Photographer: Mahos Paterakis https://www.facebook.com/mahos.paterakis/

Photographer: Mahos Paterakis

Tην Κυριακή το απόγευμα, στο αγαπημένο στέκι της οδού Ικτίνου, θα γίνει το πρώτο, απογευματινό, καλοκαιρινό street πάρτι που όλοι αγαπήσαμε! Το  Street Outdoors, έπειτα από διάλειμμα 8 μηνών, επιστρέφει κι ενώνει τις δυνάμεις του με το βερολινέζικο label και κορυφαίο mobile party Taverna Tracks. Στο πρώτο Αθηναικό party για το 2017, υποδεχόμαστε τους δύο resident του Techno Taverna και της δισκογραφικής Taverna Tracks, Nick Beringer και Stassy, μαζί με τους δικούς μας Street Outdoors Soundsystem και τον Tolis Q.  Η είσοδος είναι δωρεάν και η μουσική αρχίζει ακριβώς στις 16.00. Η ομάδα του Street Outdoors μίλησε στην Popaganda λίγες ημέρες πριν το event και αποκάλυψε ποια είναι η σχέση της ομάδας με το βερολινέζικο label!

8G2A6405

Φωτογραφία: Ioanna Chatziandreou

Ποια είναι η ιστορία του Street Outdoors; Το Street Outdoors ξεκίνησε το 2012 στη Θεσσαλονίκη. Ουσιαστικά, ήταν το πρώτο event στην Ελλάδα που δεν έδωσε βαρύτητα στα βραδινά dancefloors και clubs κι επιχείρησε να μεταφέρει το “party” στις απογευματινές ώρες υπό το φως της ημέρας. Στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ένα event πέρα από τις υπάρχουσες νόρμες και να κρατήσουμε την χαλαρότητα που έχει ως ημέρα η Κυριακή. Από την πρώτη στιγμή, επιθυμία μας ήταν να είναι ένα event ανοιχτό για όλους, χωρίς  είσοδο και λογικές τιμές στα ποτά. Σε αυτά τα 5 χρόνια, πάντα κυρίαρχο λόγο είχε η μουσική κι όσο κι αν μεγαλώνει το project, παραμένουμε πιστοί σε αυτό. Τόσο οι Έλληνες, όσο και οι ξένοι DJ που έχουμε φιλοξενήσει, ταιριάζουν απόλυτα στο γούστο και την αισθητική μας. Με λίγα λόγια, πάντα προσκαλούμε κάποιον με κριτήριο τη μουσική που θα παρουσιάσει κι όχι την εμπορικότητα ή την «φήμη» του.

Ποια είναι η ομάδα πίσω από το mobile party; Ξεκίνησε ως project μεταξύ φίλων κι έτσι παρέμεινε. Jiles John, Jose Amba και Polatof. Στην πορεία, όταν το project ήρθε και στην Αθήνα, στην ομάδα προστέθηκε κι ο Tolis Q και η χημεία λειτούργησε ιδανικά μεταξύ μας.

8G2A6573

Tι νέο να περιμένουμε έπειτα από τον 5ο χρόνο ζωής του Street Outdoors; Έπειτα από 5 χρόνια ζωής, η όρεξη είναι ακόμη μεγαλύτερη για events και μουσική. Για την Αθήνα, σχεδιάζουμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα events τα οποία θα παρουσιάσουμε και μετά το καλοκαίρι. Στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Μαίου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το μεγάλο event στην Ά Προβλήτα του Λιμανιού κι αναμένεται ακόμη πιο μεγαλειώδες από το περσινό. Επίσης, θα ταξιδέψουμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, αρχής γενομένης από τη Χαλκιδική και το Γλαρόκαβο στις 30 Απριλίου. Επίσης, τον Αύγουστο θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά ένα beach festival στο Maori Beach Bar της Χαλκιδικής. Η τοποθεσία είναι μοναδική σε φυσική ομορφιά, ο χώρος ιδανικός για party, η είσοδος θα είναι δωρεάν ώστε να το κρατήσουμε προσβάσιμο σε όλους και οι άνθρωποι του Maori μοιράζονται την ίδια δημιουργική “τρέλα” με εμάς. Νομίζω πως ένα beach festival λείπει από τη Βόρεια Ελλάδα και είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι με αυτό.

Τι είναι η taverna tracks; Είναι μια δισκογραφική εταιρία με έμφαση στη σύγχρονη House, αλλά παράλληλα αποτελεί και την εξέλιξη του γνωστού βερολινέζικου mobile party “Techno Taverna” με θρυλικά party στο Βερολίνο, τη Βαρκελώνη, την Κοπεγχάγη και το Άμστερνταμ.

8G2A6684

Πως ήρθαν σε επαφή ένα βερολινέζικο με ένα αθηναϊκό πάρτι; Η σύνδεση μεταξύ των διάφορων ευρωπαϊκών πόλεων, στις οποίες πραγματοποιούνται αντίστοιχα με το δικό μας μουσικά project, καθώς και η κοινή αναφορά μεταξύ των νέων της Ευρώπης, μας κάνει να θέλουμε πάντα να δημιουργούμε συνεργασίες με ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει εκεί έξω. Το Νοέμβριο, φιλοξενήσαμε ένα showcase του ολλανδικού Dekmantel Festival κι αυτό ήταν η αρχή μιας σειράς από συνεργασίες που θα πραγματοποιηθούν. H συνεργασία με την ομάδα της Taverna Tracks γίνεται ακριβώς με την ίδια φιλοσοφία. Ο Stassy, ιθύνων νους της δισκογραφικής και των parties, είναι ελληνικής καταγωγής, οπότε αυτό από μόνο του αποτελεί ένα κίνητρο για την συνεργασία. Τέλος, σημαντικό είναι πως τρεις από τους αγαπημένους DJ του Street Outdoors, John Dimas, And.id και Lee Burton, έχουν κυκλοφορήσει δουλειές τους στην Taverna Tracks.

Σε τι φάση βρίσκεται σήμερα η ηλεκτρονική μουσική σκηνή στη χώρα μας; Χωρίς δεύτερη σκέψη, στα καλύτερα της. Τόσο πολλά και «ποιοτικά» events δεν έχουν γίνει ποτέ ξανά στην Ελλάδα. Η Ελλάδα πια δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγάλες πόλεις του εξωτερικού. Σε πόλεις όπως το Βερολίνο και το Άμστερνταμ, βέβαια, οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες αλλά τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη, κάθε εβδομάδα υπάρχει τουλάχιστον ένα πολύ καλό event να παρακολουθήσεις. Ακόμη πιο ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως η πλειοψηφία αυτών των event είναι βασισμένη στην πρωτοβουλία νέων ανθρώπων που ζουν πραγματικά μέσα στην σκηνή της ηλεκτρονικής μουσικής και γίνονται με κριτήριο την προώθηση και την προβολή της «φρέσκιας» μουσικής πρωταρχικά κι όχι το κέρδος. Για παράδειγμα, το φετινό Fasma Festival περνάει ένα μήνυμα πως η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει ένα event με φρέσκο και “πειραματικό” line-up και με εισιτήριο πολύ χαμηλότερο από αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Η Ελλάδα το 2017 «εξάγει» DJs και παραγωγούς. Έλληνες καλλιτέχνες παίζουν σε event σε όλο τον κόσμο και πολλοί από αυτούς συνεχίζουν να έχουν την έδρα τους στη χώρα μας.

8G2A5824