SG_team

Προτιμάς να κάνεις ένα δώρο, ή ένα Super δώρο;

Πριν από λίγες μέρες είχα γενέθλια. Σε λίγες μέρες έχω γιορτή. Λίγο μετά σκάει και ο χοντρούλης με τα δώρα και τη λευκή γενειάδα. Το timing είναι το σωστό για ένα δώρο. Ένα σπουδαίο δώρο. Όμως – κυρ Στέφανε – στη δική μου περίπτωση του πωρωμένου με τις νέες τεχνολογίες δημοσιογράφου, αυτό δεν θα είναι ούτε το ζαμπόν, ούτε οι σοκολάτες για τα παιδιά. Άλλωστε δεν μπορώ να ισχυριστώ πως έχω και τη θέση, τη σπουδαία θέση.

Το δώρο το σωστό, αυτό που επιθυμώ και που όταν το πάρω στα χέρια μου δεν θα βγάλω ένα βεβιασμένο χαμόγελο και ένα “ευχαριστώ” μέσα από τα δόντια, είναι ένα καινούργιο MacBook. Ή μάλλον ένα MacBook καθώς το προηγούμενο αναγκαστικά να το αποχωριστώ λόγω ανωτέρας βίας και μερικών λάθος επιλογών.

Το θέμα που προκύπτει είναι το εξής: Πως επικοινωνείς σε όλους σου τους φίλους πως το μόνο που θες και για τις τρεις γιορτές μαζί και το αυτό που θα σου δώσει πραγματική χαρά, είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα, που τυγχάνει να έχει και αρκετά τσιμπημένη τιμή; Η λύση δόθηκε από τον Αλέξανδρο Βελούρδο, ένα νεαρό  άντρα που είχε μια super ιδέα και όρεξη να δημιουργήσει κάτι καινούργιο. Αποφάσισε να δώσει τέλος στα άστοχα δώρα, τις αμήχανες αντιδράσεις και κυρίως τις κάρτες αλλαγής. Το πως θα σας το εξηγήσει καλύτερα ο ίδιος.

Τι είναι το Supergiftme;

Το Supergiftme ιδρύθηκε στο τέλος Ιουνίου του 2013 με σκοπό να ξεκινήσουμε πάλι να κάνουμε δώρα μεταξύ φίλων και μάλιστα πάντα πετυχημένα. Είναι μια online εφαρμογή  όπου ο χρήστης διαλέγει το δώρο που επιθυμεί, προσκαλεί τους φίλους του και αυτοί με τη σειρά τους κάνουν το δώρο τους (συνεισφέροντας χρήματα) με σκοπό να του το πάρουν. Ο χρήστης διαλέγει το δώρο που επιθυμεί (μέσα από το site, ή από οπουδήποτε αλλού) και στη συνέχεια μεταφέρει την επιθυμία του σε όλους τους φίλους και τους δίνει την δυνατότητα να του το κάνουν δώρο όλοι μαζί. Κάθε φίλος βάζει το ποσό που θέλει –  το supergift αποστέλλεται στον χρήστη. Έτσι, το Supergiftme εξασφαλίζει στους χρήστες ότι δεν θα ανταλλάσσουν ποτέ άστοχα και ανεπιθύμητα δώρα. Εάν το ποσό δεν συμπληρωθεί, τότε ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να διαλέξει κάποιο δώρο ανάλογης αξίας από το e-shop της αρχικής του επιλογής. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να του εκδώσουμε ένα voucher που μπορεί να το εξαργυρώσει στην επιχείρηση της αρχικής του επιλογής. Το Supergiftme λειτουργεί κυρίως μέσω του facebook. Για τα συνεργαζόμενα e-shops, αποτελεί ένα επιπλέον μέσο πώλησης και προώθησης των προϊόντων τους. Για τους χρήστες του, το Supergiftme είναι ένας καινοτόμος τρόπος να δίνουν και να παίρνουν δώρα, χωρίς καθυστερήσεις, άστοχες επιλογές και υποχρεωτικά μεγάλο κόστος.

Πως ξεκίνησαν όλα;

Ήταν φθινόπωρο του 2010, όταν είχα πάει να κάνω windsurf στην παραλία της Λούτσας. Η ημέρα ήταν υπέροχη, αλλά ο αέρας λιγοστός για τον βασικό εξοπλισμό που είχα μέχρι τότε αγοράσει. Οπότε αντί για windsurf έκανα βαρκάδα στα ανοικτά σκεπτόμενος τί ωραία που θα περνούσα εάν είχα ένα μεγαλύτερο πανί ώστε ακόμα και ο λίγος αέρας να ήταν αρκετός για να διασκεδάσω με το φρεσκο-αγαπημένο μου σπορ. Οι σκέψεις που μου περνούσαν εκείνη την ώρα από το μυαλό ήταν λίγο πολύ οι παρακάτω: για ένα καινούργιο μεγάλο πανί χρειάζομαι αρκετά χρήματα. Που μπορώ να βρω τώρα αυτά τα χρήματα. Πλησιάζουν τα γενέθλιά μου… και αν οι φίλοι μου ήξεραν τι ήταν αυτό που ήθελα περισσότερο. Θα μου το έκαναν δώρο. Πως θα γίνει οι φίλοι μου να το μάθουν. Συνέχισα με μία πιο φιλοσοφημένη απορία. Γιατί έχουμε σταματήσει να κάνουμε δώρα ο ένας στον άλλο. Θυμόμουν ότι παλιότερα κάναμε δώρα οι φίλοι μεταξύ μας χωρίς καν να υπάρχει κάποια περίσταση, μόνο γιατί έτσι μας άρεσε! Μήπως είναι θέμα budget, σκέφτηκα; Δεν νομίζω… δώρο κάνεις και με ελάχιστα χρήματα. Μήπως τελικά είναι θέμα χρόνου και τρόπου ζωής; Καταρχάς, η διαδικασία του να πάρεις δώρο σε ένα φίλο είναι δύσκολη από μόνη της. Πρέπει να βρεις χρόνο να πας στα μαγαζιά, να ξεκινήσεις να ψάχνεις για να ανακαλύψεις ότι δεν ξέρεις το μέγεθος, το νούμερο, το αγαπημένο χρώμα, το αγαπημένο hobby, την αγαπημένη συνήθεια. Και παλιότερα δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα να κάνεις πετυχημένο δώρο, αλλά τώρα πια είναι δύσκολο. Δεν έχεις ούτε το χρόνο να δεις τον φίλο σου από κοντά, να τα πείτε και μάθεις πράγματα για την καθημερινότητά του και τα θέλω του. Και θες να κάνεις και πετυχημένο δώρο; Ακόμα και με τους κολλητούς φίλους περισσότερο επικοινωνούμε μέσω facebook και twitter παρά από κοντά. Έτσι αποφάσισα ότι θα φτιάξω τον πιο εύκολο, διασκεδαστικό και στυλάτο τρόπο να κάνουμε δώρα μεταξύ μας. Αυτό είναι το Supergiftme.gr. O απόλυτος τρόπος να κάνεις πάντα πετυχημένα δώρα στους φίλους σου και να παίρνεις πάντα ακριβώς το δώρο που θες.

sg_funny_team

Πόσους μήνες μετράει και πόσα δώρα έχετε δώσει μέχρι τώρα;

Κλείνουμε σε μερικές μέρες 5 μήνες. Έχουν δημιουργηθεί 500 δώρα και έχουμε δώσει τα 60.

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου που βλέπετε στα social media; Είναι σκεπτικοί, ανοιχτοί να το δοκιμάσουν κλπ;

Η αντίδραση του κόσμου είναι ιδιαίτερα θετική. Έχει να κάνει με δώρα, φίλους και χαρούμενες περιστάσεις. Οι φίλοι χαίρονται να το χρησιμοποιούν γιατί έτσι τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν πετυχημένο δώρο στο φίλο τους, ενώ μπορεί, πριν, να είχαν να του πάρουν δώρο κάποια χρόνια. Επίσης έχω παρατηρήσει να αυξάνουν οι αφορμές για συγκεντρώσεις και πάρτυ και όλα αυτά τα έχει ξυπνήσει το supergiftme. Όταν το υιοθετήσει μία παρέα και αποφασίσει ότι αυτός θα είναι ο τρόπος που θα κάνουν δώρα ο ένας στον άλλο από εδώ και πέρα, τότε βλέπεις και την δύναμη της εφαρμογής μας.

Τι μπορεί να επιλέξει κανείς για δώρο μέσα στο site;

Μπορεί να επιλέξει οτιδήποτε, το οποίο μπορεί να είναι το πάθος και το όνειρο κάποιου ανθρώπου. Υπάρχουν οικονομικά και πιο ακριβά δώρα, αλλά βασικά υπάρχουν δώρα που μιλούν στο πάθος του καθενός και κάνουν την καρδιά του να τρελαίνεται. Δώρα που ίσως κάποια στιγμή να σου φαίνονται και απρόσιτα αλλά με το supergiftme τίποτα δεν είναι δύσκολο.

Και αν θέλει κάτι που δεν υπάρχει;

Ο κάθε χρήστης μπορεί να μας δηλώσει τί είναι αυτό που επιθυμεί και δεν βρίσκει στο site μας και εμείς θα φροντίσουμε να το εντάξουμε άμεσα στη βάση μας, ώστε να μπορέσει να το επιλέξει.

Tips:

Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι αν δεν έχεις να βάλεις πολλά χρήματα για το δώρο που θέλει ο φίλος σου. Κανείς δεν μπορεί να δει το ποσό με το οποίο συνεισφέρεις. Ούτε καν ο ίδιος ο φίλος σου. Όπως ακριβώς με τα φυσικά δώρα που κάνουμε και δεν τα πηγαίνουμε με την τιμή επάνω.

Το Supergiftme φιλοξενεί κάθε φορά 1-3 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, με σκοπό να τους βοηθούν οι χρήστες του να πετυχαίνουν σημαντικά πράγματα στους τομείς που δραστηριοποιούνται. Αυτή την στιγμή είναι live στο supergiftme.gr μία καμπάνια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με σκοπό την αποστολή ενός γιατρού στο δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας, ο οποίος θα καταφέρει να σώσει ανθρώπινες ζωές.