Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο James Lavelle μεγάλωσε με Massive Attack

Λίγο πριν εμφανιστεί στην Αθήνα, εκτός όλων των άλλων, αποκαλύπτει στο Γιώργο Μιχαλόπουλο ποιο είναι το πιο σπάνιο βινύλιο που έχει στα ράφια της δισκοθήκης του.
Lavelle

Το βιογραφικό είναι μεγάλο και μάλλον γνωστό. Σε ηλικία 18 χρονών φτιάχνει την Mo’Wax μαζί με τον Tim Goldsworthy και περνάει στη σφαίρα του μυθικού μόλις κυκλοφορεί το Endtroducing του DJ Shadow, ενώ το 1998 ξεκινάει τους UNKLE (με τη βοήθεια του Josh Davis φυσικά) και κυκλοφορεί το συγκλονιστικό Psyence Fiction που αφήνει παρακαταθήκη δύο κλασσικά τραγούδια (“Rabbit In Your Headlights” και “Lonely Soul”). Από εκεί ξεκινάει ένα μεγάλο σερί σωστών καλεσμένων στα σωστά τραγούδια για να καταλήξουμε πέρσι στο νο.41 της διαχρονικής σειράς mix cd Global Underground, όπου ο Lavelle επιλέγει μια σειρά remix που έχει υπογράψει ως UNKLE μαζί με διαφορετικές εκτελέσεις γνωστών τραγουδιών του.

Πριν εμφανιστεί και πάλι στην Αθήνα το Σάββατο 27/2, για dj set στο Pixi, του στείλαμε μερικές ερωτήσεις, ενώ φυσικά περιμένουμε με ανυπομονησία μέσα στην χρονιά την επανέκδοση του Psyence Fiction με αρκετό ακυκλοφόρητο υλικό.

Με ποιο τραγούδι ξεκίνησες το στήσιμο του Global Underground CD; Δεν ξεκίνησα με ένα τραγούδι αλλά με μια σειρά κομματιών. Η αφετηρία ήταν υλικό που είχα ήδη και ήθελα να κυκλοφορήσω σε φυσική μορφή.

Με ποιο κομμάτι απ’τα ακυκλοφόρητα να ξεκινήσουμε την ακρόαση της επανέκδοσης του Psyence FictionΝα το ακούσετε ολόκληρο (ξανά)! Θα βγει μέσα στη χρονιά.

Αγαπημένο μέρος για συναυλίες; Δύσκολη απόφαση, εξαρτάται. Θα έλεγα Λονδίνο ή Ελλάδα. Σε γενικές γραμμές είναι πάντα καλά και στην Ανατολική Ευρώπη.

Αγαπημένη λονδρέζικη μπάντα; Το Λονδίνο είναι πολύ περίεργη πόλη για συγκροτήματα. Κλασσικά θα έλεγα οι Clash. Προσωπικά επηρεάστηκα πολύ απ΄τους Soul II Soul αλλά οι DJs ήταν πιο σημαντικοί για μένα π.χ. Gilles Peterson, Tim Westwood, Norman Jay κτλ.

Αγαπημένη μπάντα στην ηλικία των 16; Massive Attack.

Αγαπημένο τραγούδι του David Bowie; Λατρεύω το “Heroes”. Συναισθηματικά διαχρονικό.

Αγαπημένη νέα μπάντα; Elliott Power, Keaton Henson, Eska, Haelos, για να αναφέρω μερικά.

Ο πολυτιμότερος δίσκος της συλλογής σου; Η πρώτη έκδοση του 12’’ Rammellzee vs. K Rob – Beat Bop, με το εξώφυλλο του σχεδίασε ο Jean Michel Basquiat (σ.σ. πρόκειται για το hip hop δισκοπότηρο για τους συλλέκτες, το οποίο μερικές φορές θα το δείτε να πωλείται πάνω από 1000 ευρώ).

Ο δίσκος που είσαι περήφανος που κυκλοφόρησε απ΄την Mo’Wax; DJ Shadow – Endtroducing

Τι θα δούμε στην επερχόμενη εμφάνισή σου; Όχι κάτι διαφορετικό απ’ ότι έκανα στο Global Underground. Εκεί «βρίσκομαι» αυτή την εποχή. 


To EJEKT Festival παρουσιάζει τον James Lavelle σε ένα UNKLE Sounds set στις 27 Φεβρουαρίου στο Pixi. Προπώληση: 12 Ευρώ.Ταμείο: 15 Ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.