Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Χάρκοβο. Το δράμα της Σαμπίνε

Ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν την Πέμπτη 21 Ιουλίου στόχους αμάχων στο Χάρκοβο, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρία άτομα και τραυματίζοντας τουλάχιστον είκοσι τρία. Μία γυναίκα, η Σαμπίνε, έρχεται αντιμέτωπη με το άψυχο σώμα του άντρα της.
Φωτογραφίες: EPA/SERGEY KOZLOV

Ένας άνδρας προσπαθεί να ηρεμήσει την Sabina Pogorelets κοντά στο σώμα του σκοτωμένου συζύγου της, μετά από ρωσική επίθεση με ρουκέτα που έπληξε στάση λεωφορείου σε πολυσύχναστη αγορά στο Χάρκοβο, Ουκρανία, 21 Ιουλίου 2022. Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν και είκοσι τρία τραυματίστηκαν σε αυτή την επίθεση, σύμφωνα με την Περιφερειακή Εισαγγελία του Χάρκοβο. EPA/SERGEY KOZLOV

Το Χάρκοβο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας.  Λόγω της θέσης του, το Χάρκοβο και οι γύρω περιοχές έχουν γίνει στόχος σφοδρών βομβαρδισμών από την αρχή του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022, όταν τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην Ουκρανία ξεκινώντας μια απίστευτη σύγκρουση που έχει καταστρέψει την χώρα και έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση.

Οι βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο και στα περίχωρα ξεκίνησαν πάλι πριν μερικές μέρες με σφοδρότητα, αφού η Ρωσία επανέλαβε την Τετάρτη τα σχέδιά της να καταλάβει εδάφη πέρα από την ανατολική Ουκρανία, όπου ο ρωσικός στρατός επιχειρεί για μήνες προσπαθώντας να κατακτήσει την περιοχή Ντονμπάς, η οποία βρίσκεται νότια από το Χάρκοβο.

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου, ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της ουκρανικής πόλης, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον είκοσι τρεις άλλους. Μπαράζ από ρουκέτες έπληξαν ένα τζαμί, μια ιατρική μονάδα και μια μια πολυσύχναστη αγορά στο κέντρο του Χαρκόβου, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ρουκέτες χτύπησαν επίσης μια στάση λεωφορείου, ένα γυμναστήριο και ένα κτίριο κατοικιών.

Λίγα λεπτά μετά τον βομβαρδισμό στην αγορά, οι δραματικές κραυγές μίας γυναίκας, της Σαμπίνε, έσκισαν τον αέρα καθώς προσπαθούσε να πλησιάσει στο σημείο που βρισκόταν πεσμένος ο άντρας της.  Δημοσιογράφοι του Associated Press που βρισκόντουσαν δίπλα της, περιγράφουν την σκηνή:

«Η γυναίκα με το όνομα Sabina Pogorelets, παρακαλούσε την ουκρανική αστυνομία να την αφήσει να αγκαλιάσει τον σύζυγό της, Adam, έναν πωλητή του οποίου το σώμα βρισκόταν εν μέρει καλυμμένο με ύφασμα δίπλα σε ένα μικρό πάγκο. Μια ματωμένη πληγή φαινόταν στο κεφάλι του, καθώς αστυνομικοί τράβηξαν απαλά τη σύζυγό του για να μπορέσουν οι γιατροί να πάρουν το άψυχο σώμα του.

-Σας παρακαλώ! Πρέπει να του κρατήσω το χέρι! Φώναζε κλαίγοντας η Pogorelets. Φίλοι και συνάδερφοι του άντρα της προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν.

Σε κοντινή απόσταση, ένας άντρας αγκάλιασε τη μικρή του κόρη, καθώς ο ίδιος και άλλοι περαστικοί στέκονταν σοκαρισμένοι…»

Χάρκοβο
Χάρκοβο
Χάρκοβο
Χάρκοβο
POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΤΕΧΝΕΣ
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.