1 (5)

Τον καιρό της ποτοαπαγόρευσης, τα βαρέλια κράτησαν καλά κρυμμένο το μυστικό των πιο διάσημων αποσταγμάτων. Εκείνα στρίμωξαν στο κοίλον της σάρκας τους την ένοχη απόλαυση της νύχτας κι, έτσι, πορεύθηκαν αναγκαστικά μαζί για αρκετά χρόνια. Χρόνια μέσα στα οποία ζυμώθηκαν και αντάλλαξαν γεύσεις και αρώματα. Γι’ αυτό και όταν η ώρα της απενοχοποίησης έφτασε, οι απελευθερωτές του αλκοόλ παρατήρησαν το ιδιαίτερο αποτέλεσμα αυτής της αναγκαστικής συμβίωσης που κατέληξε σε φλογερό σφιχταγκάλιασμα.

 

18 (1)

9 (2)
6 (2)
2 (2)
17 (1)

Το Barreldier («ο δρόμος του βαρελιού», στα ελληνικά) πήρε την πρώτη του ανάσα σχεδόν ένα μήνα πριν στο κέντρο της πόλης και δήλωσε τη διάθεσή του να αναμίξει τις γεύσεις που έπεσαν στη λήθη με αυτές που επαναστατούν, αυτές που φέρουν την εγγύηση του κλασικού με αυτές που προσφέρουν τη γοητεία της πρωτοπορίας. Τα υλικά του κεντημένα κυριολεκτικά στο χέρι. Πολύχρωμα λικέρ, σιρόπια και πουρέδες φρούτων παράγονται από ζωντανές πρώτες ύλες και συνωμοτούν με αγαπημένα ποτά για να κερδίσουν μία θέση στο βαρέλι. Στα παλαιωμένα cocktails, οι γεύσεις ομογενοποιούνται και καθώς το ξύλο αναπνέει, δίνει γλύκα και ιδιαίτερο άρωμα βανιλίνης στο πολύτιμο περιεχόμενό του. Όλα αυτά μας τα εξηγεί ο Μάριο Μπάσο, ο οποίος έχει συντάξει περί τους εξήντα δύο καταλόγους μέχρι στιγμής.

 

11 (2)
15 (2)
 

3 (3)
12 (2)

 Η ιδέα προήλθε από μία τετραμελή παρέα – Μάνος Ευσταθιάδης, Μάριο Μπάσο, Παναγιώτης Κούρος, Έρικα Πολυχρονίου– οι οποίοι αφού συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια σε χώρους εστίασης με πιο πρόσφατο το Πα.Πλου., μετοίκησαν στο νέο σπίτι τους που αντανακλά τη vintage αισθητική τους. Ο χώρος εμπνευσμένος από τους ίδιους μαρτυρά την επένδυση όλης τους της φροντίδας. «Βλέπεις εκείνα τα δύο σημάδια στον τοίχο;» Ναι, απαντώ «Είναι από τη διώροφη σκαλωσιά που στήσαμε και, από λάθος μας, ανατράπηκε καθυστερώντας το άνοιγμα του μαγαζιού μία εβδομάδα από την προγραμματισμένη ημερομηνία.» Διηγούνται την ιστορία και γελούν μεταξύ τους με τον ενθουσιασμό του δεκαοχτάχρονου που συγκατοικεί για πρώτη φορά με τους κολλητούς του. ‘Αυτό είναι το σπίτι μας, όχι η δουλειά μας’ λέει ο Μάνος και τον πιστεύουμε αφού τους βρίσκουμε όλους εκεί ακόμη κι αν είναι από το πρωί. Συμβουλή όλων τους: «Πρέπει να σου αρέσει και να σου αρέσει πολύ.» Τους άρεσε, το σπούδασαν, το δούλεψαν, πειραματίστηκαν και τώρα μας προσφέρουν το αποτέλεσμα-απόσταγμα των προηγούμενων χρόνων τους.

5 (1)
16 (1)

Μία ατέλειωτη λίστα αλκοολικών βαθμών, μία σειρά από αλχημείες,παλαιωμένες ή μη, για όλα τα γευστικά και ιδιοσυγκρασιακά γούστα. ‘Πες μία μόνο λέξη’. Εκείνοι έχουν καταλάβει πολλά και, σε λίγα λεπτά, βρίσκεσαι μπροστά στο μαγικό μείγμα που θα σε ανακουφίσει μετά από μια δύσκολη μέρα ή θα εξελίξει μία ήδη καλή σε υπέροχη νύχτα. Γνωστοί DJs παρελαύνουν από το χώρο και ντύνουν την ατμόσφαιρα σε jazz, funky και groovy ρυθμούς που αντηχούν πάνω σε κρυστάλλινα αντίκες ποτήρια, σε χάλκινα δοχεία, σε ξύλινες κούπες.

 

14 (2)
8 (1)
7 (3)

Το Barreldier, όμως, ατόφιο και γνήσιο γέννημα του κέντρου, αλλάζει πρόσωπο καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Άλλωστε, τα μονοδιάστατα πράγματα έχουν τελειώσει, υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Μάνος, που μαζί με τους φίλους και συνεταίρους του φέρνουν μία ευρωπαϊκή πινελιά στην πόλη. Στο χώρο τους μπορεί κάποιος να απολαύσει πρωινό, σαλάτες, γεύμα ακόμη και κυριακάτικο brunch. Όσοι κινούνται το κέντρο θα το λατρέψουν σαν after-officecatwalk και σημείο συνάντησης, ενώ όσοι κινούνται μακριά από αυτό, θα μπουν σίγουρα στον πειρασμό να ‘πάρουν το δρόμο του βαρελιού’ και να γευθούν τους κρυμμένους θησαυρούς του.

4 (1)

 Barreldier, Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, Αθήνα, Τηλ. 210 32 54 711