Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
03.08.2024

«Παρίσι 2024»: Πέμπτος ο Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο

Τρία εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από το βάθρο των 50μ. ελεύθερο έμεινε ο Κριστιάν Γκολομέεβ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».
«Παρίσι 2024»: Πέμπτος ο Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο

 Στη δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό (ο πρώτος Ελληνας κολυμβητής που το καταφέρνει), ο 31χρονος πρωταθλητής ήταν και πάλι πέμπτος -όπως και στο Τόκιο, αυτή τη φορά όμως «άγγιξε» το μετάλλιο. Τερμάτισε σε 21.59, τη στιγμή που ο 34χρτονος Γάλλος Φλοράν Μανοντού ήταν τρίτος με 21.56 και εξασφάλισε το τέταρτο διαδοχικό Ολυμπιακό του μετάλλιο στο αγώνισμα. Μία ελάχιστη διαφορά, που είναι λογικό να αφήνει με το… παράπονο τον Γκολομέεβ, που δεν έκρυψε ποτέ ότι στόχος του ήταν μία θέση στο βάθρο.

Ο Κάμερον ΜακΙβόι επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και έγινε ο πρώτος Αυστραλός «χρυσός» Ολυμπιονίκης στα 50μ. ελεύθερο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με 21.25. Ο Βρετανός Μπεν Πράουντ κατάφερε επιτέλους να ανέβει στο βάθρο, κατακτώντας τη δεύτερη θέση με 21.30, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τέταρτος τερμάτισε ο Καναδός Τζος Λιέντο, που μπήκε στον τελικό από το… παράθυρο, αφού αποσύρθηκε ο Γάλλος Μαξίμ Γκρουσέ. Απογοήτευσε ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο, ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ, που έμεινε έκτος.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.