Μόνος άντρας περπατά με τον σκύλο του στην παραλία της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, Ελλάδα, 13 Νοεμβρίου 2020.

 Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη στην Ελλάδα, που μετράει αυτή την στιγμή τα περισσότερα κρούσματα νοσούντων με κορωνοϊό. Τα κρεββάτια στις ΜΕΘ που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας), είναι σήμερα 161. Από αυτές, 150 είναι κατειλημμένες και 11 κενές. Τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ της αυτή την στιγμή. Ελπίζουν όλοι για το καλύτερο. Να “πέσει” η καμπύλη σύντομα.

Οι Θεσσαλονικείς, όπως και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα, από χθες το βράδυ θα κλείνονται νωρίς στο σπίτι, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, εκτός συγκεκριμένων εξαιρέσεων.

Οι εικόνες δείχνουν έρημα τοπία της πόλης, που κάποτε ποτέ δεν κοιμάται. Αντιμέτωπη όμως τώρα, με το σκοτάδι μιας ανεξέλεγκτης πανδημίας, τα βράδια της  θα είναι λίγο πιο άγρια και μοναχικά. 

Φωτογραφία που τραβήχτηκε με drone δείχνει τους άδειους δρόμους κοντά στον Λευκό Πύργο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, Ελλάδα, 13 Νοεμβρίου 2020.

Έρημη από κόσμο η παραλία της Θεσσαλονίκης, Ελλάδα, 13 Νοεμβρίου 2020.

Έρημοι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το πρώτο βράδυ της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, Ελλάδα, 13 Νοεμβρίου 2020.

Νυχτερινό τοπίο μιας έρημης πόλης. Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, 13 Νοεμβρίου 2020.

Φωτογραφία που τραβήχτηκε από drone, δείχνει την άδεια πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, Ελλάδα, 13 Νοεμβρίου 2020.

Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, 13 Νοεμβρίου 2020.