Γεύσεις_Με_Ονομασία_Προέλευσης

Το “Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης” στη μακρόχρονη πορεία του υπήρξε πρωτοπόρο, μιας και στήριξε τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα όταν η λέξη “μικρός Έλληνας παραγωγός” δεν ήταν ακόμη μόδα και τα περισσότερα εστιατόρια της  κλάσης του κοίταζαν προς την αλλοδαπή για εντυπωσιασμό. Εδώ και πολλά χρόνια ο ιδιοκτήτης-οινολόγος Πάνος Ζουμπούλης και καταξιωμένη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου βρήκαν ο ένας τον άλλο σε επαγγελματικό επίπεδο και η συνεργασία αυτή πραγματικά καρποφόρησε επιτυχώς.

Το φαγητό το έχω απολαύσει πολλάκις τόσο στις εξαιρετικές ειδικές θεματικές βραδιές που οργανώνει συχνά, όσο και a la carte, και πάντα είναι υψηλού επιπέδου. Το νέο “παιδί” τους όμως είναι κάτι πιο μοντέρνο: ένα μενού με μικρά, ιδιαίτερα πιάτα σε πιο οικονομικές τιμές, ότι πρέπει δηλαδή για να συνοδέψετε το κρασί σας.

Εγώ είχα την τύχη να τα δοκιμάσω σε μια ειδική βραδιά για δημοσιογράφους και εκεί θαύμασα το ταλέντο της Ισμυρνόγλου στο μεζέ (Πολίτισσα γαρ): μίνι burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και αφράτο ψωμάκι ciabatta (6.50 ευρώ), πίτσα-πίτα (σε πίτα από σουβλάκι) με γραβιέρα (4.30 ευρώ) και αρνίσια κεφτεδάκια με σάλτσα γιαουρτιού (6.30 ευρώ), πεντανόστιμα όλα.

Γεύσεις_Με_Ονομασία_Προέλευσης

Από το μενού του εστιατορίου ξεχώρισα τη σαλάτα λαχανικών με άγριες αγκινάρες, χόρτα και σάλτσα γραβιέρας και τον μπακαλιάρο χουνκιάρ (με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας), όμως πρέπει να τονίσω πως η τιμή των πιάτων (9.50 τα χόρτα και 17.50 ο μπακαλιάρος), σε σχέση με την ποσότητά τους (σχετικά μικρή) είναι κάπως δυσανάλογη.

Ο φρέσκος αέρας που πνέει στο εστιατόριο φάνηκε και από την πολύ όμορφη ανακαίνιση: κάποιες από τις παλιές ξύλινες καρέκλες βάφτηκαν κόκκινες, τα τραπεζομάντηλα έφυγαν και μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια δεσπόζουν στο χώρο.

Μαζί με το νέο μενού δοκιμάσαμε και μερικά υπέροχα κρασιά, τα οποία παρακολουθεί ως οινολόγος ο Ζουμπούλης και που προσφέρονται με το ποτήρι. Ξεχώρισα του Λύτρα το

Γεύσεις_Με_Ονομασία_Προέλευσης

Ασύρτικο-Μαλαγουζιά, ένα τραγανό, αρωματικό κρασί από το ταπεινό Πικέρμι παρακαλώ (3.50 το ποτήρι, 14 το μπουκάλι), καθώς και ένα πολύ ωραίο  Π.Ο.Π. Μοσχοφίλερο από τη Μαντίνεια, το Αμπελοτεμάχιο 211. Το κόκκινο Cyrus One του Μελά, σωστά δομημένο και πλούσιο στη γεύση, λίγο αδικήθηκε στις  προτιμήσεις μου λόγω καιρού, μιας και έκανε ζέστη. Έχει μπει όμως στα αγαπημένα για το χειμώνα. Τα κρασιά μπορείτε να τα βρείτε και για αγορά στην Κάβα Vinifera που βρίσκεται  ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο σε εξίσου καλές τιμές.

Νομίζω πως το “Γεύσεις” πολύ σωστά έπιασε τον παλμό της εποχής δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν να δώσουν τα περίπου 45 ευρώ το άτομο για a la carte να απολαύσουν μοναδικές ποιοτικές γεύσεις σε ένα προσεγμένο περιβάλλον. Επόμενο βήμα νομίζω μια ωραία μπάρα για όσους δεν θέλουν να κάτσουν σε τραπέζι!

Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως, Λ.Κηφισίας 317, Κηφισιά, 210 8001402 www.gefseis.gr

*Η Ιωάννα Δημοπούλου διατηρεί το blog foodjunkie.eu