ΚορεΥδροDay2-237

Διαλύθηκαν οι Κόρε. Ύδρο.; Σας παραπέμπω στη σχετική ανακοίνωση του koreydro.gr.

Η απομάκρυνση του Αλέξανδρου Μακρή ή η προσωπική σου πεποίθηση πως έκλεισε ένας κύκλος δίνει την κύρια αιτία της επικείμενης παύσης; Ο Αλέξανδρος δεν απομακρύνθηκε. Απλά, για τους δικούς του λόγους, που συνετέλεσαν και αυτοί στο κλείσιμο του κύκλου, δεν συμμετείχε επί της ουσίας στις δραστηριότητες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου – η όποια συμμετοχή του ήταν βεβιασμένη από τις δικές μου επιθυμίες και επιλογές.

Ποια εικόνα έμεινε πιο έντονα χαραγμένη στο μυαλό σου από την επιτυχημένη μίνι-περιοδεία που ολοκληρώσατε πριν λίγες μέρες; Όταν τελειώσαμε τη Θεσσαλονίκη, είπαμε ότι κάναμε το «4 στα 4». Προσωπικά, μου έμεινε περισσότερο η εικόνα ενός παιδιού στην Πάτρα να τραγουδάει το «Μη Φεύγεις», τραγούδι από ανεπίσημη κυκλοφορία του 1999. Το παιδί αυτό πήρε τη σπασμένη κιθάρα μου. Γενικά η Πάτρα άφησε μια ιδιαίτερη Νότα.

Η ελληνική απόδοση του “Lithium” των Nirvana, παρ’ ότι ενσυνείδητα άτεχνη, προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων στο youtube. Πώς σας ήρθε να παίξετε ένα τόσο εμβληματικό κομμάτι έτσι; Λίγες μέρες πριν φύγουμε από την Κέρκυρα λάβαμε ένα email από κάποιον που μας ενημέρωνε ότι στο live της Πάτρας θα παρευρίσκεται για πρώτη φορά σε συναυλία μας «οπαδός ετών περί τα 40, σε αναπηρικό καρότσι, ιατρός-ψυχίατρος με διάθεση & τρέλα» και μας πρότεινε, επειδή θα ήταν επικίνδυνο να βρίσκεται κάτω από τη σκηνή, όταν θα κάνω stage diving «να τον ανεβάσετε επί αυτής, να τον ενδύσετε με ένα ζουρλομανδύα (σας διαβεβαιώ, θα το αποδεχτεί στο πλαίσιο ταύτισης με τους ασθενείς του) και αν μπορείτε να προβάρετε το “Lithium”, το “Breed” ή ότι άλλο θέλετε από Nirvana για να το κάνετε να μοιάζει στο Reading του ‘92». Αμέσως μετέφρασα τους στίχους του “Lithium” στα ελληνικά (είχα ήδη μεταφράσει το “I Will Survive”) και το παίξαμε μια φορά, στην τελευταία πρόβα πριν φύγουμε. Σκέφτηκα ότι έτσι θα είχαμε και την ευκαιρία να αποτίσουμε ταυτόχρονα έναν μικρό φόρο τιμής στο συγκρότημα χωρίς το οποίο ίσως να μην είχαν υπάρξει ποτέ οι ΚΥ. Τελικά στην Πάτρα δεν το παίξαμε, καθώς το email απεδείχθη μπλόφα. Παρασυρμένοι από το γενικότερο όργιο στο Six Dogs, το παίξαμε εκεί. Δεν έχω διαβάσει τα αρνητικά σχόλια και δεν με ενδιαφέρουν όταν προέρχονται από πρόσωπα που ούτως ή άλλως διάκεινται αρνητικά απέναντί μας. Θα με ενδιέφεραν πολύ περισσότερο τα σχόλια των ίδιων των Nirvana και των συνειδητοποιημένων τους fans, που ελάχιστοι τέτοιοι υπήρξαν στην Ελλάδα.

ΚορεΥδροDay2-129

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Καθώς οι εξελίξεις στους ΚΥ ήταν προδιαγεγραμμένες εδώ και αρκετούς μήνες, έχω ήδη δημιουργήσει ένα νέο σχήμα, με το οποίο αυτή την περίοδο ολοκληρώνουμε την ηχογράφηση ενός δίσκου, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο ’14. Προς το παρόν δεν θα ήθελα να πω περισσότερα.

Η σκέψη ότι ο στίχος “στο τέλος της πορείας/ σε ‘μένα θα φορέσουν το στεφάνι” δίνει μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας στους φαν του γκρουπ, συνοδεύεται από την προσωπική σου ελπίδα για περαιτέρω αναγνώριση; Ποτέ δεν υπήρχε καμιά τέτοια ελπίδα. Αυτό που με ενδιέφερε πάντα είναι να νιώθω εγώ καλά με τον εαυτό μου και να περνάω καλά με τους φίλους μου. Και οτιδήποτε συντείνει σ’ αυτό, το κάνω και θα το κάνω μέχρι το τέλος.