ΣΙΝΕΜΑ

Οι Φανταστικοί Ήχοι ρεμιξάρουν Mary and the Boy/Felizol πάνω σε σκηνές από το «Ακίνητο Ποτάμι»

Ένα βίντεο του Νίκου Πάστρα.

https://www.youtube.com/watch?v=pswDJ_Cm9hM

Πολλά ονόματα κι αναφορές μαζεμένες που χτυπούν τα σωστά καμπανάκια. 

Καταρχάς, το Ακίνητο Ποτάμι –  η νέα ταινία του Άγγελου Φραντζή που παίζεται από τις 21.3 στις αίθουσες έχοντας αποσπάσει ήδη ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, άλλωστε στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο αναδείχθηκε «Καλύτερη Ελληνική Ταινία». 

Το “Timemachine”, κομμάτι από τον ομώνυμο δίσκο που υπέγραψαν πριν μια (πότε πέρασε;) δεκαετία οι Mary and the Boy/Felizol. Ίσως ο σπουδαιότερος δίσκος της ελληνικής παραγωγής μετά το μιλένιουμ. 

Ο/οι Φανταστικοί Ήχοι, Αθηναίος παραγωγός που πια κυκλοφορεί περισσότερο ως Anatolian Weapons, έχοντας ήδη βγάλει έναν δίσκο στην Inner Ear και φυσικά εκείνο το, θρυλικό πια, «ανεπίσημο» άλμπουμ Κυρίαρχοι του Σύμπαντος με τα 60s-70s samples από την ελληνική δισκογραφία που, επίσης μια δεκαετία πίσω, ήταν το πιο μοιρασμένο mediafire link μεταξύ των ανθρώπων που παρακολουθούσαν την «ελληνική ανεξάρτητη σκηνή».

Κι ο Νίκος Πάστρας, σκηνοθέτης και video artist, από τις σημαντικές μονάδες του νέου ελληνικού κινηματογράφου με ήδη τρεις ταινίες μικρού μήκους στο ενεργητικό και μια σειρά απο πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές όπως πρόσφατα το βίντεο-κολάζ με τις αφίσες των ταινιών που προβλήθηκαν στη Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά.

Πριν λίγα χρόνια, οι Φανταστικοί Ήχοι είχαν ρεμιξάρει το “Timemachine”Κι εδώ ο Νίκος Πάστρας παίρνει το remix και το ντύνει με μερικές υπέροχες εικόνες από το Ακίνητο Ποτάμι. 

Το αποτέλεσμα, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, είναι 6 πανέμορφα λεπτά και 39 δευτερόλεπτα…

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.