Πέρυσι επέστρεψαν μετά από έξι χρόνια δισκογραφικής απουσίας με το Wealth (στην πατρινή Inner Ear). Ένα δίσκο που προέκυψε μετά από ζυμώσεις στο στούντιο όλα αυτά τα χρόνια. Εκεί το θεσσαλονικιώτικο τρίο των Mary’s Flower Superhead λοξοκοίταξε την ψυχεδέλεια και πρόβαλε ως δυνατό του χαρτί τις δυναμικές κιθάρες που έμπλεξαν με τη μελωδικότητα.

Με τον δίσκο στις βαλίτσες τους κατηφορίζουν για άλλη μια φορά στην Αθήνα και το six d.o.g.s. (7/6, σε μια βραδιά που ανοίγουν οι Glass Rebel). Στο μεταξύ ο Ηλίας Σμήλιος προσπαθεί να θυμηθεί από τον πρώτο του δίσκο, μέχρι να φανταστεί την κηδεία του…

https://www.youtube.com/watch?v=an8aKJZsOuk&list=PLVtxEJB0fJBHYPwaiXSn99RVQUdKyMq9t

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Nirvana – Nevermind, από χαρτζιλίκι εννοείται.

Ποιός είναι ο τελευταίος; Idles- Joy As An Act Of Resistance.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοί οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Δε μπήκα ποτέ στον κόπο να αποκτήσω κάτι για το οποίο θα ντρέπομαι μετά. Μου λείπουν κάποια όμως βασικά κ θέλω να τα αποκτήσω: Aphex Twin – Selected Ambient Works 85-92 και Aphex Twin – Selected Ambient Works Volume II. Και τα δύο τα έχω χιλιοακούσει αλλά δεν αξιώθηκα ακόμα να τα πάρω. Ήρθε η ώρα μάλλον. Pulp – His ‘n’ Ηers, μια απ΄τα ίδια.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Plastikman- Closer.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Οι Mars Volta το 2002 στο Electric Balroom στο Λονδίνο. 

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: Serge Gainsboung – “Je t’aime…Moi Non Plus”. Drugs: Spiritualized- “Ladies and Gentlemen we’re floating in space”. Rock n’ Roll: Motorhead – “Ace of Spades”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Ambient ίσως. Αν μπορώ να ακούσω μουσική μετά από τέτοιο βράδυ.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Γαμώτο, γιατί να μην είναι ο David Bowie;

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; David Bowie.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Μέχρι στιγμής ούτε μία.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Metallica – “Seek and Destroy”.

Τί μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Α, έχει πολλά χρόνια να γίνει κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι καν.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. 1962 στην Υδρα με Leonard Cohen γιατί όσο πιο παλιά τόσο πιο καλά. 1968 στην Ινδία με τους Beatles, δεν ξέρω γιατί απ’ όλα. 1973 στη Νέα Υόρκη με New York Dolls γιατί σίγουρα θα είχε πολύ πλάκα.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Guns ‘n’ Roses  γιατί είναι τεσταρισμένοι από το βίντεο κλιπ του “November Rain”.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Lemmy Killmister.

Οι Mary’s Flower Superhead θα εμφανιστούν ζωντανά μαζί με τους Glass Rebel στο six d.o.g.s. την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 21:00. Εισιτήρια: προπώληση 5 ευρώ, ταμείο 7 ευρώ.