Τόσος ντόρος για το Σφακιανάκη ούτε τότε που έβγαλε το διπλό live άλμπουμ και ξεπούλησε διακόσιες χιλιάδες αντίτυπα. Και η Δέσποινα ξανά πάλι στο κόλπο. Άλλωστε η Αριστερά της Φιλοθέης ξέρει να παίρνει μικρές εκδικήσεις.

Ας έρθουμε λίγο στην ουσία, όμως. Ταπεινά πιστεύω ότι ο δημόσιος χλευασμός του ξεφτισμένου σταρ και η σοσιαλμιντιακή απομόνωσή του δείχνουν μόνο ένα πράγμα: την πραγματική αδυναμία της μερίδας της κοινωνίας που βρίσκεται απέναντι στην ιδεολογία και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Όχι, να το ξεριζώσει από τη ρίζα του αλλά να το περιορίσει. Κακά τα ψέμματα, το να κράξουμε όλοι τον Notis, έναν άνθρωπο που έχει συναντήσει από κοντά μορφές εξωγήινης ζωής, είναι ό,τι πιο εύκολο. Εκκλησία κλέβουμε. Να απαντήσουμε όμως στο ερώτημα πώς γίνεται η ΧΑ να έχει την ηγεσία της στη φυλακή, τα στελέχη της υπόδικα και στιγματισμένα, αλλά παραμένει τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, δεν μπορούμε.

Ψηφοφόρος της ΧΑ περιμένει το ATIA να τον επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ψηφοφόρος της ΧΑ περιμένει το ATIA να τον επιστρέψει στην πατρίδα του.

Τι γίνεται άραγε; 

Η κυβέρνηση από τη μία πιστεύει πως θα χτυπήσει το φαινόμενο με μια ακόμη πιο συντηρητική πολιτική όσον αφορά την ασφάλεια. Άσκοπες απελάσεις, η θεωρία των δύο άκρων και άλλα τέτοια κόλπα θα φέρουν τους ντεμί-ναζί ψηφοφόρους στην αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε τα στελέχη της επιμένουν κατά καιρούς να αναφέρονται στους, επαναλαμβάνω, ντεμί-ναζί ψηφοφόρους της ΧΑ με κολακευτικά λόγια. Πού θα πάει τα παιδιά θα γυρίσουν πίσω. Όσο και να μας ενοχλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση ρέπει προς την ακροδεξιά, άλλο τόσο μπορούμε να παραδεχτούμε πως αυτή είναι κάποια πρακτική που ενδεχομένως στο μέλλον να φέρει αποτελέσματα.

Είμαστε διατεθειμένοι, όμως, να βλέπουμε να χάνονται σιγά σιγά οι ατομικές και προσωπικές ελευθερίες σε ένα ολοένα και περισσότερο αστυνομοκρατούμενο κράτος ώστε να κερδίσει η Δεξιά κάποιες ψήφους από τους φασίστες; Ευτυχώς, πολλοί από εμάς, όχι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα μου κάνει εντύπωση. Οκ, το μνημόνιο φταίει για όλα, άρα και για τη Χρυσή Αυγή. Αλλά αν φύγει το μνημόνιο θα μπουν και τα μαύρα μπλουζάκια στα μπαούλα; Δυστυχώς, όχι. Είναι γεγονός πως κανείς αριστερός δεν ενδιαφέρεται να συνομιλήσει με κάποιον φασίστα ώστε να τον πείσει να αλλάξει ιδεολογία. Δε νομίζω ότι γίνεται κιόλας. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες και κανείς δεν δείχνει να έχει όρεξη να τις διανύσει. Έτσι, μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ενδιαφέρεται πραγματικά για το φαινόμενο. Οι μελλοντικοί ψηφοφόροι του βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ, στη ΔΗΜΑΡ και στο ΚΚΕ. Άσε που η ΧΑ βοηθάει και λίγο κλέβοντας ποσοστά από τη Νέα Δημοκρατία. Άρα, άστα τα παιδιά εκεί που είναι και μεις να δούμε από πού θα βρούμε φόδρα για το κυβερνητικό κουστούμι.

Οπότε; 

Βρισκόμαστε ακόμα σε οριακό σημείο και οι Ευρωεκλογές έρχονται. Και η δημοκρατία, ως οφείλει, θα στείλει τους ναζιστές στην Ευρωβουλή. Τότε, άραγε θα καταλάβει και ο στενός ευρωπαϊκός πυρήνας πως η συνεχιζόμενη ύφεση φέρνει βαρβαρότητα.

Λέτε να είναι αυτή η λύση;

Η Popaganda έχει ασχοληθεί και θα συνεχίσει να ασχολείται με την εγκληματική οργάνωση. Εδώ μια σειρά από κείμενα για τη Χ.Α.