20141211_132803

Σήμερα στο γραφείο εμφανίστηκε ξαφνικά ένα χρυσό κουτάκι με την επιγραφή Amstel Pils. Αυτό το κουτάκι, για να έρθει στα γραφεία της Popaganda, έκανε μία μεγάλη διαδρομή. Η διαδρομή του όμως ήταν όλη ελληνική. Και αυτό γιατί η Amstel Pils είναι η μία από τις 12 μπίρες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που παράγονται αποκλειστικά από Ελληνικό κριθάρι.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, 2 βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και τη μονάδα εμφιάλωσης του φυσικού μεταλλικού νερού Ιόλη στη Λαμία. Ειναι μέρος του ομίλου Heineken N.V. και έχει έδρα την Αθήνα.

Το 2008, η εταιρεία αυτή εγκαινίασε το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, το πρώτο και μεγαλύτερο τέτοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα. Με αυτό, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία χρησιμοποιεί μόνο ελληνικό κριθάρι για την παραγωγή των προϊόντων της, με στόχο να ενισχύσει την ελληνική παραγωγή και να δημιουργήσει μία πλήρη καθετοποιημένη ελληνιή διαδρομή για τα προϊόντα της. Έτσι, φέτος έχει ήδη καταφέρει να καλύψει όλες τις ανάγκες της παραγωγής από έλληνες παραγωγουύς κριθαριού. 3010 παραγωγοί, 27 συνεταιρισμοί, προσέφεραν φέτος 89.906 τόνους κριθαριού για τις 12 μπίρες που παράγει η  Αθηναϊκή Ζυθοποιία στην Ελλάδα. Άλφα, Heineken, Buckler, BIOS5, όλες είναι μπίρες που παράγονται από αυτήν τη προσπάθεια. 

Την επόμενη φορά που θα επιλέξεις λοιπόν μία Amstel Pils από ένα ψυγείο και θα απολαύσης την έντονη γεύση λυκίσκου και τον πλούσιο αφρό της, σκέψου πως ένας έλληνας παραγωγός κριθαριού συνέβαλε ώστε να έρθει στο ποτήρι σου.