ΜΟΔΑ

Τα ρούχα του FALF minimal chic μοιάζουν με εξπρεσιονιστικούς πίνακες ζωγραφικής

Το brand της Ειρήνης Ρουπακιά βασίζεται στην αρχή πως όλες οι μορφές τέχνης είναι αλληλένδετες και αποτελείται από κομμάτια που ξεπερνούν τις εφήμερες τάσεις.
Φωτογραφίες: Michael Koronis
Μοντέλο: Alexandra Sikioti
p-img_3503-by-michael-koronis

Επιχειρώντας να παντρέψει τις φόρμες και τα χρώματα των ζωγράφων όπως ο Rothko και ο Kandinsky με τη μοντέρνα κίνηση που εισήγαγε η χορεύτρια Martha Graham ένα brand ρούχων στοχεύει στο να δημιουργεί κομμάτια που ξεπερνούν τις εφήμερες τάσεις και αγγίζουν τη διαχρονική ομορφιά του minimal chic.

i-img_3097-by-michael-koronis
f-img_2954-by-michael-koronis

Το FALF Minimal Chic μπήκε στην αγορά με την χειμερινή συλλογή 2016-2017. Με σπουδές πάνω στην αρχαιολογία, την ιστορία της τέχνης και έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα interior design και διακοσμητικής, η Ειρήνη Ρουπακιά, αν μπορώ να πει ότι υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο στην απαρχή αυτής της ιδέας είναι ακριβώς το γεγονός ότι δεν είχε κάποια σχέση στο παρελθόν με τη στενή έννοια της μόδας. «Η ματιά μου ήταν παρθενική και το brand είναι αποτέλεσμα μια προσωπικής ανάγκης, να αντικρίσω υλοποιημένες τις ιδέες που καθορίζουν την ζωή μου και όχι μόνο τον τρόπο που ντύνομαι».

s-img_3904-by-michael-koronis
r-img_3783-by-michael-koronis

c-img_2063-by-michael-koronis

Όλα λοιπόν ξεκίνησαν το περσινό καλοκαίρι, με την αγορά  μιας οικιακής ραπτομηχανής και έπειτα από μια συζήτηση γύρω από το πως επιτυγχάνεται η απλότητα στη μόδα. Ακολούθησαν μαθήματα πατρόν και οι πρώτες απόπειρες που χρειάστηκαν επιμονή και υπομονή από την σημερινή σχεδιάστρια. «Η ενδελεχής μελέτη των τάσεων της κάθε σεζόν, των μεγαλύτερων αλλά και των μικρότερων οίκων μόδας, θεωρώ πως είναι απαραίτητη προκειμένου να είσαι ρεαλιστής στα σχέδια σου. Εντούτοις η έμπνευσή μου είναι το συνονθύλευμα εμπειριών, εικόνων και αγαπημένων αναγνωσμάτων. Είναι βασισμένη στη μελέτη της ιστορίας του ενδύματος, σε καλλιτεχνικά ρεύματα, στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο».

b-img_2757-by-michael-koronis

e-img_1908-by-michael-koronis
q-img_3609-by-michael-koronis

Η τρέχουσα συλλογή κυκλοφορεί υπό τον τίτλο “dancing with abstract expressionism” και είναι εμπνευσμένη από μοντέρνα ρεύματα της ζωγραφικής και του χορού. «Όλα αυτά ήθελα να εκφραστούν αλλά όχι με έναν κραυγαλέο τρόπο, πιο πολύ να υπονοούνται παρά να δεσπόζουν στο ρούχο όταν μια γυναίκα επιλέξει να κυκλοφορήσει με αυτό».

o-img_3307-by-michael-koronis
n-img_3465-by-michael-koronis
d-img_2903-by-michael-koronis

Η φιλοσοφία του FALF Minimal Chic βασίζεται στην αρχή ότι όλες οι μορφές τέχνης συνδέονται μεταξύ τους και λειτουργούν σαν ένα σώμα. Μπλέκοντας τα χρώματα, τα σχήματα, την κίνηση και τη μουσική, η Ειρήνη Ρουπακιά φιλοδοξεί σε κάθε σεζόν να προσεγγίζει  διαφορετικά καλλιτεχνικά κινήματα, αφαιρώντας οτιδήποτε περιττό καθώς αυτά αποτυπώνονται στα υφάσματα που επιλέγει. 

j-img_2485-by-michael-koronis
l-img_2373-by-michael-koronis

Η κατασκευή των ρούχων της γίνεται από μικρές  βιοτεχνίες καθώς η σχεδιάστρια επιθυμεί να στηρίξει την εγχώρια αγορά και να παραδίδει παράλληλα ένα πραγματικά ποιοτικό αποτέλεσμα με αντοχή και κομψότητα. Το FALF Minimal Chic δημιουργήθηκε για ανθρώπους με συνείδηση και άποψη που κυνηγούν ιδέες και όχι μόνο ρούχα.

k-img_1810-by-michael-koronis
m-img_3412-by-michael-koronis
h-img_3001-by-michael-koronis
Περισσότερες πληροφορίες για τα FALF minimal chic θα βρείτε εδώ ενώ μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας στο e-shop του brand.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.