Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPHERA NETWORK

Popaganda in Paris: Η αρχή μιας συνεργατικής ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην Ευρώπη

Από σήμερα, θα απολαμβάνετε στην Popaganda βίντεο -σε συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά μέσα που είναι μέλη του Sphera Network. Οι θεματικές είναι κοινές και αφορούν κοινωνικά ζητήματα, όπως η φτώχεια των νέων ή η αστυνομική βία.
Εικονογράφηση: Κατερίνα Καραλή
Popaganda

Αγαπητό αναγνωστικό κοινό, 

H Popaganda είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει μια καινούργια συνεργασία της, για την οποία είναι πολύ περήφανη και την οποία κρατούσε τόσο καιρό ως κρυφό άσσο στο μανίκι της.

Πριν λίγους μήνες, βρεθήκαμε στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο Les Canaux, ένα σπίτι αλληλέγγυων και καινοτόμων οικονομιών και εκπαιδευτικό κέντρο, δίπλα στο κανάλι (εξού και το όνομα) που ακούει στο όνομα Le Bassin de la Villette. Εκεί λάμβανε χώρα το kick-off meeting του Sphera Network.

Τι είναι το Sphera; Ένα δίκτυο που αποτελείται από δέκα ΜΜΕ και πολιτιστικούς οργανισμούς από όλη την Ευρώπη. Μαζί, θα παράγουμε βίντεο, podcast και εκδηλώσεις για να δημιουργήσουμε μια νέα Ευρώπη που αντιπροσωπεύει μια νεολαία ξεχασμένη στο δημόσιο διάλογο. 

Όλα τα μέσα που συμμετέχουμε σε αυτήν την ευχάριστη και διασυνοριακή συνέργεια (ως γνωστόν τα σύνορα είναι ανθρώπινο, άρα τεχνητό, κατασκεύασμα και μπορεί να αρθεί) έχουμε ως στόχο να έρθουμε πιο κοντά στο κοινό, ειδικά το νεανικό, το οποίο βρίσκει καταφύγιο αλλού. Κι είναι λογικό, εφόσον το υπάρχον οικοσύστημα των media προκαλεί μια εύλογη αποξένωση και πολλές φορές απογοήτευση. Εμείς, από την πλευρά μας, στοχεύουμε να καταπιανόμαστε ακόμη περισσότερο με θέματα που ενδιαφέρουν τη νέα γενιά. Η Popaganda έχει τις ίδιες ανησυχίες με εσάς, θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο και πιστεύουμε ότι μπορεί να οδηγήσει στην κοινωνική αλλαγή και την κοινωνική δικαιοσύνη. 

Σημαντικό κομμάτι του Sphera Network και των μελών του είναι οι συμπαραγωγές βίντεο και άλλων multimedia, για παράδειγμα TikTok stories ή Instagram live debates, πάντα σε αγαστή συνεργασία με συναδέλφισες και συναδέλφους που εργάζονται σε μέσα από χώρες όπως η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία, τιμώντας αυτό που πρέπει να είναι στην καρδιά κάθε μέσου που θέλει να είναι ανοιχτό προς την κοινωνία και τον κόσμο: τη διασυνοριακή δημοσιογραφία. Την συνεργατική δημοσιογραφία. Άλλωστε, όλες και όλοι μας δεν θέλουμε να μαθαίνουμε τι συμβαίνει δίπλα μας; Τώρα θα το μαθαίνουμε από πρώτο χέρι. 

Βασικός πυλώνας όλων αυτών που γράψαμε παραπάνω είναι η ανεξάρτητη, αμερόληπτη και ηθική δημοσιογραφία

Φιλοδοξούμε το περιεχόμενο που παράγεται από εμάς να μην είναι απλά μια απεικόνιση της συχνά δύσκολης και δυσχερούς καθημερινότητά μας, αλλά να δίνει ταυτόχρονα και μια στάλα έμπνευσης, να διαπερνά τα σύνορα, να είναι φρέσκο και να φέρνει τις ιστορίες κοντά σας. Θέλουμε να εμπνεύσουμε τις νέες και τους νέους να αναλάβουν δράση, να διεκδικήσουν την αλλαγή και όλα τα νέα άτομα να αισθάνονται συνδεδεμένα με ζητήματα ευρωπαϊκά, ανεξάρτητα από την καταγωγή ή το υπόβαθρό τους. Βασικά, θέλουμε να δώσουμε φωνή στις κοινωνικές ομάδες που δεν ακούγονται και υποεκπροσωπούνται στα mainstream media και τη δημόσια σφαίρα. Συνεργαζόμαστε, ανταλλάσουμε πληροφορίες και ιδέες και επωφελούμαστε το ένα μέσο από το άλλο, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα νέο αφήγημα που να είναι πιο κοντά σε αυτό που βιώνουμε όλα τα άτομα σήμερα στην Ευρώπη.

Τα social media θα είναι στο επίκεντρο όλου αυτού του εγχειρήματος! Το περιεχόμενο που θα ανεβάζουμε λοιπόν στο πλαίσιο του Sphera Network θα το βρίσκετε κυρίως εκεί, για αυτό να τσεκάρετε συχνά τα κανάλια της Popaganda (αλλά και του Sphera) στο Instagram, το Youtube και -σύντομα- το TikTok.

Stay tuned! 

Υ.Γ.: Μην διστάσετε να μας γράφετε τα σχόλιά σας και τη γνώμη σας, καθώς και προτάσεις για θέματα που σας ενδιαφέρουν και θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη από τις προαναφερθείσες χώρες. 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.