Το Σάββατο 9 Μαΐου πρωτοσυναντήθηκαν όλοι οι συντελεστές της επιτυχημένης σειράς του ΑΝΤΕΝΑ «Αγριες Μέλισσες». Κατ’ αρχήν για να κάνουν το τεστ, έτσι ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. «Θέλαμε πολύ να δούμε ο ένας τον άλλον, μέχρι τότε μιλούσαμε μέσω viber. Ήταν πολύ θετική η ενέργεια αυτής της συνάντησης και παραμένει θετική. Χαιρετιόμαστε με τον αγκώνα, με τα πόδια, είναι ωραίο αυτό» μου λέει ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Θωμάς Κυπραίος της σειράς, σε μια συνομιλία που είχαμε, αμέσως μετά το τέλος των νέων γυρισμάτων της σειράς, που θα ξεκινήσει την προβολή των νέων επεισοδίων από τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Έκαναν λοιπόν όλοι δύο φορές το τέστ, βγήκαν όλα αρνητικά και ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Πώς είναι αυτά τα γυρίσματα; Υπάρχουν αλλαγές, διαφοροποιήσεις, κάποιο μούδιασμα; «Κατ’ αρχήν ξεκινήσαμε λίγο ψαχτά, βάλαμε σκηνές που δεν έχουν αγγίγματα και δεν είναι κοντά ο ένας στον άλλον. Μετά από τις δύο εβδομάδες θα δούμε τι θα γίνει και με τις άλλες σκηνές. Προστατευόμαστε πάρα πολύ και από την παραγωγή, υπάρχουν μάσκες, αντισηπτικά, διαφορετικά πινέλα μακιγιάζ για τον κάθε ηθοποιό. Αν προσέχουμε και μετά το τέλος των γυρισμάτων, όλα θα πάνε καλά. Το θέμα είναι η ατομική ευθύνη». 

Του έλειψε η δουλειά αυτό το διάστημα; «Σίγουρα μου έλειψε. Η αλήθεια είναι ότι πριν την καραντίνα ήμουν κουρασμένος, γιατί οι χρόνοι είναι αρκετά γρήγοροι και σκληροί. Είχα την τρίωρη παράσταση του «Γιούγκερμαν», είχα τα γυρίσματα της σειράς… Οπότε τον πρώτο καιρό ξεκουράστηκα. Αλλά μετά από ένα διάστημα όλοι μας έχουμε την ανάγκη της δουλειάς, της πρόβας, όπου εκτονώνεσαι ψάχνοντας να βρεις πράγματα, έχουμε την ανάγκη της συνεργασίας με τους συναδέλφους, την επαφή με το κοινό». 

Τι σκέφτεται για το δύσκολο και αβέβαιο τοπίο της δουλειάς του; «Ήταν αρκετά στενάχωρο και συνεχίζει να είναι, δεν λύθηκε κάτι. Αν και σιγά σιγά το καταλαβαίναμε ότι δεν θα υπάρχει καλοκαίρι, δεν ξέρω και σε ποιο βαθμό θα υπάρξει και η πρώτη σεζόν του φθινοπώρου. Ήδη από πέρυσι υπήρχε μια πτώση στο θέατρο, αλλά τούτος ο φόβος που υπάρχει κάνει χειρότερα τα πράγματα. Γιατί εκτός από τους παραγωγούς και το πόσο θα ρισκάρουν να επενδύσουν είναι και οι θεατές. Φαύλος κύκλος.  Σε κάνα χρόνο θα ισορροπήσουν τα πράγματα. Εγώ έχω την τύχη να  βρίσκομαι σ’ ένα σίριαλ πετυχημένο, που πάει πολύ καλά και προσδοκώ να γίνουν κι άλλα σίριαλ του επιπέδου των “Μελισσών”. Αυτή τη στιγμή κάνω το σίριαλ και σκέφτομαι τι θα κάνω στο μέλλον. Υπάρχει μια συζήτηση με τον Τσέζαρις Γκραουζίνις για να κάνουμε τον “Ριχάρδο τον Γ” του Σαίξπηρ στη δεύτερη σεζόν του ερχόμενου χειμώνα». Στο μεταξύ ανάμεσα στις παραστάσεις που ακυρώθηκαν γι’ αυτό το καλοκαίρι (και η επιδαύρια παρουσίασή της και η περιοδεία της) ήταν και ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου,  η καλοκαιρινή παράσταση στην οποία θα πρωταγωνιστούσε ο Γιάννης Στάνκογλου, ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα. 

Μιλήσαμε τηλεφωνικά καθώς επέστρεφε στο σπίτι του, μετά τα γυρίσματα στις «Άγριες Μέλισσες». Ε, δεν μπορούσα να μην τον ρωτήσω κάποιο spoiler. Ήταν φειδωλός. «Αυτό που έρχεται είναι μια επανασύνδεση του Κυπραίου με την Ελένη στα επόμενα επεισόδια». Όσο για το αν θα συνεχίσει και την ερχόμενη σεζόν στη σειρά, επιβεβαιώνει ότι αρχικά, προ κορωνοϊού και λοιπών ανατροπών, θα ολοκλήρωνε τη συμμετοχή του στη σειρά τον Μάιο. Τώρα έχουν αλλάξει πολλά και συζητούν τη συνέχεια. Δηλαδή θα συνεχίσει.