Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Γνωρίστε τον Christian Löffler σε 7 βήματα

Ο εξαιρετικός γερμανός συνθέτης/παραγωγός/DJ επισκέπτεται την Αθήνα ως καλεσμένος του Plisskën Festival (7/3, Fuzz) και η Ελένη Τζαννάτου μας τον γνωρίζει καλύτερα.

Είναι μία από τις πιο καλαίσθητες παρουσίες των τελευταίων ετών στην deep house και ambient techno. Ο Christian Löffler που μετρά πάνω από μια δεκαετία στα πράγματα (δισκογραφικά τουλάχιστον), αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση και στον τρόπο που δουλεύει την μουσική του, στο μικρό προσωπικό του στούντιο όπου αποτελεί το καλλιτεχνικό του καταφύγιο.

Θα έρθει από τα μέρη μας ως καλεσμένος του Plisskën, το Σάββατο 7 Μαρτίου, με special guest τον Hior Chronik.

Ως τότε, τον ακούτε και το αναλύουμε σε 7 βήματα…

Μεγάλωσε σε μια απομονωμένη επαρχία στη Γερμανία, πράγμα που αντανακλά στον τρόπο που έχει επιλέξει να δουλεύει. Αντί να πιάσει την κιθάρα, στα 14 του άρχισε να σκαλίζει προγράμματα στον υπολογιστή και να φτιάχνει μουσική. Το τωρινό ατελιέ του βρίσκεται σε μια καλύβα στο Νταρς περιτρυγυρισμένη από δέντρα με θέα τη θάλασσα, όπου καταφεύγει για να δημιουργεί.

Η μουσική δεν είναι η μόνη του αγάπη, μιας και ο Christian Löffler ασχολείται επίσης με την φωτογραφία αλλά και ζωγραφίζει.

Το 2008 ίδρυσε μαζί με έναν στενό του φίλο την δική του δισκογραφική, την Ki Records όπου κυκλοφορεί την μουσική του ήδη από το 2009 και το ντεμπούτο ep του, Heights.

Η μόνη δουλειά του που δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ki Records είναι το York (2015) που βρέθηκε στο ρόστερ της βρετανικής 20:20 Vision.

Για τον δίσκο του Mare (2016), ο παραγωγός άφησε στην άκρη τα samples και δούλεψε τους ήχους πιο οργανικά, ηχογραφώντας μόνος του σχεδόν κάθε ήχο. Πολλές, ακόμα, από τις ιδέες, βασίστηκαν σε δικά του field recordings από το γύρω περιβάλλον του. 

Για τον Löffler η μουσική δημιουργία είναι μια απελευθέρωση συναισθημάτων και τον ενδιαφέρουν οι φυσικές προοπτικές του ήχου. Ο ίδιος έχει περιγράψει την μουσική του ως «…συνδεδεμένη με ένα ζοφερό πνεύμα που έχει μια γεύση από ζεστή ειλικρίνεια. Προσπαθώ να συγχωνεύω όλες τις διαφορετικές ακουστικές αποχρώσεις, ώστε να κυριαρχεί αυτή η αίσθηση στην μουσική μου».

Αν αναρωτιέστε, πως ακούγεται live ο Christian Löffler, πριν τον δείτε ζωντανά στο Fuzz (7/3) ως καλεσμένο του Plisskën, μπορείτε να κάνετε μια γερή προθέρμανση με το σετ του στο ειδυλλιακό τοπίο του Fontaine de Vaucluse της Γαλλίας:

https://www.youtube.com/watch?v=V2OCXiubvr0

Christian Löffler θα εμφανιστεί ζωντανά στην Αθήνα και το Fuzz, ως καλεσμένος του Plisskën, το Σάββατο 7 Μαρτίου, με special guest τον Hior Chronik.
POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.