PraktikerPaintsCatalogue_2015

Όσο ο καιρός ζεσταίνει και πλησιάζουμε προς τα μέσα του καλοκαιριού, τόσο η διάθεσή μας φτιάχνει. Ονειρευόμαστε παραλίες, άμμο στα πόδια, δυνατό ήλιο και δροσιστικά νερά. Ανυπομονούμε να χαλαρώσουμε στη βεράντα μας με το βιβλίο και τον παγωμένο καφέ ή να κάνουμε ένα πάρτι στον κήπο, με την παρέα. Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να βάλουμε λίγο χρώμα στην καθημερινότητά μας. Να βάψουμε το σπίτι, τη βεράντα ή το δωμάτιό μας, στην καλοκαιρινή απόχρωση που ταιριάζει περισσότερο στη χαρούμενη διάθεσή μας.

Η ομάδα του Praktiker έρχεται να μας βοηθήσει μέσα από το site της (Tips and Ideas), δίνοντάς μας πρακτικές συμβουλές και ιδέες διακόσμησης, έξυπνες λύσεις και χρήσιμες οδηγίες για την επιλογή και την εφαρμογή χρωμάτων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Επιλέξτε τα χρώματα που ταιριάζουν στη διάθεσή σας και ανακαλύψτε απλούς οδηγούς με χρήσιμες πληροφορίες και tips για τα εργαλεία και τα υλικά που θα χρειαστείτε.

Μια γνωστή και αγαπημένη τεχνική, που προσδίδει μια pop art διάθεση, είναι εκείνη του στένσιλ. Ακολουθώντας μερικά εύκολα βήματα μπορείτε να διακοσμήσετε τοίχους και έπιπλα, με όμορφα χρωματιστά μοτίβα –επαναλαμβανόμενα σε σειρές ή σε ολόκληρες επιφάνειες – χωρίς βεβαίως να χρειάζεσθε να είστε ζωγράφος! Σε πρώτη φάση μεγεθύνετε σε φωτοτυπικό το σχέδιο που έχετε διαλέξει, έπειτα μεταφέρετε τα περιγράμματα στο φύλλο του στένσιλ, το οποίο μπορεί να είναι και απλό χαρτόνι βερνικωμένο ώστε να είναι σκληρό, κόβετε το σχέδιο, ακολουθώντας τις γραμμές με ένα λεπτό κοπίδι και στερεώνετε το έτοιμο στένσιλ με αυτοκόλλητη ταινία. Τόσο απλά.

Φυσικά το επόμενο βήμα είναι να διαλέξετε το κατάλληλο χρώμα για το χώρο σας. Ο ρόλος των χρωμάτων άλλωστε είναι σημαντικός στην καθημερινή μας ζωή γι’ αυτό και κάθε χρωματική παρέμβαση στο περιβάλλον μας πρέπει να γίνεται με πολλή περίσκεψη. Μπορεί να μας ζεσταίνουν ή να μας παγώνουν, να μας καλωσορίζουν ή να μας απωθούν, να μας φτιάχνουν το κέφι ή να μας χαλούν τη διάθεση.

Τα είδη, σύμφωνα με τους ειδικούς της Praktiker, είναι πολλά και συνεχώς αυξάνονται! Ακούει κανείς για Νιτροχρώματα, Αζωχρώματα, Θειοχρώματα, Βερνικοχρώματα και άλλα διάφορα. Προκειμένου όμως να βάψετε ένα δωμάτιο στο σπίτι σας, τα πράγματα είναι απλά. Τα χρώματα εσωτερικών χώρων που χρησιμοποιούνται συχνότερα στις μέρες μας είναι τα λεγόμενα χρώματα διασποράς. Λέγονται έτσι γιατί η χρωστική ύλη που περιέχουν δίνει με την ομοιόμορφη διασπορά της το χρωματισμό στη μάζα του χρώματος.

Home improvement: Young woman painting wall

Στα ράφια του χρωματοπωλείου

Βλέποντας κανείς το πλήθος των πολύχρωμων κουτιών αισθάνεται ίσως κάποια αμηχανία για την επιλογή που θα πρέπει να κάνει. Στις περισσότερες συσκευασίες όμως αναγράφονται πληροφορίες και υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που διευκολύνουν τις συγκρίσεις και ενημερώνουν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Στα Praktiker μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πλαστικά χρώματα, χρώματα latex, ακρυλικά, υδροχρώματα και άλλα, ανάλογα με τις ανάγκες σου και τις επιφάνειες που θέλεις να βάψεις. Όσο για το χρώμα που θα έχει η βεράντα σου μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε λευκό, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο, λουλακί, μενεξεδί, κίτρινο, πράσινο, κόκκινο, άσπρο, μπλε ή μώβ, ανάλογα με το τι συναίσθημα θέλεις να βάλεις στη διακόσμηση τους σπιτιού σου. Το χρώμα που θα επιλέξουμε για τους τοίχους του σπιτιού μας είναι ίσως το πιο σημαντικό μέρος της εσωτερικής μας διακόσμησης αφού επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία μας και μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση, να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε αλλά και να μας γεμίσει ενέργεια!

Loving couple near the painted wall

Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ακόμα και ολόκληρη φιλοσοφία βασισμένη στην επιλογή χρωμάτων και την καταλληλότητά τους για κάθε δωμάτιο, το γνωστό σε όλους μας feng shui… Εάν λοιπόν χρειάζεσαι μια αλλαγή στην καλοκαιρινή καθημερινότητά σου δεν έχεις παρά να τρέξεις στο κοντινότερο κατάστημα Praktiker ή να σερφάρεις στον κατάλογο χρωμάτων της Praktiker και να κάνεις την έρευνά σου πριν διαλέξεις το χρώμα που ταιριάζει περισσότερο στην διάθεση αλλά και την αισθητική του σπιτιού σου. Να είσαι σίγουρος πως μια βόλτα στα καταστήματα Praktiker θα σε ανανεώσει και θα δώσει… έντονο χρώμα και pop mood στην καθημερινότητά σου.