Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΛΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Δέκα πράγματα που απαγορεύονται στις ΗΠΑ και δεν είναι όπλα

Δέκα παραδείγματα, που ο νομοθέτης επέλεξε να εξαντλήσει τα όρια της αυστηρότητας αλλά και της λογικής.
Φωτογραφίες: Pexels, Pixabay, Rawpixels

Σύμφωνα με το BBC, περίπου 40.000 θάνατοι ετησίως λαμβάνουν χώρα στις ΗΠΑ από πυροβόλα όπλα, αριθμός που περιλαμβάνει και τις αυτοκτονίες, ενώ η χώρα μαστίζεται συχνά από mass shootings που συγκλονίζουν τον κόσμο. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, το χτεσινό (24/05) μακελειό στο Τέξας, όπου ένοπλος σκότωσε 19 παιδιά κάτω των 10 ετών και δυο ενήλικες σε ένα δημοτικό σχολείο.

Παρόλα αυτά, οι νόμοι για τα όπλα στις ΗΠΑ παραμένουν εξαιρετικά χαλαροί, με το δικαίωμα της οπλοκατοχής να προστατεύεται σαν κόρη οφθαλμού από τη δεύτερη τροποποίηση του Συντάγματος που έγινε στις 15/12 του 1791, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως το δικαίωμα στην άμβλωση, τα πράγματα φαίνεται πως γίνονται όλο και πιο ανελαστικά.

Ακολουθούν 10 αλλόκοτα παραδείγματα απαγορεύσεων, που ο νομοθέτης επέλεξε να εξαντλήσει τα όρια της αυστηρότητας αλλά και της λογικής:

Να κορνάρεις μπροστά από ένα σαντουιτσάδικο

ΗΠΑ

Στο Little Rock του Arkansas, μετά τις 21:00, είναι παράνομο να κορνάρει κανείς το αυτοκίνητό του μπροστά από καταστήματα όπου σερβίρονται σάντουιτς.

Tα sex toys

Στο Sandy Springs της Georgia, ο νόμος δηλώνει ότι «κάθε συσκευή που έχει σχεδιαστεί ή κυκλοφορεί ως χρήσιμη κυρίως για τη διέγερση των ανθρώπινων γεννητικών οργάνων είναι άσεμνο υλικό» και απαγορεύεται. Το 2016, έγινε προσπάθεια να ασκηθεί έφεση κατά της απαγόρευσης αλλά χωρίς επιτυχία. 

Όπλα-παιχνίδια 

ΗΠΑ

Στο Kansas, οι ανήλικοι δεν επιτρέπεται να αγοράζουν παιχνίδια που μοιάζουν με όπλα. Ταυτόχρονα, το Κάνσας ψήφισε  πέρυσι ένα νομοσχέδιο για τη μείωση της νόμιμης ηλικίας για οπλοφορία από τα 21 στα 18 έτη. Στη Τζόρτζια, χρειάζεται άδεια για οπλοφορία και οπλοκατοχή, αλλά οποιοσδήποτε άνω των 21 ετών μπορεί να έχει στο όπλο σπίτι του.

Το μπρι

H κυβέρνηση των ΗΠΑ ψήφισε νόμο το 2004 που ορίζει ότι κάθε τυρί ηλικίας κάτω των 60 ημερών που εισάγεται ή πωλείται στις ΗΠΑ πρέπει να παρασκευάζεται με παστεριωμένο γάλα. Αυτό σημαίνει ότι πολλά είδη τυριών, συμπεριλαμβανομένου του brie, απαγορεύονται.

Tα ψηλοτάκουνα

ΗΠΑ

Στο Carmel της California, οι γυναίκες χρειάζονται άδεια για να περπατήσουν στους δρόμους με τακούνια πάνω από 5 εκατοστά. Πόσο ωραίο είναι όταν η Αμερική σκέφτεται την ασφάλεια των γυναικών.

Το χαβιάρι

Το χαβιάρι beluga είναι παράνομο στις ΗΠΑ από το 2005, όταν η Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής της χώρας (FWS) απαγόρευσε την εισαγωγή όλων των προϊόντων μπελούγκα από την Κασπία Θάλασσα. Υπάρχει μια ελάχιστα γνωστή εξαίρεση ωστόσο: Το 2016, η εταιρεία Sturgeon Aquafarms έλαβε την πρώτη άδεια από την FWS για την εμπορική πώληση του ακριβού εδέσματος, κατέχοντας ουσιαστικά το μονοπώλιο στο χαβιάρι beluga εντός της χώρας.

O χαρακτηρισμός των χορτοφαγικών υποκατάστατων ως «κρεάτων»

ΗΠΑ

Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, είναι παράνομο να φέρουν τα μπιφτέκια και άλλα υποκατάστατα κρέατος για χορτοφάγους, την ένδειξη «μπέργκερ» ή «λουκάνικo». 

Nα μοιράζεσαι τους κωδικούς του Netflix

Στην περίπτωση που επισκεφτείτε το Tennessee, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι δεν θα μπορείτε να μοιραστείτε τους κωδικούς σύνδεσης στο Netflix, το iTunes, το Spotify και άλλες υπηρεσίες streaming, καθώς απαγορεύεται, ήδη από το μακρινό 2011. 

Το κυνήγι τις Κυριακές, εκτός αν σκοτώνεις ρακούν

Στη Virginia, είναι παράνομο να «κυνηγάς ή να σκοτώνεις οποιοδήποτε άγριο πτηνό ή άγριο ζώο, συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε ενοχλητικών ειδών» τις Κυριακές. Ωστόσο, επιτρέπεται η θανάτωση ρακούν.

Να κάνεις skydiving ενώ είσαι μεθυσμένος

ΗΠΑ

OΚ, αυτό βγάζει νόημα.

Με πληροφορίες από το INDY100

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.