Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaLOVE & SEX

«Γνώρισα τον έρωτα της ζωής μου σε ένα τρίο»

Ο Νίκος και η Κατερίνα πρώτα γνωρίστηκαν σε ένα τρίο και ύστερα ερωτεύτηκαν. Όχι δεν είναι σενάριο ταινίας, είναι πραγματικότητα. Μίλησαν στην Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι για την εμπειρία αυτή που έφερε τον ένα στη ζωή του άλλου.
Εικονογράφηση: Κατερίνα Καραλή

Η πρώτη σκηνή του πρώτου επεισοδίου του τρίτου κύκλου του Sex Education ήταν ένα κολάζ από διάφορα ζευγάρια να κάνουν σεξ σε όλες τις πιθανές στάσεις. Στην πολύ επιτυχημένη σειρά του Netflix, μικροί και μεγάλοι μιλούν συνεχώς για σεξ, για όλων των ειδών σεξ, κάνοντας σε να νομίζεις έστω και για λίγο πως τα ταμπού έχουν καταρριφθεί. Βέβαια στην πραγματική ζωή, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, καθώς δεν συζητούν όλοι με την ίδια ευκολία για το τι γίνεται κάτω από τα σεντόνια τους ή στον καναπέ τους ή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου τους. Όταν κάποια στιγμή λοιπόν, ακούστηκε στο γραφείο η φράση «ξέρω ένα ζευγάρι που γνώρισαν τον έρωτα της ζωής τους σε ένα τρίο», ήξερα αυτόματα πως πρέπει να μιλήσω μαζί τους. Ήταν το πιο ενδιαφέρον πράγμα που είχα ακούσει τον τελευταίο καιρό, γιατί μπορεί στο Sex Education το σεξ να πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις μικρών και μεγάλων, δεν ισχύει όμως, το ίδιο και στην καθημερινότητά μας. 

Με τις φίλες μου έπρεπε να φτάσουμε 23 χρονών για να ξεστομίσουμε τη λέξη αυνανισμός, κι ας ήταν κάτι που οι περισσότερες κάναμε από την εφηβεία. Ευτυχώς ήταν να μην γίνει η αρχή. Από τότε το σεξ πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις μας πολύ απενοχοποιημένα και με έναν πολύ πιο fun τρόπο. Όταν λοιπόν, αποφάσισα πως θα μιλήσω με το ζευγάρι που ερωτεύτηκε πάνω σε ένα τρίο, έσπευσα να το μοιραστώ με διάφορους γνωστούς και φίλους. Οι αντιδράσεις ποικίλλαν από ενθουσιασμό, μέχρι περιέργεια, ενώ άκουσα και πιο κάθετες απόψεις, που ομολογώ με εξέπληξαν από ανθρώπους τις ηλικίας μου. Η φράση «προτιμώ να μείνω τρία χρόνια χωρίς σεξ, παρά να κάνω τρίο» κάπως με ταρακούνησε, αλλά το σεξ είναι κάτι το πολύ προσωπικό και ο καθένας το βιώνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. 

Το ίδιο προσωπικός όμως, είναι και ο έρωτας και ποτέ δεν ξέρεις που θα σε βρει. Αυτή άλλωστε είναι και η μαγεία του. Δεν τον προγραμματίζεις, δεν κλείνεις ραντεβού μαζί του, έρχεται και σε βρίσκει στα ξαφνικά. Έτσι ξαφνικά ερωτεύτηκαν πριν μερικά χρόνια ο Νίκος και η Κατερίνα, πάνω σε ένα τρίο. «Και οι δύο είχαμε ερωτική σχέση με την ίδια κοπέλα. Έγινε η πρόταση από εκείνη, και στους δύο ξεχωριστά, αν θα θέλαμε να κάνουμε ένα τρίο, ενώ κανείς από τους τρεις μας δεν είχε ξανακάνει. Δεν γνωριζόμασταν καθόλου, αλλά εκείνη έδειξε φωτογραφίες του ενός στον άλλο για να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε». Ο τρόπος που και οι δύο διαχειρίστηκαν τους ρόλους τους στο τρίο ήταν αυτό που τους τους τράβηξε τον έναν πάνω στον άλλο. «Νιώσαμε ότι ταιριάζουμε στο σεξουαλικό κομμάτι και σκεφτήκαμε ότι το να αρχίσουμε να μιλάμε και να γνωριζόμαστε και “εκτός” θα μας έκανε ακόμα πιο άνετους και χαλαρούς την επόμενη φορά. Συζητώντας, είδαμε ότι ταιριάζουμε σε πολλά περισσότερα και είπαμε να συνεχίσουμε να βλεπόμαστε μόνοι μας».

Για την 30χρονη υπάλληλο εργαστηρίου και τον 40χρονο υπάλληλο αποθήκης, ο τρόπος που γνωρίστηκαν δεν αποτελεί ταμπού και είναι ανοιχτοί στο να μοιράζονται την ιστορία τους. Με εξαίρεση τις οικογένειές τους, που πιστεύουν ότι γνωρίστηκαν μέσω κοινών γνωστών, στους υπόλοιπους λένε την αλήθεια. «Γενικά, το βρίσκουμε διασκεδαστικό να το λέμε για να συλλέγουμε αντιδράσεις και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει τύχει κάποιος να αντιδράσει αρνητικά. Πιστεύουμε ότι δεν είναι εύκολο ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε κάποια άλλη κοινωνία να μιλήσεις γι’ αυτή τη συνθήκη, γιατί ακόμα θεωρείται ταμπού η σεξουαλική απελευθέρωση και οι μορφές που εκείνη παίρνει».

Στο πρώτο ραντεβού του Νίκου και της Κατερίνας υπήρχε μια αμηχανία, που τη λες και αναμενόμενη, και άγχος από την μια πλευρά. Ο ένας την είχε ξεπεράσει λόγω του τρίο, ενώ η άλλη δεν μπορούσε ούτε να τον κοιτάξει στα μάτια από την ντροπή. «Καθώς περνούσε η ώρα, το πράγμα γινόταν καλύτερο, αλλά δεν μπορείς να το πεις και ένα πετυχημένο πρώτο ραντεβού. Στα επόμενα, τα πράγματα έφτιαξαν πολύ», λένε και οι δύο με μια δόση χιούμορ. Για το ζευγάρι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο θα πίστευε κανείς. Ο τρόπος που γνωρίστηκαν δεν ορίζει το πως θα συνεχιστεί η σχέση, ούτε και τα αισθήματα του ενός για τον άλλον επηρεάζονται από το γεγονός πως κάποια στιγμή μοιράστηκαν ταυτόχρονα τα σώματά τους με έναν τρίτο άνθρωπο. «Σίγουρα θεωρείται ταμπού από μεγάλο μέρος του πληθυσμού αλλά αυτό που έχουμε να πούμε εμείς είναι ότι είναι απλά μια εμπειρία. Δεν ορίζει το ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Εκτός του ότι γνωρίσαμε καλύτερα τον εαυτό μας και τη σεξουαλικότητα μας, γνωρίσαμε και ο ένας τον άλλο».

Ο ρομαντισμός δεν είναι γραμμένος σε κάποιο ιερό εγχειρίδιο, ούτε και έχει ηθικό πλεονέκτημα όποιος κηρύττει μεγαλόφωνα την μονογαμία. Οι σχέσεις είναι συμφωνίες μεταξύ συγκεκριμένων ανθρώπων και στην πραγματική ζωή διαφέρουν από εκείνες του σινεμά με τις μεγαλεπήβολες χειρονομίες. Ίσως τελικά αν αρχίσουμε να μιλάμε πραγματικά ανοιχτά για το σεξ, να γίνει καλύτερη και η σεξουαλική μας ζωή.

Και για την ιστορία, με ένα πολύ πρόχειρο γκάλοπ 8 στους 10 φίλους μου είναι μάλλον αρκετά ανοιχτοί στην ιδέα ενός τρίο. 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.