Είναι γεγονός ότι ο ψυχεδελικός ήχος γνωρίζει μία διόλου ευκαταφρόνητη άνθιση εντός συνόρων τα τελευταία χρόνια, με νέες μπάντες από διάφορες γωνιές της Ελλάδας να κάνουν τη δική τους πολύχρωμη κιθαριστική πρόταση. Μία από αυτές έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και ακούει στο όνομα Alien Mustangs. Μπορεί έως τώρα οδηγώντας τα…εξωκοσμικά Mustangs τους να μην είχαν κυκλοφορήσει κάποια ολοκληρωμένη δουλειά, αλλά είχαν δημιουργήσει ήδη ντόρο γύρω από το όνομά τους μέσα από τις δύο ep κυκλοφορίες τους (το 7ιντσο Pause / Red Tambourine και το 10ιντσο River) αλλά κυρίως μέσα από τα δυνατά κύματα ψυχεδελικού βόμβου των live εμφανίσεών τους.

Την άνοιξη του 2018 ήρθε και η ολοκληρωμένη τους δουλειά στην Sound Effect Records με τίτλο Alienation, στην οποία οι Alien Mustangs ιχνηλατούν όλα τα επιμέρους δρομάκια του ψυχεδελικού χάρτη: από space rock απογειώσεις (“Holy Motors”) μέχρι την 60s μελωδική πολυχρωμία (“Sleep”) και μέχρι garage ξεσπάσματα (“LSD”), οι Alien Mustangs εξερευνούν με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα τον παραισθησιογόνο ψυχεδελικό πλανήτη. Με αφορμή τον δίσκο τους, η Popaganda τους ζήτησε να ταξιδέψουν και σε μουσικές μνήμες και ανομολόγητες φαντασιώσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=HzkoYtDuqSQ

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Lynyrd Synyrd – (Pronounced ‘Lĕh-‘nérd ‘Skin-‘nérd).

Ποιός είναι ο τελευταίος; Asteroid no 4. – Collide.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Δεν υπάρχουν ντροπές, τις έχουμε ξεπεράσει. 

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ;  Δεν θα απαντήσουμε σε αυτό δημόσια, μπορεί να δημιουργηθεί θέμα.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Δύσκολη ερώτηση. The Sonics, Spiritualized, The Residents.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Πολλά, οπότε ας το πάρουμε αλλιώς και ας επικεντρωθούμε σε μπάντες. Sex: Funkadelic, drugs: Spacemen 3, rock ‘n’ roll: New York Dolls.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Συνήθως ό,τι βρω μπροστά μου, Σίγουρα καλύτερα από το κεφάλι πλυντήριο. Μια καλή λύση θα είναι οι Byrds.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Ρε παιδιά, τσιμπάτε με, είμαι ζωντανός;

https://www.youtube.com/watch?v=_ITSOVfsBOk&t=71s

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Iggy φυσικά, έσκασε και στο λάιβ!

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Ζούμε μια κανονική ζωή με μουσική, διαφορετικά δεν θα ήταν κανονική.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Motorhead μόνο! “Orgasmatron”.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση;  Ηeaven Metal!

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Neil Young.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Πολύ θάνατος. Τέλος πάντων, ας έπαιζε ο Tom Petty το “Learning to fly” στο repeat.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα;  Μόνο με τον Θεό (απλά δεν έχει πάει ακόμη).

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Σίγουρα όχι!

https://www.youtube.com/watch?v=r3QMVEKcEBY

O δίσκος των Alien Mustangs, Alienation, κυκλοφορεί από την Sound Effect Records και μπορείτε να αποκτήσετε τη δική σας κόπια εδώ.
Περισσότεροι Alien Mustangs: Facebook / Bandcamp / Spotify