Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
10.12.2022

«Φρένο» στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία έβαλαν οι φοιτητές – Η Κυβέρνηση την αποσύρει από τα ΑΕΙ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναστέλλονται οι περιπολίες των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ωστόσο η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.
«Φρένο» στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία έβαλαν οι φοιτητές – Η Κυβέρνηση την αποσύρει από τα ΑΕΙ

Προσωρινό φρένο στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία φαίνεται ότι έβαλε το φοιτητικό κίνημα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, στη σύσκεψη της ΕΛΑΣ με τις πρυτανικές αρχές τεσσάρων ΑΕΙ αποφασίστηκε οι ΟΠΠΙ να βγουν εκτός των πανεπιστημιακών χώρων και να περιπολούν πέριξ των τεσσάρων πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι περιπολίες των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) εντός του ΑΠΘ, του ΕΚΠΑ, του ΕΜΠ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου ανεστάλησαν προσωρινά, καθώς ακόμη τα Πανεπιστήμια δεν έχουν ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα ασφαλείας που ορίζει ο νόμος για την εγκατάσταση των ΟΠΠΙ – όπως τουρνικέ, κάμερες ασφαλείας, κάρτες εισόδου φοιτητών.

Μέχρι αυτά να υλοποιηθούν ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει οι ΟΠΠΙ να περιπολούν πέριξ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν επιβεβαιώνει για την ώρα τις επίμονες πληροφορίες που θέλουν να πηγαίνει πίσω, τουλάχιστον προς το παρόν, η ατζέντα της Ν. Κεραμέως και της κυβέρνησης Μητσοτάκη για αστυνομικούς μέσα στις σχολές.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.