Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

Οι AR03412 STUDIO σχεδίασαν ένα διαμέρισμα που πλημμυρίζει με φως

Ένα διαμέρισμα 67 τ.μ. με εκπληκτική θέα στην πεζογέφυρα Calatrava, χτισμένο το 1969, ανανεώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει και πιο ευρύχωρο, όμορφο και λειτουργικό.
Φωτογραφίες: Νίκος Αλεξόπουλος

Ένα διαμέρισμα που, όπως πολλά παλιά αθηναϊκά διαμερίσματα, αποτελούνταν από πολλούς μικρούς χώρου και είχε πάψει πια να είναι λειτουργικό για τους ιδιοκτήτες του, πήρε νέα πνοή από την αρχιτέκτονα Ειρήνη Κοντοπούλου του AR03412 STUDIO. «Η κεντρική ιδέα αυτής της πρότασης ήταν να δημιουργηθεί η εντύπωση ενός μεγαλύτερου χώρου, όπου το φως θα πλημμυρίζει το διαμέρισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Αυτό επιτεύχθηκε μέσω της συνένωσης των μικρών δωματίων σε μία open plan διάταξη που περιλαμβάνει την κουζίνα και ένα άνετο καθιστικό. Η παλιά τοιχοποιία κατεδαφίστηκε και οι βασικοί λειτουργικοί χώροι ανακατανεμήθηκαν, ώστε να διαχέεται το φως καλύτερα σε όλα τα δωμάτια. 

Οι AR03412 STUDIO σχεδίασαν ένα διαμέρισμα που πλημμυρίζει με φως
Οι AR03412 STUDIO σχεδίασαν ένα διαμέρισμα που πλημμυρίζει με φως

Ένα νέο ευρύχωρο καθιστικό, ένα υπνοδωμάτιο με walk-in-closet και ένα λουτρό, είναι οι τρεις νέοι βασικοί χώροι, ενώ η κουζίνα καταφέρνει να ενσωματώνεται στο καθιστικό μέσω μιας ξύλινης καμπύλης κατασκευής που διατρέχει το δωμάτιο. «Οι καμπύλες γραμμές διευκολύνουν τη συνεχή ροή κινήσεων σε όλο αυτό το κύριο μέρος του διαμερίσματος». Όσο αφορά στο υπνοδωμάτιο, σε αυτό κατευθυνόμαστε μέσω του διαδρόμου που βρίσκεται πίσω από την γυάλινη πόρτα της ξύλινης κατασκευής. Στον χώρο κυριαρχούν τα γήινα χρώματα που έχουν την ικανότητα να εκπέμπουν ηρεμία και να αγκαλιάζουν όσους εισέρχονται. Όσο για το μπάνιο και το δωμάτιο-ντουλάπα, οι AR03412 STUDIO φρόντισαν ώστε αυτά να κρύβονται πίσω από διακριτικές πόρτες, σχεδόν «αόρατες» στο μάτι. 

Οι AR03412 STUDIO σχεδίασαν ένα διαμέρισμα που πλημμυρίζει με φως
AR03412 διαμέρισμα

To K_AL apartment των 67 τ.μ. βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό και έχει η θέα στην πεζογέφυρα Calatrava, που χτίστηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και έκτοτε αποτελεί τοπόσημο της περιοχής. Για να μπορεί αυτή η θέα να γίνει επίκεντρο, αλλά και για να δημιουργείται η αίσθηση του ανοιχτού χώρου και μέσα στο ίδιο το διαμέρισμα, η Ειρήνη Κοντοπούλου χρησιμοποίησε ημιδιαπερατά υλικά, όπως το γυαλί, τα οποία οδηγούν το φυσικό φως στα εσωτερικά δωμάτια δημιουργώντας μια ιδανική κατάσταση διαβίωσης. «Τα υπόλοιπα χρώματα και υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως το ξύλο, στοχεύουν στη δημιουργία ενός ζεστού περιβάλλοντος. Παστέλ χρώματα, ξύλινες επιφάνειες, μικρές ποσότητες μαύρων στοιχείων και γήινες αποχρώσεις συνδυάζονται και δημιουργούν ένα εκλεπτυσμένο μείγμα διαχρονικότητας». 

AR03412 διαμέρισμα
AR03412 διαμέρισμα
Περισσότερες πληροφορίες για το αρχιτεκτονικό γραφείο θα βρείτε εδώ
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.