Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaWEEKLY MUSIC PLEASURE

Nick Waterhouse / Promenade Blue

Μια δόση διαχρονικής jazz, soul και R&B, συμπυκνωμένη σε ένα - βγαλμένο από μια άλλη εποχή - ερωτικό γράμμα το οποίο θα κάναμε «αμάν και πώς» να λάβουμε στο σήμερα. Από τον “gentleman” Nick.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
WEEKLY MUSIC PLEASURE
H Λουίζα Σολομών-Πάντα φροντίζει για τη μουσική μας ενημέρωση.

https://www.youtube.com/watch?v=4VkEfKUwcs4

Ο Nick Waterhouse πρέπει να έχει ξεφωνίσει αρκετές φορές πως γεννήθηκε σε λάθος εποχή. Ίσως και όχι. Ίσως να αγαπάει να είναι εκείνη η ρομαντική, ρετρό ψυχή, που προσπαθεί να παραμείνει αναλλοίωτη μέσα στον σύγχρονο κόσμο και τη στυφή όψη του. Ο διαχρονικός πρεσβευτής της jazz, soul και R&B, σπάνια αστοχεί να μας προσφέρει μερικές φανταστικές συνθέσεις μέσα από τις κυκλοφορίες του. Στο ολόφρεσκο άλμπουμ του, Promenade Blue, που κυκλοφόρησε στις 9 Απριλίου, ο Nick προσθέτει μερικά ακόμη χρώματα στην πλούσια παλέτα του, υπενθυμίζοντάς μας πως παραμένει ο αγαπημένος των γαλλικών charts, καθώς απολαμβάνει την κορυφή σε αυτά.

Το πανέμορφο, εμπλουτισμένο jazzy κλίμα του δίσκου, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε σε μία ακόμη άνοιξη καραντίνας. Το κομμάτι “Place Names” θα μπορούσε να τοποθετηθεί πολύ αρμονικά κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, με την εξαιρετικά καθαρή παραγωγή να προσθέτει λίγη ακόμη «υπεροχότητα» στη φωνή του ρετρό αστέρα της Δυτικής Ακτής. Το “Medicine”, μας καλεί μέσα από το ρυθμό του να επιδοθούμε σε έναν cha-cha χορό, ενώ το track “Fugitive Lover” ξεχειλίζει από λαχτάρα και ηδονή. Το Promenade Blue, είναι ένας δίσκος που ακούγεται ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος, εμπνέοντας τον ακροατή να πλάσει τα δικά του νοητά ταξίδια, βυθίζοντάς τον ενίοτε σε μία vintage glamour χολυγουντιανή αισθητική. Βάζοντας την υπογραφή του για μία ακόμη φορά σε ένα ξεχωριστό κράμα από jazz, blues και R&B ρυθμούς, ο Nick Waterhouse, ο καλλιτέχνης που θα μπορούσε να ευδοκιμήσει και να συμπορευτεί με κάθε εποχή, δημιουργεί κάτι μοναδικά προσωπικό. Ο πλούσιος συναισθηματικός κόσμος του άλμπουμ, συναντά μία υπέροχη, λιτή ποιητική στιχουργική μορφή και το Promenade Blue γίνεται εκείνο το βγαλμένο από μιαν άλλην εποχή, ερωτικό γράμμα το οποίο θα κάναμε «αμάν και πώς» να λάβουμε στο σήμερα.

Highlights: Place Names, Medicine, Fugitive Lover, Minor Time

Metascore: 82/100
Release date: 9 Απριλίου 2021
Label: Innovative Leisure

POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΤΕΧΝΕΣ
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.