popaganda_game_1

Πέντε αιματοβαμμένα χρόνια έχουν, ήδη, περάσει για το Game of Thrones  και ακόμη δεν έχει βρεθεί ο ηγέτης των Westeros. Το Vulture σκέφτηκε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και γι’ αυτό οι ειδικοί απεσταλμένοι του, στην πρεμιέρα της πέμπτης σεζόν του Game of Thrones, έφεραν τους ηθοποιούς αντιμέτωπους με το κρίσιμο ερώτημα «Ποιος πρέπει τελικά να ανέβει στο θρόνο;». Επιπλέον, το αμέσως επόμενο ερώτημα αφορά στο ενδεχόμενο της ενθρόνισης καθενός από τους ερωτηθέντες χαρακτήρες, «Πώς θα συμπεριφερόσουν εσύ ως βασιλιάς, αφ’ ενός σα χαρακτήρας και αφ’ ετέρου σαν άνθρωπος;». Ας κάνουμε μια επισκόπηση στις απαντήσεις που δόθηκαν.

theon-greyjoy-12801

Alfie Allen (Theon):  Η Daenerys πρέπει να ανέβει στο θρόνο γιατί αυτή έχει το νόμιμο δικαίωμα. Αυτή θα ήταν μια βασίλισσα ταραχών! Εάν είχα εγώ το θρόνο, θα τον μετέτρεπα σε κάτι πιο…άνετο. Ο Theon θα ήθελε να περιτριγυρίζεται από έρωτα και, μάλιστα, ελεύθερο έρωτα για όλους. Εγώ, τώρα, από την άλλη, θα φρόντιζα να τρέφονται και να περνάνε όλοι καλά. 

Bran-stark

Isaak Hempstead-Wright (Bran Stark): Εγώ θα ήθελα να πάρει το θρόνο ο Tyrion. Έχει μια καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ που νομίζω ότι χρειάζονται οι…Westeros. Δε νομίζω ότι ο Bran θα διεκδικούσε ουσιαστικά μια τέτοια θέση αλλά θα μπορούσε να ασκήσει τεράστια επιρροή σε αυτόν που θα μπορούσε να φτάσει εκεί τελικά. Θα ήταν ενδιαφέρον, βέβαια, να βλέπαμε τι θα έκανε σε μια τέτοια θέση και τι επιρροή θα μπορούσε να ασκεί σε οποιοδήποτε παιδί γιατί, παρά το ηθικό του ανάστημα, δεν είναι πάντα απαραίτητα καλή. Αν εγώ, ο Isaac, είχα το θρόνο, αυτό θα ήταν καταστροφικό. Ο κόσμος θα κατέρρεε ακαριαία, αλλά ποιος ξέρει, ίσως και να μπορούσα να τον αλλάξω. Ισότητα για όλους.

Jon-Snow-jon-snow-28167437-1280-720

Kit Harington (Jon Snow): Κανένας απολύτως. Πάντα λέμε ότι η εξουσία διαφθείρει, άρα γιατί να ανέβει κάποιος στο θρόνο; Κανονικά, θα έπρεπε να ‘εκθρονίσουν΄τον ίδιο το θρόνο και να αρχίσουν εκ νέου. Εγώ, πάντως, δε θα τον ήθελα. Ο Jon θέλει να είναι στο βορρά, στο κρύο και στο Τείχος. Νομίζω ότι είναι από τους λίγους που δεν έχουν καμία φιλοδοξία και δίψα για εξουσία.

Gwardzista_jaime

Nicolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister): Πιστεύω πως πραγματικά θα έπρεπε να καταργήσουν τη μοναρχία σε αυτόν τον κόσμο. Δε φαίνεται να τους βοηθάει και πολύ, σωστά; Πολύ σκότωμα…

brienne-of-tarth-1024

Gwendoline Christie (Brienne of Tarth): Θα μου άρεσε να δω τον Hodor. Δεν υπολείπεται σε τίποτα από τους άλλους και τον λατρεύω σα χαρακτήρα! Εγώ δε θα τον έπαιρνα το θρόνο. Η δύναμη και η εξουσία γεννά μόνο φαυλότητα που η ανθρώπινη φύση δεν μπορεί να αποφύγει. Σε μεταμορφώνει σε αδηφάγο γύπα που τρέφεται με τους πιο αδύναμους. Βαθυστόχαστο, ε;

18qt0ercjsa93jpg

Conleth Hill (Varys): Κάποιος σαν τον Tommen που θα κάνει ό,τι του πει η μαμά του. Ή η γυναίκα του. Εγώ θα μετέτρεπα το θρόνο σε κάτι πιο βολικό, με περισσότερα μαξιλάρια, ίσως. Είναι πολύ μικρός σε σχέση με αυτόν στο βιβλίο αλλά είναι πολύ εντυπωσιακός όταν τον βλέπεις από κοντά!

podrick-payne-1024

Daniel Portman (Podrick Payne):  Θα διάλεγα την Brienne of Tarth γιατί στο κάτω-κάτω αυτή είναι που μου δίνει δουλειά. Νομίζω ότι ο Podrick θα ήταν ένας ωραίος και δίκαιος τύπος. Θα επέβαλλα περισσότερους φόρους αλλά θα υπήρχε δωρεάν παιδεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κτλ.

davos-seaworth-1024

Liam Cunningham (Davos Seaworth): Άνθρωπε μου, είμαι από την πλευρά του Stannis. Αυτός πρέπει να γίνει ο βασιλιάς αφού δουλεύω κιόλας γι’ αυτόν. Αλλά αν έπρεπε να ψάξει κανείς χαμηλότερα, πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνω εγώ, ο Davos. Αυτό προσπαθούμε άλλωστε.

tommen

Dean-Charles Chapman (King Tommen I Baratheon): Θα πω τον Jaime Lannister και ξέρω ότι όλοι θα αναρωτηθούν ‘μα γιατί;’ αλλά ανεξάρτητα από την…αμφιβόλου ποιότητας αρχή του, καθώς προχωρούν τα επεισόδια νομίζω πως θα γινόταν ένας καλός βασιλιάς. Ο Tommen, από την άλλη, είναι πολύ νέος, έχει πολλά να μάθει και, με το θάνατο του Tywin, θα του είναι πολύ δύσκολο να μάθει αυτά που πραγματικά χρειάζεται η διακυβέρνηση ενός βασιλείου.

roose-bolton-1024

Michael McElhatton (Roose Bolton): Οι Boltons, προφανώς. Γιατί; Είμαστε μια παλιά οικογένεια και το αξίζουμε. Απλώς μας διαβάλλουν, αυτό είναι όλο. Αν κυβερνούσαν, θα έφτιαχναν ένα ήσυχο και φιλειρηνικό βασίλειο.

7-19-Meryn-Trant

Ian Beattie (Meryn Trant): Επιλέγω τον Tyrion. Αυτός θα γινόταν ο καλύτερος κυβερνήτης. Είναι ο πιο ακριβοδίκαιος!

Mace-Tyrell

Roger Ashton-Griffiths (Mace Tyrell): Μα, φυσικά, ο Mace! Γιατί όχι; Ποιος άλλος; Είμαι ο πιο πλούσιος και ο πιο κάθετος στον τρόπο με τον οποίο ενεργώ. Θα κυβερνούσα δίκαια, θα κοιτούσα τη δουλειά μου, θα τους έκανα όλους σαν κι εμένα και θα τους διασκέδαζα. Θα διοργάνωνα και βραδιές όπερας!

Missandei_HBO

Nathalie Emmanuel (Missandei): Πρέπει να είμαι πιστή! Η Daenerys πρέπει να ανέβει στο θρόνο. Είναι ένας πολύ δυνατός γυναικείος ρόλος και προσπαθεί να κάνει τη διαφορά. Αν παρατηρήσει κανείς την ιστορία της, θα δει ότι κρύβεται ένας πόλεμος για τα ανθρώπινα δικαιώματα από πίσω. Όλα περιστρέφονται γύρω από την ισότητα. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο στόχος όταν ψάχνουμε ένα βασιλιά. Νομίζω πως θα θέσπιζε νόμους κατά της σκλαβιάς, θα προστάτευε τις γυναίκες από αναγκαστικούς γάμους και άλλα παρόμοια. Αν αναλάμβανα εγώ το θρόνο, θα είχα παρόμοιο όραμα- να μη σκοτώνονται χωρίς λόγο οι άνθρωποι.

Grey-Worm

Jacob Anderson (Grey Worm): Είμαι προκατειλημμένος, θα πω την…Dany. Είναι σταθερή και δίκαιη και, προς θεού, μην την προκαλέσεις! Εκεί θα μπορούσε να γίνει πραγματικά επικίνδυνη αλλά θα επέστρεφε στον πραγματικό της εαυτό. Έχει υψηλό ηθικό κώδικα. Θα μπορούσε, βέβαια, να είναι κι ένας White Walker ή ένας δράκος! Θα ήταν σουρεαλιστικό να κάτσει ένας δράκος στο θρόνο! Όσο για τον Grey Worm, θεωρώ πως θα ήταν δίκαιος αλλά λίγο βαρετός. Απαγορεύεται το βρίσιμο, η τσίχλες και η δυνατή μουσική μετά τις 11. Θα ήταν μια ατέλειωτη γραφειοκρατία όλο κανόνες.

Πηγή: vulture.com