ΜΟΥΣΙΚΗ

Τί θα δούμε φέτος στο Soundtrope Festival;

Το μουσικό κι όχι μόνο φεστιβάλ επιστρέφει και φέτος στα Ιωάννινα ανοίγοντας αυλαία την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ολοκληρώνοντας την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου με δεκάδες διεθνή και εγχώρια ονόματα στο line up του.

Mick Harvey & J.P. Shilo

Το Soundtrope Festival επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει πολύ μουσική, εικαστικά, video art,  φωτογραφία, φιλμ, σύγχρονο χορό, και σεμινάρια. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ μακράς διάρκειας με αρκετές πολιτιστικές δράσεις σε κάθε σημείο της πόλης και η φετινή διοργάνωση αποτελεί την καλύτερη έκδοση του, καθώς θα φιλοξενήσει σημαντικούς καλλιτέχνες από Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Η έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019.

Η φετινή διοργάνωση έχει μόττο την λέξη «σεβασμός» με κύριο χαρακτηριστικό την πολυμορφία αλλά και το έντονο στοιχείο της διαφορετικότητας. Δυνατό χαρτί του φεστιβάλ είναι το μουσικό line up του καθώς παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ποικιλομορφία αλλά και το ευρύ φάσμα που καλύπτει: από την πλούσια παραδοσιακή μουσική της χώρας μας και φθάνει μέχρι την σύγχρονη ηλεκτρονική και πειραματική μουσική φιλοξενώντας σπουδαίους και καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Michael Gira

H αυλαία της φετινής διοργάνωσης του Soundtrope Festival ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο και με μια συναυλία σταθμό για το φεστιβάλ καθώς την Κυριακή 20 Οκτωβρίου φιλοξενεί δύο σπουδαίους καλλιτέχνες. Ο λόγος για τους μοναδικούς Michael Gira και Norman Westberg ιδρυτικά και ενεργά μέλη των θρυλικών Swans , στο πλαίσιο των συναυλιών τους στην Ευρώπη κάνουν στάση στο Soundtrope Festival εγκαινιάζοντας έτσι το φεστιβάλ. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο εμβληματικό και ιστορικό κτίριο της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων μετατρέποντας έτσι τη βραδιά σε μία συγκλονιστική και μοναδική εμπειρία για τους παρευρισκόμενους. Οι Μichael Gira & Norman Westberg θα πραγματοποιήσουν δύο ακόμα συναυλίες στην Ελλάδα, 1) Αθήνα (Temple Athens) Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2) Θεσσαλονίκη (Eightball) το Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Αξίζει επίσης να σταθούμε στην επίσκεψη, του αγαπημένου στο ελληνικό κοινό, Mick Harvey. Ο Αυστραλός μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής, Mick Harvey, ιδιαίτερα γνωστός για την μακρά πορεία του στους Bad Seeds του Nick Cave αλλά και για την μόνιμη συνεργασία του με την εξίσου εξαιρετική PJ Harvey, έρχεται στο Soundtrope Festival πλαισιωμένος από ένα σύνολο εξαίρετων μουσικών. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια μοναδική double bill συναυλία καθώς επί σκηνής την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου θα συμπράξουν στο πλευρό του Mick Harvey οι σπουδαίοι J.P Shilo γνωστός από τη θητεία του στους Hungry Ghosts παρέα με τους Steve Shelley ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Sonic Youth καθώς επίσης και ο Αυστραλός Glenn Lewis.

Drew McDowall

Σπουδαία στιγμή της φετινής διοργάνωσης θα είναι και η εμφάνιση του μοναδικού Drew McDowall (COIL) την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019, παρουσιάζοντας live τον εμβληματικό δίσκο των COIL, Time Machines. Ο Drew McDowall με τον ρόλο του συνθέτη, ενορχηστρωτή, remixer, παραγωγού  καθώς επίσης και τον ρόλο του performer, μετράει 40 και πλέον χρόνια πλούσιας καλλιτεχνικής δραστηριότητας, έχοντας χαρίσει σπουδαίες στιγμές στη παγκόσμια μουσική πραγματικότητα και η εμφάνισή του στο Soundtrope Festival θα αποτελέσει μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για του θεατές.

Βέβαια δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και η φιλοξενία των σπουδαίων Γιάννη Αγγελάκα και Νίκου Βελιώτη όπου οι δυο τους μόνοι πάνω στο πάλκο, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του Soundtrope Festival θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 παλιά και νέα τραγούδια από τις δισκογραφικές κυκλοφορίες τους Ανάσες Των Λύκων και το Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ και καινούργιες διασκευές ρεμπέτικων, λαϊκών και ροκ τραγουδιών με όσο θόρυβο χρειάζεται.

Γιάννης Αγγελάκας & Νίκος Βελιώτης

Επίσης για πρώτη φορά φέτος θα ξεκινήσει μία νέα ενότητα στο φεστιβάλ με τίτλο Hand In Hand, φιλοξενώντας εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις από καλλιτέχνες με ειδικές ανάγκες αλλά και εκθέσεις φωτογραφίας από άτομα με οπτική αναπηρία πλαισιωμένα από παιδαγωγούς ειδικής αγωγής, εικαστικούς αλλά και φωτογράφους. Η συγκεκριμένη ενότητα παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες αλλά και για όσους έρθουν να παρακολουθήσουν τις αντίστοιχες εκθέσεις.

Επίσης εγκαινιάζεται η έναρξη συνεργασίας του Soundtrope Festival με το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας PHOTOMETRIA, όπου θα φιλοξενηθούν εξαιρετικοί καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό και τα δύο φεστιβάλ θα επιμεληθούν από κοινού οπτικοακουστικές παραστάσεις σε όμορφα και ιστορικά κτίρια της πόλης.

Τέλος η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2019 με την συναυλία του μοναδικού Ψαραντώνη, ενός σπουδαίου μουσικού και έναν εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης αλλά και για το πλήρες line up μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ.
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.