athens clue

Το παιχνίδι “Athens Clue” πρόκειται για το ολοκαίνουργιο εγχείρημα του Διονύση Χαραλαμπόπουλου, το οποίο βασίζεται σε μία φρέσκια ιδέα που ξεκίνησε στο εξωτερικό και καλείται να ανεβάσει τον πήχη της ελληνικής ψυχαγωγίας. Παρ’ ότι μετράει λίγους μήνες λειτουργίας, έχει ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία στο εγχώριο κοινό αλλά και στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας. Πρόκειται για το πρώτο ζωντανό παιχνίδι απόδρασης στην Ελλάδα (ανήκει στην κατηγορία των “Live Escape Games” που παίζονται μετά μανίας στο εξωτερικό) και θα το βρείτε σε μία vintage πολυκατοικία απέναντι από το Hilton.

athens clue
athens clue

Η λογική του είναι απλή: Ένας παίκτης και η παρέα του –από 3 έως 5 άτομα- θα βρεθούν κλειδωμένοι σε ένα δωμάτιο γεμάτο γρίφους, παζλ και κρυμμένα μυστικά και θα έχουν 60 λεπτά στη διάθεσή τους για να λύσουν το μυστήριο και να δραπετεύσουν, αισίως, νικητές. Προς το παρόν στην αθηναϊκή του version οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο δωμάτια παιχνιδιού: το «Γραφείο του John Monroe», στο οποίο θα προσπαθήσουν να εξιχνιάσουν τη δολοφονία του ντεντέκτιβ John Monroe ανοίγοντας σεντούκια, εξερευνώντας σκοτεινά δωμάτια, φάκελους, βιβλιοθήκες και κλειδιά και το «Taken-Lost Children» όπου θα ερευνήσουν μία απαγωγή παιδιών, μέσα από λαβύρινθους, λύνοντας κώδικες και αποκρυπτογραφώντας σχέδια με φακό σε σκοτεινό δωμάτιο. Από τα μέσα Μαρτίου, οι προκλήσεις γίνονται τέσσερις καθώς θα προστεθούν ακόμη δύο δωμάτια. Ένα που θα μοιάζει με αρχαιολογικό χώρο και ένα που θα θυμίζει πειραματικό εργαστήριο, κατάλληλο για «τρελούς επιστήμονες».

athens clue
athens clue
athens clue

Προσοχή στις λεπτομέρειες: Όταν φτάσει η μεγάλη μέρα του παιχνιδιού, οι παίκτες πρέπει να φτάσουν εκεί έγκαιρα για να ακούσουν τις απαραίτητες οδηγίες ενώ μόλις μπουν στα δωμάτια, καλό θα είναι να θυμούνται να λύσουν τους γρίφους με μεθοδικότητα χωρίς να σπάνε αντικείμενα, να ξηλώνουν ταπετσαρίες και άλλα παρόμοια που μπορεί να συμβούν εξαιτίας της αγωνίας τους. Μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί αρκετές ζημιές γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή. Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη αλλά δεν πρέπει να παίρνουν κανενός τα μυαλά αέρα μιας και το παιχνίδι έχει αρκετά ικανοποιητικό βαθμό δυσκολίας και θέλει ομαδική σκέψη και συνεργασία. Τα δωμάτια του Athens Clue είναι ευρύχωρα -γύρω στα 25 τετραγωνικά το καθένα- με απαλό φωτισμό, προσεγμένα και ευτυχώς δεν μοιάζουν με φθηνό σκηνικό θεάτρου. Για τους κλειστοφοβικούς, υπάρχει στον χώρο ένα “panic button” για να μπορούν να βγουν με την άνεσή τους χωρίς καμία αναμονή.

athens clue
athens clue
athens clue

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ακούγεται μουσική μυστηρίου -παρόμοια με εκείνη που περιλαμβάνεται στα παιχνίδια “Hidden Objects” των “Big Fish Games”-, ενώ αναπαράγονται και ηχητικά εφέ που προειδοποιούν σχετικά με ηλεκτρονικά στοιχεία για να προχωρήσει η έρευνα. Ως προς τις τιμές, το εισιτήριο ξεκινά από 12 ευρώ το άτομο και ποικίλλει, ανάλογα με τη σύνθεση της παρέας. Τα τρία άτομα θα πληρώσουν από 13 ευρώ ο καθένας, τα τέσσερα από 12 ευρώ και τα πέντε από 11 ευρώ. Εξαιτίας της πολυπλοκότητας του παιχνιδιού, η κατώτερη επιτρεπτή ηλικία για να παίξει κανείς είναι τα εννέα έτη (με την παρουσία γονέα) ή τα 15 σε αντίθετη περίπτωση.

athens clue
athens clue
athens clue

Το “Athens Clue” είναι ιδανικό για δραστηριότητες team building εταιριών αλλά και για εγκύους και εφήβους, καθώς δεν υπάρχουν τρομακτικές καταστάσεις και δεν απαιτείται σωματική άσκηση για να φτάσει κάποιος στη λύση του μυστηρίου. Είναι ανοιχτό από Τετάρτη έως Κυριακή και λειτουργεί με κρατήσεις, είτε τηλεφωνικά στο: 210 7212.018, είτε διαδικτυακά στο site: http://athensclue.gr.

athens clue
athens clue

“Athens Clue”: Μιχαλακοπούλου & Διοχάρους 11, Αθήνα.