Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
11.11.2023

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Ξεκίνησαν οι πρώτες μηνύσεις

Ο δικηγόρος των εναγόντων κατηγορεί την τοπική αυτοδιοίκηση ότι έσπασε το φράγμα του ποταμού προκειμένου να σωθεί η Καρδίτσα από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα γύρω χωριά.
Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Ξεκίνησαν οι πρώτες μηνύσεις

Ομαδική μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την καταστροφή του χωριού τους κατέθεσα τριάντα κάτοικοι της Φαρκαδόνας των Τρικάλων, καταγγέλλοντας ότι το φράγμα του Ενιπέα έσπασε εσκεμμένα.

Ο δικηγόρος των εναγόντων μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 κατηγορώντας την τοπική αυτοδιοίκηση ότι έσπασε το φράγμα του ποταμού προκειμένου να σωθεί η Καρδίτσα από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα γύρω χωριά.

Ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης άφησε αιχμές και κατά του Βασίλη Κικίλια δηλώνοντας σχετικά «έλαβα την εξουσιοδότηση από κατοίκους της Φαρκαδόνας, από περίπου 30 κατοίκους που θα καταθέσουν και ως μάρτυρες, οι οποίοι κατηγορούν κάποιους που πήγαν και χτύπησαν το ανάχωμα του Ενιπέα σε δυο σημεία -υπάρχουν αντίστοιχες φωτογραφίες που θα παραδώσουμε στις δικαστικές Αρχές.

Τώρα ερευνάται ποιος πήγε σε αυτές τις δύο περιοχές και ποιος έδωσε την εντολή. Το πιο πιθανό είναι ότι μιλάμε για μία επικοινωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής -που ερευνάμε και εμείς σε ποιον βαθμό εμπλέκεται με τον κ. Κικίλια».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του και σε ερώτηση εάν προστατεύτηκαν οι πόλεις και τα χωριά αφέθηκαν αβοήθητα ο κ. Μπαρτζώκης σημείωσε «αυτό εννοούμε. Και μάλιστα δεν έγινε μόνο σε αυτή την περιοχή, έγινε δυστυχώς και στο φράγμα της Γυρτώνης στη Λάρισα» για να τονίσει ότι υπάρχουν φωτογραφίες από τα σπασμένα σημεία, ενώ υποστήριξε ότι το ίδιο συνέβη και σε φράγμα της Λάρισας.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.