greek way series

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως θα μπορούσες να κλείσεις λίγη Ελλάδα σε ένα κουτί και να τη μοιραστείς με κάποιον που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά σου; Μια παρέα φίλων το σκέφτηκε για σένα, καταφέρνοντας να καινοτομήσει στο χώρο του design souvenir με μια νέα πρόταση: το “greek way”. Η ιδέα προέκυψε όταν ο Στέλιος Κεράστας και ο Κώστας Σιόλας, θέλησαν να πιουν ένα καφέ με ένα φίλο τους που βρισκόταν στο Λονδίνο. Αποφάσισαν τότε να κλείσουν σε κουτί μια συσκευασία με ελληνικό καφέ, ένα μπρίκι και μερικά γλυκά και να το στείλουν στον φίλο τους έτσι ώστε να πετύχουν την επαφή που ήθελαν. Η σκέψη αυτή εξελίχθηκε σε μια νέα πρόταση σουβενίρ που περιέχει τοπικά προϊόντα, ελληνικές συνταγές και συνήθειες, μέσα σε ένα κουτί που ξεφεύγει από την έννοια ενός συνηθισμένου δώρου. Oι δυο τους λοιπόν ακολούθησαν «τον ελληνικό τρόπο» και ιδού το αποτέλεσμα.

Το concept είναι απλό και περιεκτικό. Η πρωτοπόρα ιδέα «greek way, greek living at its best» αποτελείται από ένα λιτό σχεδιαστικά κουτί/βαλιτσάκι που περιλαμβάνει συγκεκριμένες ελληνικές συνήθειες και εμπειρίες συνδυασμένες με τα απαραίτητα συστατικά και σύνεργα. Τα προϊόντα του, επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια ποιότητας και μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με την εποχή, τη ζήτηση και τις νέες και ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες προϊόντων. Οι 4 νέες προτάσεις greek way είναι:

ΤΡΑΧΑΝΑΣ (Τhe Greek Slow Food)

A 36795

Περιλαμβάνει: Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τραχανά, πατέ ντομάτας, κρουτόν ολικής άλεσης με γεύση πάστα ελιάς.


 ΟYZAKI (The Greek Zen)

A 36781

Περιλαμβάνει: Κονσέρβα σαρδέλας, πράσινες ελιές, παξιμάδια με γεύση ελαιόλαδου, φέτας και λιαστής ντομάτας. Το αγαπημένο κουτί του Κώστα Σιόλα περιλαμβάνει επίσης ένα καραφάκι ούζο και τα απαραίτητα ποτήρια, δύο στον αριθμό. «Με πάγο ή χωρίς, το ουζάκι θέλει “συντροφιά” από αγαπημένο ελληνικό παραδοσιακό φαγητό και καλή παρέα», εξηγεί ο ίδιος. 


RAKOMELO (The Greek Cocktail)

A 36788

Περιλαμβάνει: Ό,τι χρειάζεται κανείς για να παρασκευάσει σπιτικό ρακόμελο. Το κουτί που προτιμά ο Στέλιος Κεράτσας προσφέρει ένα καραφάκι ρακή, μέλι από άνθη πορτοκαλιάς, κανέλα και γαρύφαλλο, ένα μπρίκι, και δύο σφηνοπότηρα.


KAFEDAKI (The Greek Breaktime)

A 36794

Περιλαμβάνει: Ελληνικό καφέ, μπρίκι, δύο φλιτζάνια, λουκούμια κανέλας με ξύσμα πορτοκαλιού.

Οι δύο φίλοι κατάφεραν να κλείσουν σε ένα κουτί ηλιόλουστα πρωινά, οικογενειακά τραπέζια, βραδιές με φίλους και να ταξιδέψουν αυτές τις στιγμές και αναμνήσεις, δίνοντας νέα διάσταση στο ελληνικό σουβενίρ. Σε μια περίοδο με έντονες έντονη κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές συνθήκες εκείνοι δουλεύουν πυρετωδώς θέλοντας να αλλάξουν τον κόσμο αν και -όπως λένε- κάτι τέτοιο μπορεί να ακούγεται βαρετό. ««Είναι καιρός να ξεφύγουμε από τα παραδοσιακά αγαλματάκια και τα t-shirts, αφού σαν χώρα έχουμε πολλά περισσότερα να δείξουμε στο χώρο του σουβενίρ. Θέλουμε όταν κάποιος ανοίγει ένα “greek way” κουτί να θυμάται την Ελλάδα με τον πιο όμορφο τρόπο, το πιο σημαντικό για εμάς όμως είναι να μπορεί να τη μοιραστεί με τους αγαπημένους του. Ανήκουμε σε εκείνους που επιζητούν την αναβίωση στιγμών». Ξεκινώντας από τις μικρές και καθημερινές ελληνικές εμπειρίες, η ομάδα του «greek way» ήρθε να αλλάξει τον τρόπο που διαφημίζουμε τη χώρα μας στο εξωτερικό, θυμίζοντας ακόμα και σε εμάς τους ίδιους αρώματα και γεύσεις που συχνά θεωρούμε δεδομένα και ξεχνάμε να εκτιμάμε.

  • Το greek way θα το βρείτε σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ξενοδοχεία, αεροδρόμια,μαρίνες,σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος κλπ)
  • Μπορεί να γίνει tailor made εταιρικό δώρο και να πάρει τη μορφή ενός sponsoring box με προϊόντα ενός συγκεκριμένου χορηγού.
 To Greek Way διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.