Οι Melldrop αγαπούν τον εναλλακτικό κιθαριστικό ήχο των 00s και δεν το κρύβουν: είτε αυτός γκαζώνει προς το ποστ πανκ, είτε χτίζει την ατμόσφαιρά του με synths αλλά και ηλεκτρονικά στοιχεία. Ξεκίνησαν το 2015 όμως το ομώνυμο ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε φέτος ανεξάρτητα.

Έχοντας ήδη ανέβει σε πολλές από τις αθηναϊκές σκηνές κι ανοίγοντας μάλιστα πρόσφατα για τους Motorama, οι Melldrop ετοιμάζονται να παρουσιάσουν την πρώτη τους δουλειά στο six d.o.g.s. (3/5), σε μια βραδιά που ανοίγουν οι Xoan. Ιδανική αφορμή λοιπόν για να μας πουν δυο-τρία πράγματα για τον μουσικό τους κόσμο…

https://www.youtube.com/watch?v=O7eA5oNu-6E

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Τα Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια, τρίτη γυμνασίου. Ήταν και τα εννιά «πληρωμένα»…

Ποιος είναι ο τελευταίος; Πικάπ  – She is She.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Στην εποχή μας όλα είναι μπροστά σου. Τα ‘χεις όλα και δεν έχεις τίποτα και δεν ντρέπεσαι γι’ αυτό.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Nirvana – Rape me το 7” single (το έσπασα στην τσάντα).

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Τρύπες στο Ρόδον το 1999. Φοβερή ένταση κι αυτή η καταπληκτική κόκκινη κουρτίνα που ήταν κλειστή στην αρχή κι άκουγες την μπάντα να παίζει πριν ανοίξει.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: Bryan Ferry – “You Can Dance”. Drugs: Underworld – “Born Slippy”. Rock ‘n’ roll: T. Rex – “20th Century Boy”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τί μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Frederic Chopin.

https://www.youtube.com/watch?v=-Ob52FayA10

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Ότι μου κάνουν πλάκα.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; David Bowie.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Δεν με εξιτάρει η «κανονικότητα», αντιθέτως θα έλεγα ότι πρέπει να την αποφεύγουμε με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. Ένας από αυτούς είναι και η μουσική.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Public Image Limited – “This Is Not A Love Song”.

Τί μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Ευτυχώς για μένα και γι’ αυτούς, υπάρχει απόσταση ασφαλείας!

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. Για να δω τους Nirvana live. Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα, για να ζήσω από κοντά όλο αυτό που συνέβαινε με αυτή την μπάντα κι αυτή την πόλη. To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen, για τον ίδιο λόγο που το έκανε και ο Cohen.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Οι Tindersticks, εάν θα υφίστανται ακόμα.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Με τον Kurt Cobain.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Δεν θα το έλεγα.

Οι Melldrop θα παρουσιάσουν το ομώνυμο ντεμπούτο τους στο six d.o.g.s. την Παρασκευή 3 Μαΐου, σε μια βραδιά που ανοίγουν οι Xoan. Το event ξεκινάει στις 20:30 και η είσοδος είναι 5 ευρώ.
To ομώνυμο ντεμπούτο των Melldrop που κυκλοφορεί ανεξάρτητα μπορείτε να το αποκτήσετε εδώ.