Άλλα σουβλάκια ξεχωρίζουν για το κρέας τους, άλλα για την σάλτσα τους κι άλλα για την απλότητα και την ισορροπία των γεύσεων που φτάνει στον ουρανίσκο σας. Πάντως ένα από τα καλύτερα σουβλάκια που με βεβαιότητα μπορείτε να φάτε ξεχωρίζει πρώτα και κύρια για την πίτα του. 

Ο Αντώνης στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς μπορεί εδώ και δυο χρόνια να μην ανήκει στον ίδιο τον κύριο Αντώνη, εξακολουθεί όμως να ζυμώνει χειροποίητες πίτες για τα τυλιχτά του σουβλάκια. Οι πίτες του θυμίζουν περισσότερο στεγνά τηγανόψωμα, είναι λίγο πιο μεγάλες αλλά και φλατ από τις εργοστασιακές αλλά πολύ πιο χορταστικές. Όχι ότι και το κρέας πάει πίσω βέβαια, μιας και είναι πολύ πιο καθαρό από το μέσο κρέας που βρίσκουμε στα τυλιχτά, καθόλου ξιγκάτο ούτε καρβουνάτο. Καθαρό φιλετάκι δηλαδή είτε προτιμήσετε χοιρινό είτε κοτόπουλο. 

Ο Αντώνης βρίσκεται στη συνέχεια του πίσω δρόμου της κεντρικής πλατείας του Ληξουρίου, πάνω στην Τυπάλδου Στυλιανού και θα το καταλάβετε πριν ακόμη φτάσετε από τον κόσμο που θα περιμένει για την παραγγελία του έξω από το σουβλατζίδικο μιας και το γωνιακό μαγαζί καταλαμβάνει μόλις λίγα τετραγωνικά μέτρα -όσα χρειάζεται για να κάνετε την παραγγελία σας. 

Αν δεν πεινάτε πολύ μην βάλετε πατάτες στην πίτα σας για να μη χαλάσει τη γεύση της ίδιας της πίτας. Καλύτερα πάρτε ένα παραπάνω τυλιχτό και δεν θα το μετανιώσετε. 

Δεν ξέρω πως αλλιώς να σας το πω, αλλά αν δεν φάτε της πίτα του Αντώνη είναι σαν να μην έχετε πάει στο Ληξούρι. Προσοχή μόνο μην τον επισκεφθείτε Κυριακή, μιας και μένει κατά παράδοση κλειστός.

Ο Αντώνης
Τυπάλδου Στυλιανού 1, Ληξούρι Κεφαλονιάς
τηλ. 2671093679