Δεν είναι εύκολο να προσδιορίσεις τον ήχο που έχει συναρμολογήσει ο Bengoa στην πάροδο των ετών. Ο ίδιος λέει ότι οδηγός ήταν (και είναι) οι δίσκοι βινυλίου που άρχισε να αγοράζει μόλις στα 14.  Το Φθινόπωρο του 1999, ο Bengoa άφησε τη γενέτειρα του, την Αλεξανδρούπολη, και μετακόμισε στην Αθήνα όπου σπούδασε μουσική τεχνολογία και ιστορία του κινηματογράφου. Τα Deep House set του έγιναν γρήγορα δημοφιλή στο Αθηναϊκό κοινό και θεωρούνταν ίσως ο καλύτερος warm up dj στην πρωτεύουσα εκείνης της εποχής.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας των 00’s, ο Bengoa πέρασε σχεδόν από όλα τα σημαντικά κλαμπ και dance stage της Ελλάδας και έχει ταξιδέψει επίσης για να παίξει σε χώρες όπως Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Καναδάς, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, και Τουρκία. Από τότε, όπως μας λέει και ο ίδιος “προσπαθώ να παίζω και να γράφω μουσική όσο πιο συχνά μπορώ, το οποίο είναι λιγάκι δύσκολο στην Ελλάδα με όλον αυτόν τον ήλιο πάνω από τα κεφάλια μας όλη μέρα”. Έχοντας στο ενεργητικό του EP για εταιρείες όπως 8bit, Moscow, Rhytmetic και ένα άλμπουμ στη δική του Blind Stitch Records, ο ήχος του είναι ολοζώντανος κι εξελίσσεται συνεχώς την τελευταία δεκαετία. Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς και έχει παίξει πλάι σε καλλιτέχνες όπως Ame, Larry Heard, Brothers Vibe, Charles Webster, Ricardo Villalobos, Kevin Yost, Sebo K, Delano Smith, Fred Everything, Robert Owens, King Britt και πολλούς ακόμη.. Ένα ολοκαίνουριο label που λέγεται B2 Recordings, αρκετά EP τους μήνες που έρχονται και ένα residency, ίσως στο καλύτερο club της Ελλάδας, το Six Dogs, αποτελούν το άμεσο μέλλον ενός από τα καλύτερα Deep/Tech House “κεφάλια” στη χώρα.

Με χαρά τον φιλοξενούμε στο πρώτο Poptape του Ιουλίου, σε ένα σετ αφιερωμένο στο επερχόμενο Street Outdoors Roots Festival στο εξωτικό Maori της Χαλκιδικης, όπου και εμφανίζεται στις 14 του μήνα.