ΑΓΟΡΑ

Ο καιρός έφτιαξε. Έπιπλα εξωτερικού χώρου πήρατε;

Έφτασε η εποχή που θέλουμε συνέχεια να βγαίνουμε έξω, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα έξω από το σπίτι μας. Έχουμε αρχίσει λοιπόν να αναζητάμε τα απαραίτητα για τις μέρες και τις νύχτες που θα μας βρουν σε μπαλκόνια, ταράτσες και κήπους.

Οι αλλαγές του καιρού επηρεάζουν και τη διάθεση μας, δεν το νιώθετε; Και όπως η θερμοκρασία ανεβαίνει, η μέρα κρατάει περισσότερο, τα σύννεφα απομακρύνονται, τόσο θέλουμε να βγαίνουμε έξω.

Ρίξτε μια ματιά στα μαγαζιά, στα αγαπημένα σας μπαρ και τα εστιατόρια που τοποθετούν σιγά-σιγά τα τραπεζάκια τους εκτός των κλειστών τους χώρων, που απλώνονται σε πεζοδρόμια, πλατείες και σε αυλές, μόλις ο καιρός μας δείξει το καλό του πρόσωπο. Αυτή η εικόνα της πόλης επιβεβαιώνει την ανάγκη μας να ξεφύγουμε από τα δωμάτια για να χαρούμε τον ήλιο αλλά και τις γλυκές νύχτες.

Αδιαμφισβήτητα το κλίμα της Αθήνας είναι κάτι παραπάνω από ευνοϊκό ώστε να πίνουμε και να τρώμε τους μισούς μήνες του χρόνου έξω.

Όμως, πόσοι είναι (είμαστε) εκείνοι που είναι κάθε μέρα εκτός σπιτιού; Πόσες είναι εκείνες οι φορές που μετά τη δουλειά θέλετε να νιώσετε τη θαλπωρή που σας προσφέρει ο προσωπικός σας χώρος;

Μια έξοδος σε ένα ωραίο μπαρ μπορεί να αντικατασταθεί όταν καταφέρετε να συγκεντρώσετε τους φίλους σας στο σπίτι σας, όταν μιλάτε με τις ώρες, όταν απολαμβάνετε τη μουσική που αγαπάτε, όταν μαγειρεύετε για εκείνους ενώ έχετε δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που θέλετε με τα φώτα εξωτερικού χώρου; Νομίζω ότι μπορεί.

Όπως λοιπόν κοιτάμε τις βιτρίνες ρούχων για να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας αυτή την περίοδο, προκειμένου να ανεβάσουμε τα βαριά χειμερινά ρούχα και να γεμίσουμε τη ντουλάπα μας με τα πιο ανάλαφρα που μας συντροφεύουν τους ζεστούς μήνες που έρχονται, κάπως έτσι άρχισα να περιηγούμαι διαδικτυακά σε έναν κατάλογο με έπιπλα εξωτερικού χώρου.

Η άνοιξη στην Ελλάδα, η ζωή στην εξοχή της όσο και στα μπαλκόνια και τις ταράτσες της πόλης σημαίνει καρέκλες, πουφ, μαξιλάρια, καναπέδες, σημαίνει ακόμα και νέα είδη σερβιρίσματος, τραπεζομάντιλα, καλύμματα μαξιλαριού, υφάσματα με πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Για πολλούς -μερικοί εκ των οποίων είναι φίλοι-ο καλός καιρός είναι συνδεδεμένος ακόμα και με την ψησταριά, για εκείνα του μπάρμπεκιου του Σαββατοκύριακου που ξεκινάνε το πρωί και τελειώνουν αφού ο ήλιος δύσει για τα καλά.

Η εποχή μου μας οδηγεί προς το καλοκαίρι φέρνει μαζί της αλλαγές, μας κάνει να δενόμαστε με έπιπλα και αντικείμενα ταυτισμένα με τη ραστώνη.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να είμαστε στην εξοχή για χαλαρώσουμε στον ήλιο ή κάτω από τα αστέρια, μόνο να είμαστε σε ένα μέρος που δεν το περικλείουν τοίχοι, εκεί που αισθανόμαστε άνετα, αρκεί να έχουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όσους θέλουμε να ζούμε μαζί. Κι αν έχετε τον χώρο ώστε να μπορείτε να συγκεντρωθείτε γύρω από μια τραπεζαρία κήπου, τότε, μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερο προορισμό στις ελεύθερες ώρες σας εκτός από το σπίτι;

Αν λοιπόν θέλετε να προσθέσετε χρώμα στο καλοκαίρι σας, αν τα γεωμετρικά μοτίβα και οι παλέτες έντονων χρωμάτων σας ταιριάζουν, αν αναζητάτε τις ελαφριές κατασκευές ώστε να μεταφέρεται τις στιγμές χαλάρωσης από τον χώρο του σπιτιού σας μέχρι τις μικρές σας αποδράσεις, τότε σίγουρα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στις νέες σειρές και τα προϊόντα ΙΚΕΑ που θα σας βάλουν από τώρα σε κλίμα διακοπών. 

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.