είναι κάτι που το έχω ξεκινήσει, το έχουμε χτίσει, κάθε χρόνο προσπαθούμε να δώσουμε παραπάνω πράγματα στον κόσμο που έρχεται και δυστυχώς για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνεις λίγο πίσω και να μην απολαύσεις τόσο πολύ αυτό που χτίζεις. Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε, είναι κάτι που χτίζουμε για τον κόσμο και δυστυχώς περνάω τον περισσότερο καιρό στο γραφείο, αλλά η ζωή πάνω στο ιστιοπλοϊκό πιστεύω ότι είναι η απόλυτη, καλοκαιρινή, ελληνική εμπειρία. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που θα το κάνει και θα πει ότι δεν του άρεσε. Θα πρέπει να είναι ή περίεργος ή λίγο ανάποδος κατά την γνώμη μου.

Ποια είναι η πιο κουλ φάση πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό; Ότι πραγματικά, πέρα από το γεγονός ότι συναντάς όλα αυτά τα άτομα από όλο τον κόσμο, οι οποίο έχουν έρθει για τον ίδιο σκοπό με σένα, οι ηλικίες είναι 18-35 και γενικά το feeling είναι πάρτι και είναι μια εμπειρία που σου δίνει πάρα πολλά πράγματα. Αυτό που θεωρώ εγώ το πιο κουλ είναι ότι σου δίνει τα πάντα. Μπορείς να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις, να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα, να παρτάρεις, να γνωρίσεις κόσμο, να απομονωθείς ίσως από τον κόσμο και το μυαλό σου για μια εβδομάδα να φύγει τελείως από το οτιδήποτε μπορεί να σε απασχολούσε πριν ανέβεις πάνω στο σκάφος. Το ότι ανεβαίνεις πάνω και δεν χρειάζεσαι μηχανή για να ανοίξεις το πανί, και θα έχεις αυτή την ηρεμία και θα νιώθεις τον αέρα να σε πηγαίνει εκεί που θες να πας, πραγματικά θεωρώ ότι είναι μοναδικό. Δηλαδή, η αίσθηση του να είσαι πάνω στο σκάφος, να φυσάει και να μην χρειάζεσαι καθόλου μηχανή, καμία φασαρία και απλά να πηγαίνεις με 5-6-10 άτομα μαζί στον προορισμό που θες και να φτάνεις, είναι πραγματικά μοναδικό συναίσθημα.

Συνήθως πόσοι βρίσκονται  πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό, σε μια τέτοια κρουαζιέρα; Έχουμε από 8 μέχρι 9 άτομα. Τα σκάφη που χρησιμοποιούμε είναι πεντακάμπινα και έχουμε ουσιαστικά τους πελάτες μαζί με τον σκίπερ. Οι πελάτες δεν έχουν να κάνουν κάτι και να κουραστούν όσο αφορά την οργάνωση, το κομμάτι του πως θα πάμε από δω μέχρι εκεί. Όλα τα κάνει ο σκίπερ, αλλά παράλληλα μπορούν να κάνουν και τα πρώτα μαθήματα ιστιοπλοΐας και βέβαια, οι περισσότεροι απ’ όσους έρχονται κάθε χρόνο καταλήγουν με ένα δίπλωμα μερικούς μήνες μετά, γιατί πραγματικά είναι κάτι συγκλονιστικό.

Και μερικά tips «επιβίωσης» για να μην πάει τίποτα στραβά στις μυθικές διακοπές σας:

Ποια τρία βασικά πράγματα πρέπει να έχει κάποιος πριν πλεύσει με ένα σκάφος; Πολλά μαγιό. Πολλά μαγιό. Πολλά μαγιό. 

Τί παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο πάνω σε ένα σκάφος; Η καλή διάθεση, ειδικά όταν πάμε όλοι μαζί, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε την πιο μυθική εβδομάδα της ζωής μας.

Μέχρι πόσα άτομα είναι καλή αλλά και χρήσιμη παρέα για να πλεύσεις; Μαξ αριθμός 10, εδώ ταιριάζει βέβαια πλήρως εδώ το….όσοι καλοί χωράνε.

Ένας πρωτάρης τί δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσει; To μόνο θέμα είναι να ζαλιστεί, αλλά μέσα στον Αργοσαρωνικό δεν έχουμε τόσο έντονο καιρό, είναι smooth cruising.

Πώς παλεύεται η ναυτία; Υπάρχουν οι γνωστές δραμαμίνες, αλλά επειδή όλα είναι θέμα ψυχολογίας και η δική μας θα είναι στα ύψη, δεν θα χρειαστεί τίποτα. 

Δημήτρης Λαγιόπουλος

Τώρα που τα μάθατε όλα, είστε πανέτοιμοι να πλεύσετε και αν δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, λύση υπάρχει. Μπαίνετε ΕΔΩ και κλείνετε μια θέση για να ζήσετε την πιο ξεχωριστή εβδομάδα της ζωής σας.