Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΕΞΟΔΟΣ

Το LOT51 βρήκε το σπίτι του στην Πλατεία Βραζιλίας και σκοπεύει να την κάνει ακόμα πιο εξωτική

Τρεις νέοι και έμπειροι του ποιοτικού καφέ δημιούργησαν έναν νέο χώρο με αρώματα από τη Βραζίλια, την Αιθιοπία και την Ινδία που θέλουν να αποτελεί προορισμό εξόδου για κάθε ώρα.

Παρακολουθώντας την αισθητική και την άποψη των σύγχρονων καφέ της Αθήνας ίσως πρέπει να σταματήσουμε να τα παρομοιάζουμε με αντίστοιχα άλλων πόλεων του εξωτερικού  ή να εστιάζουμε σε ένα προϊόν τους πιστεύοντας ότι ενδείκνυνται μόνο γι’ αυτό. 

Τουλάχιστον αυτό θέλει να πετύχει ένας νέος χώρος που μόλις άνοιξε στην περιοχή των Ιλισίων και χτίζει έναν δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα θέλοντας να αλλάξει την έννοια του all day bar όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στην πόλη.

Μια νέα άφιξη στον χώρο του ποιοτικού καφέ μόλις δημιουργήθηκε στα Ιλίσια.

Αρχικά, αν και λιτό στο σύνολό του, το LOT 51 είναι γεμάτο με design εικόνες και λεπτομέρειες/προσωπικές αναφορές των εμπνευστών του προς ανακάλυψη. Η κουλτούρα του surf μπλέκεται με αυτή του καφέ (θα δείτε την υπογραφή του weridelocal σε διάφορα σημεία του μαγαζιού), φυτά βγαίνουν μέσα από ολόλευκα πλέγματα, neon γεωμετρικά σχήματα κρέμονται από το ταβάνι και στέκονται απέναντι από ένα πρωτότυπο θόλο κάδρο που θα αλλάζει συνέχεια μορφή, ένα πατάρι ιδανικό για εργασία και μια ξύλινη εξέδρα, κουπαστή που μοιάζει σε σημεία της με κύματα, δύο μπάρες για γευσιγνώστες του καφέ και μη -η μία εκ των οποίων βρίσκεται σε άμεση επαφή με τα αρώματα που βγαίνουν από μια τελευταίας τεχνολογίας μηχανή εσπρέσο-είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τη νέα άφιξη που ήρθε για να ταυτιστεί τόσο με τις πρωινές όσο και με τις βραδινές ώρες εξόδου ως destination bar.

Γιατί το όνομα του είναι LOT και γιατί ο αριθμός 51 χρησιμοποιείται στην ταμπέλα του με σήμα της δύο φοίνικες που παραπέμπουν σε 80s απεικονίσεις τους; «Γιατί ότι φτιάχνουμε θέλουμε να το προσφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάθε κομμάτι του μαγαζιού -που για εμάς είναι τρία διαφορετικά σε ένα, με τον καφέ, το φαγητό και το ποτό που απαιτούν την ίδια αφοσίωση- θέλουμε να ανταποκρίνεται απόλυτα τόσο στις δικές μας απαιτήσεις όσο και εκείνων που μας επιλέγουν» εξηγεί ο Κώστας Σπηλιόπουλος που παράλληλα εργάζεται στο project του Area 51 Coffee Roasters , εξ ου και ο αριθμός του στο όνομα του μαγαζιού.

Για την ιστορία, η ονομασία της εταιρείας specialty καφέ είναι εμπνευσμένη από την περιοχή 51 στην έρημο της Νεβάδα και την πιο αυστηρά φυλασσόμενη στρατιωτική βάση αεροπορίας των Η.Π.Α. που βρίσκεται εκεί με τις θεωρίες συνωμοσίας να είναι αμέτρητες για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στις εγκαταστάσεις της.

Το ισόγειο του LOT 51…

και το πατάρι του.

«Είναι άραγε τυχαίο ότι αποτελεί για δεκαετίες πόλο έλξης αναρίθμητων επισκεπτών; Ένα πράγμα είναι σίγουρο, το άγνωστο μαγνητίζει πάντα την ανθρώπινη περιέργεια και το απαγορευμένο είναι πάντα πιο ελκυστικό. Αυτό λοιπόν οραματιστήκαμε. Την δική μας “απόρρητη βάση” μέσα στην οποία η αναζήτηση για τα μυστικά του καφέ δεν σταματά ποτέ. Ένα brand προσηλωμένο στη συνεχή έρευνα, συνδυάζοντας τη γνώση, την τεχνολογία και το χειροποίητο», αναφέρει η Area 51 Coffee Roasters στη σελίδα της και το LOT51 αποτελεί μέρος αυτού του μυστηρίου χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της, single origin καφέδες από τη Βραζιλία, την Αιθιοπία την Ινδία που δεν απευθύνονται μόνο στους μύστες που ήδη το τιμούν με την παρουσία τους αλλά σε όλους «αφού δεν χρειάζεται να έχεις τις γνώσεις, ένα καλό ρόφημα μπορείς να το καταλάβεις και να το απολαύσεις και αυτό μας ενδιαφέρει να νιώθουν οι επισκέπτες μας» υποστηρίζουν οι δημιουργοί του.

Για όσους βέβαια θέλουν να μάθουν περισσότερα προκειμένου να φτιάχνουν σωστά και μόνοι τους τον καφέ τους, μια μηχανή στον χώρο προσφέρεται προς εκπαίδευση τον αρχαρίων από τους ειδικούς, αφού το LOT51 διαθέτει και retail με συσκευασμένους καφέδες για κατανάλωση στο σπίτι. 

Μεταξύ πολλών άλλων, το LOT51 είναι φτιαγμένο από γεωμετρικά neon…

από ειδικούς του καφέ που μας μαθαίνουν πώς να φτιάχνουμε τον δικό μας στο σπίτι

…αλλά και μια μπάρα με ποικιλία σε καλές ετικέτες ποτών.

Έχοντας ήδη μελετήσει σε βάθος τον καφέ, ο Κώστας Σπηλιόπουλος και ακόμα δύο έμπειροι baristi, ο Παναγιώτης Ζωτιάδης και  ο Σπύρος Λάππας (ιδιοκτήτης και του o.Kokkos στο Παγκράτι), διαμορφώνουν με τη σειρά τους και με τον άρτι αφιχθέντα χώρο τους το ποιοτικό κύμα καφέ στην Αθήνα αλλά έχουν κι άλλους στόχους. Όταν μετακόμισαν στο σημείο πληροφορήθηκαν ότι η τοποθεσία στην οποία βγάζουν τα τραπέζια τους λέγεται Πλατεία Βραζιλίας και καθώς έχουν ήδη αδυναμία στις γευστικές δυνατότητες του καφέ της χώρας θέλουν ταυτόχρονα να κάνουν ακόμα πιο εξωτικό το σημείο προσθέτοντας τα δικά τους φυτά όσο ο καιρός θα ανοίγει.

Στο φαγητό, σαλάτες, burger, wraps, pizzeti προσφέρονται σε διάφορες νόστιμες εκδοχές ενώ πολύ σύντομα θα υπάρχουν και brunch ώρες με συνταγές γνώριμες όπως κλασικά pancakes με βούτυρο και maple syrup ή με πραλίνα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς μεταξύ άλλων, αυγά σε χορταστικές παραλλαγές και αρκετές healthy προτάσεις.

Θέλει να κάνει ακόμα πιο εξωτική την Πλατεία Βραζιλίας από νωρίς το πρωί…

…μέχρι αργά το βράδυ.

Όσο για το βράδυ, γνωστοί djs της πόλης και ραδιοφωνικοί παραγωγοί με house και ηλεκτρονική κατεύθυνση αναλαμβάνουν τη μουσική του LOT51 που αν και ανοίγει νωρίς το πρωί αγαπά και τις βραδινές ώρες ενώ η μπάρα του δίνει έμφαση στις καλές ετικέτες διαθέτοντας άφθονο ουίσκι, πολύ ρούμι και τζιν, αρκετά ελληνικά κρασιά και signature cocktail χωρίς υπερβολές. 

LOT51, Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.