Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.12.2024

Μεσογειακή γευστική εμπειρία με την υπογραφή του σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Liostasi στην Ίο

Στο ξενοδοχείο Liostasi, όλα είναι μελετημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Μεσογειακή γευστική εμπειρία με την υπογραφή του σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Liostasi στην Ίο

Στο ξενοδοχείο Liostasi, όλα είναι μελετημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Κρατούν τις αναλογίες χωρίς να υπερβάλουν και δίνουν χώρο στην ευγένεια των ανθρώπων του να μιλήσει από μόνη της και να κάνει την διαμονή σας αξέχαστη. Σε αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό και το εστιατόριο Grandma’s που βρίσκεται στο επίπεδο της υποδοχής, δίπλα ακριβώς από την κεντρική πισίνα.

Με πανοραμική θέα το λιμάνι της Ίου και στο βάθος να αχνοφαίνεται η Σίκινος, το εστιατόριο «παίζει» με την τοπική κουζίνα των Κυκλάδων με μεσογειακές επιρροές. Την επιμέλεια του μενού, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχει ο βραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου, γνωστός για την αγάπη που τρέφει για την παραδοσιακή κουζίνα του τόπου μας. Στο τιμόνι της θα βρούμε τον Executive Chef του ξενοδοχείου, Χρήστο Κανουλά που ξεδιπλώνει τη μαγειρική του ικανότητα με μαεστρία.

Η φετινή κάρτα του εστιατορίου περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά menu degustation, εκ των οποίων το ένα απευθύνεται σε εκείνους που ακολουθούν τη vegan διατροφή. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή à la carte.

Μια ακόμα φετινή καινοτομία είναι ότι έχει δοθεί βάρος στα χειροποίητα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται καθημερινά. Ειδική μνεία σε αυτή την κατηγορία αξίζει στα ραβιόλι, γεμιστά με σπανάκι και πολλά μυρωδικά, που συνοδεύονται από σάλτσα φέτας – μια διαφορετική σπανακόπιτα – όπως επίσης και το γιουβέτσι που φτιάχνεται από τρία διαφορετικά ζυμαρικά και στην κορυφή του έχει ένα ταρτάρ γαρίδας.

Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τη σούπα λαχανικών που σερβίρεται πότε ζεστή και πότε κρύα, το «λιόκαφτο» χταπόδι με τον αφρό ταραμά και την κάπαρη, καθώς και το ψάρι φρικασέ, με ό,τι φρέσκο ψάρι υπάρχει, που «παντρεύεται» με αυγολέμονο και πολλά αρωματικά βότανα. Η διαφορετική εκδοχή του παστίτσιο και του μουσακά δείχνουν την ικανότητα που έχουν οι σεφ να παντρεύουν την παράδοση με τις μοντέρνες τεχνικές και τα τοπικά προϊόντα.

Όσο για το τέλος η λαχταριστή πάβλοβα είναι ένα πραγματικό κομψοτέχνημα, ενώ η γεμάτη γεύση της tarte tatin με την κρέμα από σιμιγδάλι, τα ωραία καραμελωμένα μήλα και το παγωτό βανίλια κερδίζουν τις εντυπώσεις. Για όσους όμως προτιμούν την σοκολάτα, το προφιτερόλ με τα τραγανά σουδάκια και την γλυκιά κρέμα gianduja, σίγουρα θα τους εντυπωσιάσει.

Ξενοδοχείο Liostasi, Ίος Κυκλάδες, τηλ. 2286092140

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.