star-trek-bridge-crew-01

Ελάτε, παραδεχτείτε το: όλοι εμείς οι 30κάτι φανταστήκαμε έστω και για μία φορά τους εαυτούς μας στη γέφυρα του USS Enterprise-D, πλάι στον κάπτεν Jean-Luc Picard, παρακολουθώντας κάποιο από τα δεκάδες επεισόδια του Star Trek: The Next Generation, μίας εκ των τηλεοπτικών σειρών που εκτυλίσσονταν στον έναν από τους δύο γνωστότερους sci-fi κόσμους της ποπ κουλτούρας.


Το Star Trek, το franchise με τους αναρίθμητους «πιστούς» ανά τον κόσμο θα μας απασχολήσει και πάλι σε λίγο καιρό, έναν περίπου χρόνο έπειτα από την τελευταία του ταινία (Star Trek Beyond με τους Κρις Πάιν και Ζάκαρι Κουίντο). Υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η Ubisoft που στα τέλη του προσεχούς μήνα λανσάρει το Star Trek: Bridge Crew, έναν VR τίτλο που υπόσχεται να μας προσφέρει την πιο… Trekkie εμπειρία που ζήσαμε ποτέ!

star-trek-bridge-crew-04

Resistance is futile

Το μεγάλο όπλο της εικονικής πραγματικότητας, του γνωστού σε όλους μας VR, είναι η δυνατότητά της να μας μεταφέρει σε κόσμους μαγικούς, προσφέροντας μια μοναδική και εξαιρετικά ρεαλιστική εμπειρία ψυχαγωγίας. Αυτό ακριβώς είναι που καταφέρνει λοιπόν το Star Trek: Bridge Crew!

Τέσσερις παίκτες φορούν τα PlayStation VR headsets τους και αναλαμβάνουν ισάριθμους ρόλους στη γέφυρα του USS Aegis: του κυβερνήτη, του μηχανικού, του πηδαλιούχου (helm officer) και του πλοηγού (tactical officer). Όλοι μαζί καλούνται να οδηγήσουν το διαστημόπλοιό τους στα πέρατα του διαστήματος, εξερευνώντας μία νέα περιοχή που βρίσκεται υπό την κυριαρχία των Klingons με σκοπό την ανακάλυψη νέας ζωής και πολιτισμών –ό,τι έκανε δηλαδή και το Enterprise!

Πώς θα γίνει αυτό; Σίγουρα όχι πατώντας «ξερά» κουμπιά! Φορώντας το headset και επιλέγοντας τον ρόλο σας, θα βρεθείτε αυτοστιγμεί στη θέση σας στη γέφυρα του USS Aegis! Μπροστά σας θα βρίσκεται η κονσόλα με τα όργανα, τους διακόπτες και τα ραντάρ σας και με τη βοήθεια των δύο PS Move θα κάνετε τα πάντα… με τα χέρια σας! Θα αναλάβετε και θα φέρετε εις πέρας πάσης φύσεως αποστολές, βοηθώντας τα πληρώματα άλλων σκαφών και εξουδετερώνοντας εχθρικές απειλές, μεταξύ άλλων.

2017.4.25-mesa-2

Το πλήρωμα του USS Aegis, έχοντας ξεκινήσει από τα γραφεία της Ubisoft και φτάσει στα… πέρατα του σύμπαντος! Ανάμεσά τους και ο «επίλεκτος» της Popaganda

Beam me up, Scotty!

Η Popaganda βρέθηκε στα γραφεία της Ubisoft στο Γκίλφορντ της Αγγλίας, έπαιξε το Star Trek: Bridge Crew και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις της. Πώς είναι; Το λιγότερο εντυπωσιακές! Μετά από δύο αναβολές, το παιχνίδι δείχνει πραγματικά καταπληκτικό με τη Red Storm Entertainment, το στούντιο που υπογράφει την παραγωγή του (έχει δουλέψει στα Ghost Recon, Rainbow Six και Far Cry μεταξύ άλλων) να έχει εκμεταλλευτεί τον έξτρα χρόνο που του δόθηκε προκειμένου να μας προσφέρει έναν τίτλο αντάξιο των προσδοκιών!

Τα γραφικά είναι εντυπωσιακά, με τον θάλαμο διακυβέρνησης του USS Aegis να αναπαρίσταται μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας (σε μία από τις αποστολές που αναλάβαμε, να φανταστείτε, το σκάφος μας υπέστη τόσες ζημιές που έπιασε φωτιά!), κάτι που συμβαίνει βέβαια και με το διάστημα. Συναντήσαμε νάρκες, αστεροειδείς, κομήτες και βέβαια άλλα σκάφη, νιώθοντας σε κάθε περίπτωση πως το ζούσαμε.

https://www.youtube.com/watch?v=YA0CElxVZtc

Ο χειρισμός, νευραλγικός τομέας σε τέτοιου είδους παιχνίδια, είναι εξαιρετικός, με την απόκριση στις κινήσεις μας να είναι άμεση και απρόσκοπτη. Όσο για τη δυσκολία; Αυτή δεν έγκειται στα πλήκτρα (ένα-δυο στο κάθε Move θα πατάτε όλα κι όλα) αλλά στην κατανόηση του ρόλου σας –τα σχετικά tutorials θα σας βάλουν στο κλίμα. Με βάση δε την εμπειρία μας σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό PS VR/PS Move, μιλάμε για έναν από τους αρτιότερους τίτλους ως προς τον χειρισμό που έχουμε δει μέχρι σήμερα!

Η συνεννόηση μεταξύ των μελών του πληρώματος, ήτοι των τεσσάρων παικτών, είναι απαραίτητη προκειμένου να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας τις αποστολές που θα τους ανατεθούν. Η συνεχής επικοινωνία μάλιστα δεν αρκεί: χρειάζονται συντονισμένες κινήσεις με τον κάθε παίκτη να μένει πιστός στον ρόλο του, όμως να είστε σίγουροι πως η χαρά που θα πάρετε με την ολοκλήρωση κάθε objective, θα σας ανταμείψει πλήρως.

STBC_Aegis_TopCrew_1490913770

I’m giving her all she’s got, Captain!

Trekkies, κάτοχοι PS VR, Oculus Rift και HTC Vive, λάτρεις του sci-fi γενικότερα, χρήστες PS4 που ψάχνουν αφορμή για να επενδύσουν στο VR headset της Sony… Το Star Trek: Bridge Crew δεν κάνει διακρίσεις: απευθύνεται σε όλους, καλύπτοντάς τους εξίσου, καθώς προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία που όσες αράδες κι αν γράψουμε εμείς, θα πρέπει να ζήσετε για να την αντιληφθείτε. Ένας τίτλος που δεν θα πρέπει να λείπει με τίποτα από τη VR βιβλιοθήκη σας, διαφορετικά το έναυσμα για να εντρυφήσετε στην κουλτούρα και την ψυχαγωγία που μόνο η εικονική πραγματικότητα μπορεί να προσφέρει.

Το Star Trek: Bridge Crew αναπτύχθηκε ειδικά για VR συστήματα και κυκλοφορεί στις 30 Μαΐου για PS4 (PS VR) και PC (Oculus Rift, HTC Vive).

Live long and prosper.