12366675_824873210943775_280307654_n

Hip Hop, Trap, Dancehall και Jamaican Bass tunes. Όλοι αυτοί οι ταιριαστοί ήχοι σε ένα ακόμα ‘WTF? Party’ μαζί με τρεις Djs που ξέρουν να παρτάρουν σωστά. Το Σάββατο, 19 Δεκεβρίου ο Mr. Soundproof, ο DJ Stigma και ο Boo, θα μοιραστούν τα decks του Senza, ταξιδεύοντας μας πίσω στον χρόνο με oldschool μουσικές επιλογές, αλλά και νέα κομμάτια με την μουσική τους υπογραφή.

Με αφορμή το πάρτι, μίλησα στον Dj Stigma, o οποίος από το Δεκέμβριο του 2014 έχει αναλάβει τον έλεγχο των decks στις ζωντανές εμφανίσεις των ΒΗΤΑΠΕΙΣ, ένα από τα μεγαλύτερα και ενεργά σχήματα της εγχώριας σκηνής. Ο ίδιος είναι μέλος της ομάδας “WTF?parties”, διοργανώνοντας και μαζί τους διάφορα events. Όταν δεν κοιμάται, «τελειοποιεί» με τις πινελιές του τον ήχο μερικών απ’ τα σημαντικότερα ονόματα της σκηνής, με αποτέλεσμα η υπογραφή του “Los Angelos” να βρίσκεται στα περισσότερα releases της ελληνικής δισκογραφίας, αλλά και της ανεξάρτητης underground πλευράς. 

12395264_824873707610392_806571478_n

Γιατί DJ Stigma; Εμπνευσμένος από το όνομα ενός αγαπημένου dj, ονόματι Enigma, όταν πέρασα κι εγώ -ανεπιτυχώς- από το στάδιο του graffiti, υπέγραφα ως Stigma αφήνοντας το στίγμα μου, είτε μέσω ενός graffiti, ή μιας ζωγραφιάς στο θρανίο. Όταν το γύρισα στο djiing το κράτησα, αφήνοντας αυτή τη φορά το στίγμα μου στα κομμάτια που συμμετείχα και στο βινύλιο. Υπάρχει εξέλιξη στην ελληνική underground hiphop κουλτούρα; Αν και είναι μόνο underground είναι πλέον η φάση μας στην Ελλάδα, ή καλύτερα ανεξάρτητη, υπάρχει μεγάλη εξέλιξη και αυτό μπορείς να το παρατηρήσεις πηγαίνοντας σε μερικά live. Μαζεύουν πολύ κόσμο, παλιοί και νέοι, “μεγάλοι” και “μικρότεροι” καλλιτέχνες. Αγαπημένοι hiphop καλλιτέχνες; Terror x Crew, TakiTsan, Isvo, ΒήταΠεις, Μικρός Κλέφτης, Dilated Peoples, Gangstarr, Prodigy of Mobb Deep, HeltahSkeltah, Dj Revolution. Πως είναι να συνεργάζεσαι με τους ΒΗΤΑΠΕΙΣ; Τρομερές συγκινήσεις on stage. Παρά την εμπειρία μου νιώθω σαν να είναι κάθε φορά η πρώτη φορά. Είναι πολύ σοβαροί σε αυτό που κάνουν και το σέβονται, με αποτέλεσμα να είμαι κ εγώ ακόμα πιο σοβαρός στο έργο μου. Έχω ρουφήξει πολλές εμπειρίες, είτε από το στάδιο του studio μαζί τους, είτε από τα live, είτε ακόμα και από συζητήσεις σε πιο προσωπικό επίπεδο. Πως περνάς στα WTF?parties; Νιώθω εικοσάρης τρανσάς. ΓουάτΔεΦάκ? Πολύ καλό πάντρεμα μουσικών που στηρίζονται σε “bass” χαρακτήρα και πολύ καλή συνεννόηση με τους άλλους 2 djs και φίλους. Με κρατάνε ζωντανό και μου θυμίζουν την party animal εκδοχή μου. Τι κάνει έναν DJ να ξεχωρίζει; Πρώτον να μπορεί να διασκεδάσει έναν ή και χίλιους, κάτι που είναι εξίσου δύσκολο. Να έχει τεχνική και ροή γιατί το σκαμπανέβασμα προκαλεί αναγούλες. Να μην παίζει μόνο “ράδιο”  ή “γυμναστηριακή” μουσική, υπάρχουν κ άλλα mainstream κομμάτια! “Los Angelos”. Τι σημαίνει αυτή η υπογραφή στην ελληνική δισκογραφία; The hottest state of mixing exists in GroundZero! Έχω επηρεαστεί από το Los Angeles σε συνδυασμό με το Angelos, το όνομά μου. Όταν λοιπόν η δουλειά μου σε ένα κομμάτι είναι αποκλειστικά μίξη-mastering, υπογράφω ως sound engineer Los Angelos. Τι θα ακούσουμε από εσένα το Σάββατο στο senza; Γκρουβάτα, funky, hip hop, βαριά αλλά και βαρυσήμαντα rap κομμάτια της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ στο peak της βραδιάς το πάω, freestyle. Μ’αρεσει στο Senza να παίζω σκοτεινά φρέσκα βαρύμπιτα. Όσο πιο πολύ μπάσο, τόσο το καλύτερο. Πες μας για τον Soundproof. Είναι τρομερός “selektah”, πάντα ανανεωμένος και προβληματισμένος. Έχουμε τρομερή χημεία στα μπερδέματα των μουσικών μας επιλογών και χαίρομαι που έχω σε αυτή την ομάδα έναν τόσο εργατικό άνθρωπο που σέβεται το ίδιο του το έργο. Τον ευχαριστώ πολύ που μου δείχνει εμπιστοσύνη σε κάτι που σκαρφίστηκε κάποτε μόνος και ουσιαστικά το ρισκάρει μαζί μου. Κάτι από τη μουσική σου; 

http://youtu.be/OxC7eKoKJG0


12341019_1124856220858209_8322814265096797911_n

Σάββατο, 19/12, WTF?Party (Mr. Soundproof X Dj Stigma X Boom), @Senza, Free