ΝΥΧΤΕΣ

Το ΠαΡοΤ άνοιξε τα φτερά του στο Παγκράτι με φτηνά και ωραία κοκτέιλ για όλους

Ο Ντίνος Φωτόπουλος μας παρουσιάζει το μαγαζί του, ένα μπαράκι με φτηνά και καθαρά ποτά και προπαντός γνήσια φιλική διάθεση.
Φωτογραφίες: Κατερίνα Σαμαρτζή / FOSPHOTOS
popaganda_parrot (2)

Το ΠαΡοΤ, στον όμορφο πεζόδρομο της Τιμοθέου στο Παγκράτι, άνοιξε στις 16 Ιουλίου του 2014 και έκλεισε, προσωρινά, δυο εβδομάδες μετά για να παντρευτεί ο ιδιοκτήτης και bar tender του μαγαζιού Ντίνος Φωτόπουλος την Τζένη, που επίσης δουλεύει εκεί. Όταν ρωτάς τον Ντίνο μα γιατί το άνοιξε μόλις δύο εβδομάδες πριν τον γάμο τους απαντά γελώντας «Ε, θέλαμε ένα μέρος για να κάνουμε το πάρτι του γάμου».

Ο Ντίνος Φωτόπουλος στην μπάρα του ΠαΡοΤ

Ο Ντίνος Φωτόπουλος στην μπάρα του ΠαΡοΤ

Ήταν μια φυσική εξέλιξη όλο αυτό για τον Ντίνο, γνώριμη φάτσα αφού σίγουρα τον είχατε δει πίσω από την μπάρα του Use, βρισκόταν εκεί από το 2009 μέχρι και την ημέρα που έκλεισε. «Το άνοιξα για τον ίδιο λόγο που ανοίγουν όλοι οι άνθρωποι μικρά μπαρ. Έχουμε ψώνιο με αυτή τη δουλειά, τη γουστάρουμε και ταυτόχρονα θέλουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε με τον τρόπο που εμείς θέλουμε. Και κάτι άλλο, μου αρέσει να κοινωνικοποιούμαι μέσω του μπαρ, μου αρέσει να συναναστρέφομαι κόσμο μέσα σε αυτό το περιβάλλον με τα ποτά, τη μουσική και την ωραία διάθεση.» Τον ρωτάω να μου πει την πιο κουλή ιστορία που του έχει διηγηθεί θαμώνας και ετοιμόλογος μου απαντά: «Μότο μας η εχεμύθεια. Άλλωστε κάνω τα πάντα για να ξεχάσω ό,τι ακούω εδώ. Ό,τι λέγεται στο μπαρ μένει στο μπαρ». Έχω περιέργεια όμως αν του ζητούν συμβουλές για τα γκομενικά κι αν ναι, οι γυναίκες ή οι άντρες. «Ναι, εννοείται ότι μου λένε για τα γκομενικά τους. Εγώ προσπαθώ να τους εμψυχώσω, να μην πάρω θέση αλλά έστω κι άθελα μου παίρνω. Κυρίως γυναίκες μου μιλούν, ως γνωστόν οι άντρες δεν είναι πολύ ανοιχτοί να μιλήσουν για αυτά, έχουν αυτό ύφος “σιγά μην έχω εγώ γκομενικό  πρόβλημα” αλλά ναι, υπάρχουν και ακομπλεξάριστοι που θα έρθουν να σου πουν τον πόνο τους».

DSC_0288

PIMM 'S CUP με PIMM'S, σιρόπι φράουλας, γρεναδίνη, φέτες πορτοκαλιού, λεμονιού, μήλου και αγγουριού

PIMM ‘S CUP με PIMM’S, σιρόπι φράουλας, γρεναδίνη, φέτες πορτοκαλιού, λεμονιού, μήλου και αγγουριού

Πέρα από τον «πόνο» όμως υπάρχει και η χαρά και φυσικά τα φοβερά κοκτέιλ του ΠάΡοΤ, που στοιχίζουν όλα 7 ευρώ, το απλό ποτό κοστίζει 5 και το ποτήρι κρασί 3,5 ευρώ, και μπορεί να τα απολαύσει κανείς στον πεζόδρομο της Τιμοθέου. Τώρα το καλοκαίρι οι καλύτερες νύχτες, σύμφωνα με τον Ντίνο, είναι αυτές της Πέμπτης, «έχει ωραίο κόσμο την Πέμπτη, ισχύει αυτό» αλλά και πολύ ωραίες φάσεις γίνονται Δευτέρα και Τρίτη ενώ τον χειμώνα «Περνάμε πιο ωραία τα Σάββατα, που μαζεύονται φίλοι και παίζουν ωραίες μουσικές ό,τι γουστάρει ο καθένας από Αρλέτα μέχρι Black Keys κι από Tom Jones μέχρι Caribou. Μου αρέσει που ο καθένας θα παίξει ανάλογα με τη διάθεσή του, η μουσική δεν πρέπει να έχει όρια αρκεί να είναι καλή. Εντάξει, Παντελίδη δεν θα ακούσεις στον ΠαΡοΤ. Αυτές οι φάσεις θα ξεκινήσουν πάλι από φθινόπωρο, τώρα καλοκαίριασε, η πόρτα του μαγαζιού είναι ανοικτή και σεβόμαστε τους γείτονες στον πεζόδρομο» (σ.σ. είναι και η αφεντιά μου ανάμεσα στους φίλους που παίζουν μουσικές.

DSC_0275.

Το Bluz Hawaii (ναι, είναι τόσο μπλε, δεν είναι photoshop) με Blue Caracao, ρούμι, χυμό ανανά και Parrot sweet sour

Το Bluz Hawaii (ναι, είναι τόσο μπλε, δεν είναι photoshop) με Blue Caracao, ρούμι, χυμό ανανά και Parrot sweet sour

Ο Ντίνος μου ετοιμάζει να πιω Bluz Hawaii και το απολαμβάνω χαζεύοντας την εντυπωσιακή ταπετσαρία με τους παπαγάλους που καλύπτει έναν ολόκληρο τοίχο του μαγαζιού. «Είναι δώρο ενός φίλου μου, όπως και πολλά πράγματα που υπάρχουν μέσα στο ΠαΡοΤ. Είναι πράγματα που μου τα έχουν χαρίσει ή τα έχουν κατασκευάσει φίλοι μου ή εγώ. Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα αλλά εμένα μου αρέσουν τα χειροποίητα πράγματα και τα πράγματα που για κάποιο λόγο φανερώνουν συναισθηματικό δεσμό με κάποιον άλλον. Είναι συνειδητή η επιλογή να διακοσμηθεί έτσι το μαγαζί, δεν είναι λύση ανάγκης. Τελικά τώρα που το ξανασκέφτομαι όντως γι’ αυτό τον λόγο άνοιξα το μαγαζί, για να κάνουμε εδώ τα πάρτι μας, οι φίλοι μας και όσοι θέλουν να γίνουν φίλοι μας».

Info: ΠαΡοΤ, Τιμοθέου 7, Παγκράτι. Ανοιχτό από τις 10:00 το πρωί για καφέ μέχρι όσο πάει. 

Mai Tai με λευκό ρούμι, μαύρο ρούμι, ρούμι καραϊβικής, χυμό ανανά, χυμό πορτοκαλιού και γρεναδίνη

Mai Tai με λευκό ρούμι, μαύρο ρούμι, ρούμι καραϊβικής, χυμό ανανά, χυμό πορτοκαλιού και γρεναδίνη

Ο Ντίνος ζεσταίνει το κονιάκ με τον σωστό τρόπο που πρέπει να ζεσταίνεται το κονιάκ

Ο Ντίνος ζεσταίνει το κονιάκ με τον σωστό τρόπο που πρέπει να ζεσταίνεται το κονιάκ

Και το σερβίρει έτσι

Και το σερβίρει έτσι

Τορτίγια για όσους πεινάσουν

Τορτίγια για όσους πεινάσουν

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.